Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 299
  • Переглядів: 336

Президент Аргентини розкритикував світові еліти в Давосі за просування соціалізму, який породжує бідність

Категорія:

Новий президент Аргентини Хав'єр Мілей здобув широку підтримку консерваторів після того, як на Всесвітньому економічному форумі, що пройшов цього тижня, засудив світову еліту в тому, що вона відмовилася від капіталізму заради просування соціалістичного порядку денного, "який породжує бідність".

24012001.jpg

(Хавєр Мілей Javier Milei)

Мілей, який сам себе називає анархо-капіталістом, обраний президентом Аргентини у листопаді 2023 року після того, як пообіцяв урізати роздуті державні витрати Аргентини, під час свого виступу на щорічному форумі в Давосі (Швейцарія), розкритикував керівників компаній та світових лідерів, які "відмовилися від моделі свободи на користь різних версій того, що ми називаємо колективізмом", пише New York Post.

"Сьогодні я тут, щоб сказати вам, що західний світ у небезпеці", – сказав Мілей у спеціальному зверненні. – І він в небезпеці, тому що ті, хто повинен захищати цінності Заходу, кооптовані баченням світу, яке неухильно веде до соціалізму, а отже, до бідності".

Мілей, чий прямолінійний характер викликав порівняння його з колишнім президентом США Дональдом Трампом, наголосив на небезпеці "колективістських експериментів", які він назвав "корінною причиною" проблем, що охопили більшу частину світу.

"Соціалізм – це явище, яке породжує бідність", – сказав він і додав, що "капіталізм вільного підприємництва – це єдиний інструмент, який ми маємо, щоб покінчити з голодом і бідністю".

Розгром соціалізму Мілеєм отримав схвальні відгуки в соціальних мережах, де відеозапис його промови набрав майже 7 мільйонів переглядів за 24 години з моменту публікації на X.

Ілон Маск, власник сайту, раніше відомого як Twitter, назвав його "гарним поясненням того, що робить країни більш або менш процвітаючими".

Френк Флемінг, консервативний сценарист дитячих шоу, написав: "Чому ми не можемо отримати такого хлопця в Америці? Це ж має бути наша фішка".

"Хав'єр Мілей кидає бомби правди, як і Трамп, - додав республіканський коментатор Пол Шипула. "Треба любити це і те, що це означає, як мінімум, для народу Аргентини".

Форум став першою закордонною поїздкою Мілея з моменту його обрання після кампанії, під час якої політичний аутсайдер поділився своїми планами закрити центральний банк Аргентини, відмовитися від песо і різко скоротити витрати після того, як економіка країни постраждала від тризначної інфляції.

На відміну від багатьох топ-менеджерів, які прилетіли до Давосу, Мілей, як повідомляється, скористався комерційним рейсом до Швейцарії, щоб заощадити близько 300 000 доларів, повідомив агентству Reuters його прес-секретар Мануель Адорні.

Мілей також розкритикував "соціалістичний порядок денний саміту, який принесе світові лише злидні".

Аргентина, третя за величиною країна Латинської Америки, страждає від щорічної інфляції на рівні 211% - найвищого показника за останні три десятиліття, що є причиною того, що двоє з п'яти аргентинців сьогодні живуть у бідності.

Коли Мілей був представлений засновником Всесвітнього економічного форуму Клаусом Швабом на сцені, той його прорекламували за "більш радикальні методи", які "принесли Аргентині новий дух", пише CNBC.

Після виступу Мілей зустрівся з головою Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Відеозапис промови Хав'єра Міллея з синхронним перекладом різними мовами. 

Forbes публікує повну версію його промови українською мовою.

Наші інтереси: 

Маятник глобального розвитку почав рух у праву сторону. Пік глобальної кризи пройдено. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Частина західного світового політикуму потрохи «здається»: безсилі «демократи» не мають ані аргументів, ані засобів противитися новій правій течії. Хіба що таким промосковським диктаторам, як орбан.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Олена Каганець.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

У коментарях до відео люди пишуть: "He walked into their house and called them fools" (Він зайшов в їхній будинок і назвав їх дурнями). Пишуть також, що то був найкращий тролінг. Пишуть "Bravo!".

Пишуть: "He is correct. We need a proper free market. We do NOT want big conglomerates funding and dictating to governments! We do NOT want the state controlling our lives! (Він правий. Нам потрібен справжній вільний ринок. Ми НЕ хочемо, щоб великі конгломерати фінансували та диктували урядам! Ми НЕ хочемо, щоб держава контролювала наше життя!)

Також пишуть: "This is a historic speech! As a swiss resident, I salute Mr. Milei. He's come right to the hornet's nest and I think he will need special protection while he says the things that nobody else in the political caste dares saying". (Це історична промова! Як громадянин Швейцарії, я вітаю пана Мілея. Він прийшов прямо в осине гніздо, і я думаю, що йому знадобиться особливий захист, оскільки він говорить речі, які ніхто інший в політичній касті не наважується говорити).

 

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Прекрасно, що є такі люди!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

На цьому тлі перемога Трампа в США виглядає дедалі реальнішою. Міллея вважають трампістом.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Це психічно хвора людина яка подарувала Зеленському восьмисвічник

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Частина західного світового політикуму потрохи «здається»: безсилі «демократи» не мають ані аргументів, ані засобів противитися новій правій течії. Хіба що таким промосковським диктаторам, як орбан.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Прослухав із величезним інтересом. Мабуть він единий, хто наважився на таке.