Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Польотів більше не буде: Сербія закрила для Росії останнє вікно в Європу

Категорія:

Станом на 16 березня 2022 року Сербія залишалася єдиною країною в Європі, у якої було відкрите небо для Росії. Авіакомпанія Air Serbia під тиском громадської думки підтримала всесвітні санкції та скасувала рейси до Росії через її військові дії в Україні.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій (ЦТС).

"Кількома днями раніше президент Сербії заявляв, що Air Serbia на тлі західних санкцій щодо Росії та тиску з боку Європейського співтовариства вдвічі скоротить кількість рейсів у РФ – з 15 до 7 на тиждень", – йдеться в повідомленні.

Проте, поки країни ЄС закривали своє небо для російських авіакомпаній, а європейські перевізники перестали літати в Росію, Air Serbia в умовах відсутності конкуренції вирішила багаторазово збільшити пропозицію рейсів до Росії.

Таку поведінку сербів розкритикували, а компанію Air Serbia звинуватили в проведенні несправедливої політики збагачення на тлі страждань мільйонів українських громадян.

"Сербія – єдина в Європі, у якій відкрите небо стосовно Росії. Заробляти гроші на крові – це не те, що гідно країни-кандидата в ЄС", – цитує ЦТС слова заступника Міністра закордонних справ України Еміне Джапарової.

Зазначається, що станом на зараз на сайті сербського перевізника неможливо придбати квиток на російському напрямку.

Наші інтереси: 

Зараз ми бачимо, які країни є друзями України, а які ні. Мати на увазі це після війни при формуванні нового геополітичного розкладу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи