Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Прем'єр-міністр Ізраїлю подумає над роллю посередника для миру між Росією і Україною

Нетаньягу планує свій перший за 20 років візит до Києва 18-19 серпня 2019 року. Для президента Зеленського це буде перший візит іноземного керівника в Україну. Між Нетаньягу і Путіним є постійний телефонний контакт. Президента Росії запрошено 7 вересня 2019 року в Єрусалим на відкриття пам'ятника жертвам блокади Ленінграда.

19080401.png

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу зустрівся з блогерами в неформальній обстановці бару «Юдале» в місті Рішон ле-Ціон

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу готовий стати посередником між В. Путіним і В. Зеленським для мирного врегулювання між Росією і Україною, заявив він на зустрічі з ізраїльськими блогерами-вихідцями з колишнього СРСР, повідомляє "Ukrainian Jewish Encounter".

"Досі я ввічливо відмовлявся від таких пропозицій, але якщо ти просиш, то я перевірю цю опцію (посередника, - ред.) ще раз", - сказав Нетаньягу, відповідаючи на запитання ізраїльського журналіста Шимона Брімана, чи не планує прем'єр-міністр використовувати свої тісні контакти з Путіним для врегулювання конфлікту між Росією і Україною.

Нетаньягу  розповів, що з такими пропозиціями звертаються часто й інші країни. "Наприклад, країни Африки і Латинської Америки звертаються до мене за посередництвом. Мовляв, у тебе хороші відносини і з ними, і з нами, може ти готовий увійти в статусі посередника? Я не поспішаю робити це. По-перше, я не можу сказати, що знаю досить добре їхні проблеми, і мені вистачає тих проблем, які є у нас. По-друге, якщо я ввійду в цю тему, то створю очікування (обох сторін), які не зможу виконати", - сказав прем'єр-міністр Ізраїлю.

Як відомо, між Нетаньягу і Путіним є постійний телефонний контакт. Окрім того, за інформацією ТБ Ізраїлю, президента Росії запрошено 7 вересня 2019 року в Єрусалим на відкриття пам'ятника жертвам блокади Ленінграда.

"Тому цілком імовірно, що Нетаньягу дійсно може стати тим нейтральним політичним лідером, якого однаково шанують і Москва, і Київ, і який здатний налагодити мости неформального спілкування пошуку миру між Росією і Україною", - прогнозує видання.

Наші інтереси: 

Вплив Ізраїлю на Україну, хоч і не надто помітний, але має велике значення для України. Пріоритетними є не конфронтація, а позитивна взаємодія на основі розуміння і узгодження спільності і відмінності інтересів. Євреї завжди зможуть домовитися, тому Нетаньягу може бути корисним для України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Ізраїль
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Євреї завжди можуть домовитися для євреїв.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Євреї завжди можуть домовитися для євреїв.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Я не дуже розумію про що мова. Коли почубились гарні хлопці і хтось може їх помирити — це добре. Але тут зовсім інше.