Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пряма трансляція саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі

Європейська громадськість з посилений інтересом спостерігає за перебігом подій на форумі

 

 

У четвер-п'ятницю 28-29 листопада у Вільнюсі проходить саміт "Східного партнерства", на якому Україна та Європейський Союз планували підписати стратегічну для сторін Угоду про асоціацію.

Даля Ґрібаускайте. Фото: ru.delfi.ltДаля Ґрібаускайте. Фото: ru.delfi.lt
 

Європейська громадськість з посилений інтересом спостерігає за перебігом подій на форумі, оскільки протягом цих двох днів низка країн мають укласти важливі угоди і підписати документи, від яких залежатиме вектор руху багатьох держав.

Саміт "Східного партнерства" мав стати історичним зокрема і для України. Очікувалося, що саме вона першою серед східних сусідів євроспільноти підпише Угоду про асоціацію і вільну торгівлю з Євросоюзом.

Однак рішення українського уряду призупинити процес підготовки до підписання старатегічного договору поклав кінець євроінтеграційним прагненням країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євромайдан живим ланцюгом з’єднають із кордоном Євросоюзу 29 листопада

Тому після останніх подій у Києві саміт стане історичним хіба що для південних сусідів України. Молдова, а також Грузія парафують у Вільнюсі Угоди про асоціацію з ЄС, а підпишуть їх вже наступної осені.

Зазначимо, що у заході беруть участь понад 300 учасників - лідери громадянського суспільства країн "Східного партнерства" та Європейського Союзу, відомі діячі неурядових організацій, наукових центрів, міжнародних організацій допомоги та експерти політичних фондів.

 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи