Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Президент США Байден каже, що Росію не слід брендувати спонсором тероризму

Відповідаючи на запитання, чи слід визнавати Росію державою-спонсором тероризму, Байден коротко відповів журналістам у Білому домі: "Ні". Що це означає?

Річ у тім, що визнання прямо зараз Росії спонсором тероризму призведе до розколу в НАТО, адже далеко не всі країни цього альянсу готові прямо зараз розірвати всі економічні зв'язки з Росією.

Визнання Росії спонсором тероризму можна буде зробити пізніше, коли Європа звикне до життя без російських енергоресурсів. Це може відбутися вже у 2023 році.

Як відомо, 28 липня Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, яка закликає держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити Росію державою-спонсором тероризму за її дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Після ухвалення в Сенаті аналогічний законопроєкт до Палати представників подала група конгресменів від Демократичної та Республіканської партій.

Державний департамент США несе відповідальність за визнання країн державами-спонсорами тероризму. Однак, попри тиск Конгресу та заклики України, наразі Держдеп не пішов на цей крок. Всьому свій час.

Наші інтереси: 

США надає Україні у війні з Росією найбільше зброї та фінансової підтримки – це для нас найважливіше.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Дійсно, Росія не спонсор, а сама терористка. Якщо Україна - жертва терору, то Байден - шантажу. Якщо зникне сама РФ, то ні з ким буде рвати зв'язки.

Все починається з Любові.

Коментарі

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Дійсно, Росія не спонсор, а сама терористка. Якщо Україна - жертва терору, то Байден - шантажу. Якщо зникне сама РФ, то ні з ким буде рвати зв'язки.

Все починається з Любові.