Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Представлений “електросмарт” Kugel від українських розробників

Після появи в мережі першого зображення компактного міського електрокара Kugel журналісти Авто24 взяли інтерв’ю у розробника моделі Андрія Джазовського, відомого як творця вітчизняного суперкара Hymera.

За словами Джазовского, автомобіль Kugel – це компактний (лише 2,7 м в довжину) міський електромобіль, який буде вироблятись у місті Малага (Іспанія). На нього вже є замовлення від влади Монако, а також від українського екопоселення під Борисполем.

Дизайн електромобіля Kugel розробив Dejan Hristov. Завдяки кулястому кузову машина істотно відрізняється від нинішніх конкурентів. Автомобіль виконаний в двох варіантах – трьох – і шестимісному. Місце водія в Kugel знаходиться посередині, двоє пасажирів переднього ряду розміщені трохи позаду.

Кузов новинки зроблений зі склопластику, що дозволяє виготовляти його дрібносерійно на невеликому підприємстві, а не на автозаводі. Передбачені спеціальні модифікації для служб доставки.

Мінікар Kugel буде виготовлятись тільки з електричною силовою установкою. На сьогодні машина приводиться в рух 3,3-кіловатним електродвигуном, крутний момент якого становить 130 Нм. Запас ходу може коливатися від 180 до 220 км (з опціональним зарядним пристроєм), а повний заряд батарея отримує за 20 хвилин.

На даху Kugel розміщені сонячні батареї, які в денний час здатні забезпечувати роботу кліматичної системи. Габарити тримісної моделі – 2,7 м в довжину, 1,55 в ширину і 1,56 у висоту, колісна база складає 1867 мм. Авто може взяти на борт 250 кг.

Вартість електромобіля на момент початку продажів влітку 2018 року складе від 9500 євро.

Наші інтереси: 

Гарний варіант для міста.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи