Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 70
  • Переглядів: 72

Повітряні сили ЗСУ завдали чергового успішного удару по ворогу, атакувавши аеродром в Криму

Категорія:

31 січня аеродром Бельбек вже не вперше зазнає атак, бо є місцем базування 38-го винищувального авіаполку РФ.

24020101.jpg

Результат вогневого ураження об'єктів на аеродромі Бельбек

Удар був завданий крилатими ракетами Storm Shadow/SCALP, які вже давно є відвідувачами важливих об'єктів окупантів, йдеться у повідомленні командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, на якого посилається Defense Express.

Цілями на аеродромах є в першу чергу заглиблені командні пункти. Зокрема, такий об'єкт був знищений у ніч з 5 на 6 січня на аеродромі у Саки. Завдяки відео з влучанням однієї з ракет, вже є результати OSINT-геолокації. За її результатом, одна з ракет влучила по підземному командному пункту самої авіабази, відзначає Defense Express.

Один з російських Telegram-каналів ASTRA пише, що у результаті удару уражено пункт зв'язку, вказуючи номер в/ч 80159. Але цей номер усього 38-го винищувального авіаполку РФ, а на цій авіабазі розміщено радіоцентр штабу всієї авіації ЧФ РФ.

Враховуючи те, що зазвичай ніколи не запускається одна ракета, то скоріш за все й цілей ударів було значно більше, тому знищення ще й цього заглибленого об'єкта є цілком ймовірним. Також є неофіційна інформація й про ураження радіолокаційних станцій. На аеродромі Бельбек РФ тримала коштовні РЛС типу "Небо".

Після удару по аеродрому Бельбек, який стоїть на березі моря, відбувся зсув ґрунту на береговій лінії. А це вже прямо вказує на те, що як мінімум частина вибухів була підземною.

Начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що у Криму базується переважно тактична авіація, пише Укрінформ.

"Це – різні модифікації Су, які злітають і тероризують акваторію Азовського моря та акваторію Чорного моря. Це напрямки, за якими ворог час від часу влаштовує нам так звані точкові ракетні атаки і вилітає для збирання інформації", – сказала Гуменюк.

Відповідаючи на запитання, скільки загалом систем протиповітряної оборони ворога стягнуто на півострів Крим, Гуменюк вказала на певні зміни в їхньому розташуванні.

"Скільки вони б їх не стягнули, кожну знайдемо і з кожною попрацюємо індивідуально. Зокрема, і перекриття руху на Керченському мосту знов було пов’язано із переорієнтуванням систем протиповітряної оборони".

 

Наші інтереси: 

Вибиваємо ворога з Криму.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи