Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Представництво – клуб – вара: про найвагоміший компонент програми «П’ять вигод»

Категорія:

Найголовнішою передумовою успішного стартапу є громада однодумців, яка перебуває у просторі позитивних подій.  П’ятий пункт програми завершує створення надійної основи для формування постіндустріального суспільства.  

180519vara-2.jpg

Вара - це клуб з простором постійного базування
Вара - це клуб з простором постійного базування

П’ятий пункт програми «П’ять вигод» називається «Спільнота друзів». Подібно до попередніх пунктів програми – «Їжа і вода», «Сон і активність», «Позитивне мислення» та «Здоров’я і гармонія» – він має початок, середину і завершення. Цей компонент програми має вагу «5», тому за кожний етап нараховуємо собі уп’ятеро більше балів, тобто 5, 10, 15.

Головна ідея цього пункту в тому, що надійною основою успішного стартапу є команда друзів, спроможна адекватно оцінити стартап-ініціативу і підтримати її порадою, роботою, грошима. Завдання цього компоненту програми полягає в тому, щоб сформувати організовану спільноту надійних друзів.

Зміст кожного з трьох етапів

1 етап (+5 балів): Зареєструвався офіційним представником Центру стартап-культури Гартленд. Таким чином, отримав визнання спільноти «Народний Оглядач» як надійного, перевіреного гравця.

Нагадаємо, що кожен гравець НО може отримати статус представника ЦСКГ шляхом самореєстрації: для цього треба написати про своє рішення у власному блозі з тегом «Представник ЦСКГ». Цей блоговий запис є інтернет-візитівкою представника.

2 етап (+10 балів): Заснував місцеве представництво ЦСКГ разом з іншим місцевим представником.

Для заснування представництва потрібно не менше двох однодумців згідно з заповіддю Ісуса Хреста «Де двоє або троє зібрані в Моє ім'я, там Я серед них». Керівник представництва повідомляє про його заснування у своєму блозі, а також вносить зміни у свою інтернет-візитівку, зокрема, додає в заголовок слово «представництво».       

3 етап (+15 балів): Заснував клуб ЦСКГ шляхом визначення часу та місця регулярних щонедільних зібрань, а також долучення третього офіційного представника.

Для статусу клубу потрібно мати хоча б трьох учасників. Регулярні зібрання «в реалі» дуже корисні для продуктивного спілкування, навчання, мотивації, енергетичного обміну. Такі клубні зібрання можна поєднувати зі спільними прогулянками, подорожами, переглядом кінофільмів, спортивними іграми, «мозковими штурмами» тощо.     

Бонус +5 балів додається, якщо клуб має «територію постійного базування» – садибу, власну чи орендовану квартиру. Такий територіально укорінений клуб називаємо давнім словом «вара», яке означає «сильна громада», «фортеця», «твердиня», «притулок праведників», «захищене житло».

Головним чинником сили та захищеності клубу є його перебування у Просторі волі. Вара – найкраще середовище для заснування успішного стартапу.

Вигода

  • Соціальний фундамент для розгортання будь-яких проектів.
  • Якісне середовище для знайомств зі світлими і продуктивними людьми.
  • Надійне перебування у просторі позитивних подій.   

Коментар і посилання

П’ятий пункт є вінцем програми «П’ять вигод» («П’ять подвигів»). Він завершує створення надійної основи для наступного формування постіндустріального суспільства. Найкращим способом формування нового суспільства є масове творення стартапів усіх трьох типів – біосоціальних (сім’ї), економічних (компанії), політичних (демоси).  

Додаткова інформація:

Вара - організована спільнота друзів у захищеному просторі
Вара - організована спільнота друзів у захищеному просторі

The Mamas And The Papas - California Dreamin'

Наші інтереси: 

Формуємо статут для мережі постіндустріальних зародків нового світу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи