Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Повернення анексованих у 2014 році територій тепер дуже реально – високопоставлений чиновник США

Високопоставлені американські військові вважають, що Україна може повернути собі Крим, якщо продовжить відвойовувати свою територію нинішніми темпами. Ця оцінка прозвучала тоді, коли російський президент Володимир Путін вперше визнав невдачі на полі бою, а українські війська почали витискати російську армію в Луганську область.

Про це пише The Telegraph і зауважує, що раніше західні чиновники вважали визволення Криму за допомогою грубої сили неможливим, адже у Росії було більше можливостей відбити таку спробу.

Але високопоставлений чиновник США вказав британському виданню на останні військові поразки Росії. І це означає, що є можливість визволення Криму Українською армією, цього тепер не можна виключати. Наступ на Крим буде означати, що Україна вийде за лінію фронту, яка існувала станом на 23 лютого перед початком російського вторгнення. Росія, швидше за все, розцінила б таку атаку як велику ескалацію.

"Зрозуміло, що Росія більше не має можливості чи сили волі захищати ключові позиції, і якщо українцям вдасться досягти своєї мети відбити Херсон, то існує цілком реальна ймовірність того, що вона зрештою зможе відвоювати Крим", – сказав чиновник США.

Ці коментарі були озвучені після того, як помічник заступника міністра оборони США Лаура Купер сказала, що Крим є під владою України, що Крим – це Україна. Вона також сказала, що американська зброя може бути використана для удару по Криму.

У середу Путін непрямо визнав труднощі, з якими зіштовхнулася російська армія у війні проти України: "Ми працюємо, виходячи з очікування, що ситуація на нових територіях стабілізується".

Нагадаємо, українські генерали Залужний і Забродський написали статтю, у якій вперше прямо визнається, що Україна завдала ракетних ударів по російській авіабазі в Криму.

Наші інтереси: 

Настав переломний момент війни. Перемога буде за нами!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи