Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Посольство США в Москві припиняє видавати візи росіянам

З 12 травня посольство США в Росії припиняє видавати всі іммігрантські візи, окрім дипломатичних. Американські консули не зможуть оформлювати документи в штатному режимі, їх зобов'язали скоротити 75% співробітників.

21043001.jpg

Будівля посольства США в Москві

Американські дипломати надаватимуть тільки екстрені послуги для громадян США, а також обмежено продовжуватимуть візи, в яких закінчується термін дії, йдеться на офіційному сайті Посольства США в Росії, повідомляє Фокус.

Прес-служба підкреслила, що посольство продовжить видавати іммігрантські візи в разі загрози для життя або настання смерті.

"Оформлення неімміграційних віз, крім випадків дипломатичних поїздок, припиняється", – підкреслюється в повідомленні.

Американське посольство не зможе надавати багато послуг через те, що уряд РФ забороняє дипломатичному представництву США наймати іноземних громадян. У зв'язку з цим громадянам США, в яких вичерпується термін візи, порекомендували якомога швидше покинути РФ або зайнятися оформленням документів самостійно.

"Дії уряду Росії змусили нас скоротити наш штат співробітників консульства на 75%", – заявили в посольстві.

Серед іншого, в найближчому майбутньому посольство не буде надавати нотаріальні послуги та замінювати паспорти. В екстрених випадках громадянам США планують видавати нові паспорти, однак і ця робота може затягнутися, адже консулам заборонено вільно переміщатися за межами Москви.

Раніше офіційний Вашингтон повідомив російському дипломату про рішучу підтримку Чехії, яка заявляє про причетність російських спецслужб до вибухів на складах у 2014 році. Тимчасового повіреного у справах Росії в США викликали до Державного департаменту Сполучених Штатів, щоб висловити стурбованість дестабілізаційними діями Москви на території країн НАТО.

 

Наші інтереси: 

Стежити за російсько-американськими стосунками, адже це прямо або опосередковано впливає на Україну.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи