Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Початок навчання українських пілотів F-16 відсунувся на вересень, готовність – на літо 2024

Категорія:

Попри зсув початку навчання остаточно на вересень, для досвідчених українських пілотів виключили початкову підготовку, що може зекономити декілька місяців. У Повітряних силах України знову оновили строки початку навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

230809dzhus.jpg

Пілот ПС ЗСУ з позивним "Джус"
Пілот ПС ЗСУ з позивним "Джус"

І тепер мова йде про те, що перша група має відправитись на навчання у кінці літа, пише Defense Express.

"Кінець літа – це та відправна точка, коли почнеться процес вирушення першої групи наших пілотів. Навчання поки що заплановане в Європі, це і Данія, і, можливо, інші країни, які мають майданчики для навчання наших фахівців", – повідомив речник Командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

У середині липня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що початок навчання зсунувся з червня, як мінімум на серпень: "тренування мають розпочатися десь у серпні, можливо на початку вересня".

Але тепер мова, судячи з усього, остаточно йде саме про вересень. Зрештою доволі широкий строк завершення навчання оголошений раніше – перший квартал 2024 року залишається без змін.

Причинами затримки, як вже повідомлялось раніше, є не політичні, а саме організаційні аспекти. Банально є питання пропускної спроможності навчальних центрів, й у графік підготовки пілотів країн-операторів F-16, необхідно було втиснути українських льотчиків. І це доволі глобальна проблема, з якою раніше вже зустрілась Румунія.

Про причини затримки – у статті "Підготовка до СКК «Вибори-2024»: у Демпартії США знайшли причину затримок зі зброєю для України"

Піарники знову в ударі. Кадр з фільму «Хвіст крутить собакою» (Wag the Dog, 1997).
Піарники знову в ударі. Кадр з фільму «Хвіст крутить собакою» (Wag the Dog, 1997).
Наші інтереси: 

Розуміємо, що причинами затримки літаків є саме політичні причини. Колективний Захід хоче від ЗСУ успішного контрнаступу, але не дає обіцяні літаки! Бачимо цинізм Адміністрації Білого Дому, чия газета днями висловила "розчарування українським наступом". Нагадаємо, що США ще в липні минулого року пообіцяли навчити українських пілотів літати на своїх F-16. Обіцянка триває вже рік!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи