Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пропущений ювілей: 1000 днів Великому перезавантаженню – Олександр Розов

Категорія:

Оголосивши «Велике Перезавантаження», елітка танцювала на картковому будиночку, який повільно руйнується, роздаючи плебеям грошові подачки з друкарського верстата і реалізуючи чергову безглуздість – багаторазову «ковід-вакцинацію» з «санпаспортами», оновлюваними після кожної «ревакцинації». Якщо першим полігоном для цифрового концтабору стала КНР, то другим полігоном став Ізраїль. Навесні 2021 року ізраїльський QR-апартеїд із безправ'ям «антиваксерів» називали «зразком майбутнього світоустрою». А восени 2021 року елементи карткового будиночка, що падає, стали долітати до землі.

28 лютого виповнилася 1000 днів від 3 червня 2020 року, коли Чарльз, принц Уельський (нині король Карл III) на ВЕФ у Давосі презентував доктрину Great Reset (Велике Перезавантаження). Книжка Клауса Шваба і Тьєрі Маллере «COVID-19: Great Reset» вийшла трохи пізніше. Але ключова ідея була зрозуміла ще в березні 2020 року, коли почалися шизоїдні «коронавірусні локдауни» – розповідає письменник Олександр Розов.

Так ось, ключова ідея була зрозуміла ще в березні 2020, і полягала вона в побудові такого собі глобального цифрового маоїзму (ГЦМ) за зразком неомаоїзму Сі в КНР. Олігархів у країнах ОЕСР (країнах «першого світу») захопила «система соціального кредиту», впроваджена в КНР між 2017 і 2020, одночасно з переходом до трудової системи 996 (робота з 9 ранку до 9 вечора 6 днів на тиждень). Недоумкувата мрія правлячої касти з «1984» Орвелла. Тут ключове слово – «недоумкувата», оскільки таке не може працювати з об’єктивних причин економічного, соціально-психологічного та біологічного характеру.

Жага реалізації цієї мрії серед «елітки» була настільки висока, що олігархи не помічали явних негативних сигналів від об’єктивного стану економіки КНР. Ще на початку 2019-го фінансова структура КНР почала валитися, а серед працівників набрали сили «італійські страйки» проти 60-годинного робочого тижня.

«Елітка» ОЕСР не помітила навіть того, що перехід від «системи соціального кредиту» до «електронного концтабору» в прямому розумінні (китайського локдауну від січня-лютого 2020 р.) – це аварійний захід у неспроможній моделі управління. Алгоритм «zero-covid» (загнати плебеїв у гетто, розкреслене на квадратики, і випускати тільки на роботу) здався їм чарівно-прекрасним, і його одразу запозичила влада країн першого світу. Плебеї першого світу досить легко підкорилося, що зовсім закрутило голови «елітки».

Світова політеліта хоча й залишається розрізненою, проте має спільну класову мету. Тут вона припустилася чотирьох стратегічних помилок:

1) Помилка в оцінці ресурсів.

2) Помилка усереднення людей.

3) Помилка віри в монолітність свого класу.

4) Помилка довіри до цифрових технологій.

Історія пост-НТР (тобто історія останнього півстоліття) – це хроніка парадокса у формі штучного чисельного домінування класу марно-працюючих (bullshit job class). Частка виробників матеріальних благ скоротилася настільки, що в еліти (яка виростає майже винятково з bullshit job class) склався міф про соціальну незначність класів, зайнятих у матеріальній сфері. Цей парадокс і цей міф визначили «коронакризову» стратегію політеліти в точці скидання.

У XXI столітті комп'ютерно-бюрократична структура глобальної економіки абсолютно не допускала навіть світової холодної війни (не кажучи вже про світову гарячу війну). Ця протиприродна структура – як картковий будиночок – трималася на мільйонах слабеньких вузлових точок, що підтримують цифрову псевдо-реальність у нестійкій рівновазі. Політеліта страшенно боялася, що під час воєнного струсу цей картковий будиночок складеться в хаотичну купу карт на столі, а як відновити будиночок – сьогоднішня еліта не знає. Вона отримала будиночок готовим – від попереднього покоління еліти 1990-х. Тому було обрано коронакризу, а не війну.

Але оскільки підготовка коронакризи була заснована на чотирьох помилках, результат виявився зовсім іншим. Картковий будиночок почав сипатися. Оскільки він величезний, глобальний, то його обвалення відбувається з характеристичним часом не секунди, а місяці.

Оголосивши «Велике Перезавантаження» 3 червня 2020 року, елітка протягом 15 місяців (!) у нічим не затьмареній радості танцювала на картковому будиночку, який повільно руйнується, роздаючи плебеям грошові подачки з друкарського верстата (вважаючи ліквідність світових грошей нескінченною) і реалізуючи чергову безглуздість: багаторазову «ковід-вакцинацію» з «санпаспортами», оновлюваними після кожної «ревакцинації».

Якщо першим полігоном (для цифрового концтабору) стала КНР, то другим полігоном (для цифрових санпаспортів – QR-кодів) став Ізраїль. Навесні 2021 року ізраїльський QR-апартеїд із безправ'ям «антиваксерів» називали «зразком майбутнього світоустрою».

А восени 2021 року елементи карткового будиночка, що падає, стали долітати до землі.

Бац – впала світова енергосистема, почалася ураганна паливна криза.

Бац – посипалася цінова політика, почалося звалювання в інфляційний штопор.

Бац – зупинилися виробничі ланцюжки в китайській «світовій фабриці».

Далі, на тлі всього цього, у лютому 2022...

...Бац – почався збройний конфлікт у Європі, найбільший з часів WW2.

За принципом вирви світових війн, у цей конфлікт почали втягуватися спочатку всі сусіди, а потім взагалі всі, включно зі «сперечальниками світової гегемонії» (США і КНР).

Уже неможливо стало заперечувати, що замість реалізації Великого Перезавантаження коїться щось схоже на Катастрофу бронзового віку, відому з ранньої античності.

Влітку 2022 року Клаус Шваб і Тьєрі Маллере опублікували нову книжку «The Great Narrative: For A Better Future» (Велика Оповідь: До Кращого Майбутнього), у якій плутано намагалися пояснити, чому хвалене Перезавантаження пішло шкереберть, і переконати аудиторію, ніби не все втрачено, тож треба дати елітці другий шанс...

Марні безглузді спроби. Нема в кого просити другий шанс, оскільки перебіг подій уже визначається кінетикою умовної машини неохаосу.

...Бац – посипалася схема "zero-covid" у КНР

...Бац – посипалися банки Кремнієвої долини (цифровий світ, кажете?).

...Бац – посипалася конструкція влади у Франції.

...Бац – посипалася конструкція влади в Ізраїлі, до того ж так, що від президента країни прозвучали слова «громадянська війна» (зразок майбутнього світоустрою, кажете?)

Але ж це тільки початок.

Східноєвропейська вирва (воронка) наближається до екстремуму.

Південнокитайська вирва розкручується з деяким відставанням – вона більша.

Африканська і Південноамериканська вирви прогнозуються, вони на черзі.

Наші інтереси: 

Стежимо за реаліями Великого Переходу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Супер!

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Супер!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Якось усе позитивно.
Ще варто було згадати, знищення ферм, та навмисне забруднення річок, та повітрі.