Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Практично всі фейки про «тисячі померлих» потрапляють в Інтернет і телевізор з Росії

Світ:

Ви ще дивуєтеся, звідки в Україні взялися 73%? Та звідти ж, звідки й «епідемія» – з телевізору. Смертність від коронавірусу така сама, як від звичайного грипу, тільки масштаби захворюваності на порядок нижчі за грип.

«Росія запропонувала Генасамблеї ООН прийняти так звану "декларацію про солідарність" у боротьбі з коронавірусом, яка зобов'язує країни-члени відмовитися від міжнародних санкцій, якщо вони запроваджені не під егідою Ради Безпеки ООН». Ну, а в Раді Безпеки Росія блокує будь-які санкції проти себе – пише письменник Павло Бондаренко.

Тепер зрозуміло, хто стоїть за панікою? Хто спалах хвороби видає за масштабну пандемію і для чого це зроблено? Це попри тих, хто зацікавлений у паніці, аби спровокувати лихоманку на біржах і нагріти ручки на валютних спекуляціях, перерозподілу ринку сировини, нафти, газу тощо.

«Пандемію» розіграти легко. Численні вкиди та нагнітання спричиняють паніку серед населення, те кидається на чиновників з кулаками «робітьщонебудьбомивсіпомремо», чиновники під тиском здурілого від страху натовпу вводять карантини-надзвичайні ситуації, паніка ще посилюється, а тут Інтернет наводнюється новими й новими зведеннями про небачену кількість померлих від коронавірусу, до числа котрих записують і хворих на рак, і померлих від інсультів та інфарктів.

А от в Норвегії майже 3 тисячі інфікованих, а надзвичайного стану й карантину нема. Підприємства працюють. Кафе, ресторани, кінотеатри та спортивні заклади працюють. Громадський транспорт працює. Основні аеропорти працюють. Особам, які мають посвідку на проживання та роботу у Норвегії, в’їзд відкрито. Не приймають лише туристів. І ніхто нікого не змушує маски чіпляти. І паніки ніякої нема.

І що цікаво, попри оті тисячі інфікованих, померлих безпосередньо від важкої форми коронавірусу в Норвегії – одиниці (14). Бо якщо людина вмерла від інсульту, маючи легку форму коронавірусу, там так і пишуть: інсульт.

У Швеції схожа ситуація. Вільний народ: чому у Швеції нема карантину, хоча коронавірусу більше ніж в Україні?

Подібно і в Японії. Там станом на 26 березня зафіксовано лише 1300 випадків заражень коронавірусом при 45 смертях. Там теж усе працює, хоча щільність населення в цій країні найвища у світі й контакти з Китаєм найтісніші.

Схожа ситуація у Південній Кореї. Тут теж не поспішають записувати у жертви коронавірусу померлих від раку і загиблих у ДТП, якщо інфекція протікала у легкій формі. Станом на вчора там із 52 мільйонів населення було 9322 хворих (0,02% або 2 з 10 тисяч) і 139 померлих (1,5% від загально числа інфікованих) – і жодної паніки.

Ви ще дивуєтеся, звідки в Україні 73% та величезна кількість віруючих у те, що Порошенко усе вкрав? Та звідти ж, звідки й «епідемія» – з телевізору. Достатньо диктору каналу «Г+Г» загробним голосом почати розповідати про «сотні померлих» – і готово: народ похапливо дістає гроші й біжить по борошно, туалетний папір та маски. Так само, як біг у квітні минулого року на виборчі дільниці.

P.S. На сьогодні кількість інфікованих в Німеччині – 53340, померлих – 395 (0,7% від числа інфікованих), тобто смертність від коронавірусу така сама, як від звичайного грипу, тільки масштаби захворюваності на порядок нижчі за грип – пише письменник Павло Бондаренко.

Докладніше про Німеччину: Реакція політиків на коронавірус гротескна, абсурдна й дуже небезпечна – німецький професор Сухаріт Бхакді

Наші інтереси: 

Бажано мати адекватні уявлення про реальність. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи