Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Польські державні та приватні підприємства збільшать виробництво боєприпасів для армії Польщі й України

Категорія:

Про це під час спільної пресконференції із єврокомісаром Тьєррі Бретоном та міністром національної оборони Польщі Маріушем Блащаком на підприємстві Dezamet S.A. у Новій Дембі Підкарпатського воєводства заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій.

"Найближчими днями Рада міністрів ухвалить спеціальну довгострокову програму, яка підтримуватиме виробництво боєприпасів у різних частинах нашої країни. Ми хочемо, щоб приватні та державні компанії виробляли боєприпаси. Сьогодні ми знаємо, що цих боєприпасів не вистачає у всій Європі, і я можу сказати, що не є таємницею, що їх не вистачає в усьому НАТО”, – заявив Моравецкій.

За словами Моравецкого, Польща приєдналась до програми ЄС щодо спільної закупівлі боєприпасів для української армії, які є найбільшою потребою для наших воїнів сьогодні.

"Тому, як ми домовилися на останній Європейській Раді, ми постачатимемо ці боєприпаси, при цьому фінансування здійснюватиметься з бюджету ЄС", – додав прем'єр.

Також Моравецкій зауважив, що програма ЄС щодо передачі ЗСУ мільйона снарядів до кінця року, є дуже амбіційною.

"Але я переконаний, що після дуже стрімкого збільшення виробничих потужностей нашої ОПК такі обсяги не будуть надто амбітними", – зауважив прем'єр.

Наші інтереси: 

Виробництво зброї, необхідної для війни з РФ, поруч з Україною. ЄС фінансує.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи