Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Планетою шириться акція із прибирання сміття the #TrashTag Challenge

У соціальних мережах стартувала акція із прибирання сміття. Її суть полягає у тому, щоб очистити забруднену ділянку і викласти в інтернет фотографії місцини до її прибирання і після.

190320krasa.jpg

У житті природи - наше життя
У житті природи - наше життя

Люди по усіх континентах прибирають сміття і виставляють світлини у соціальних мережах, демонструючи скільки мотлоху вони зібрали та як змінився вигляд місця, на якому вони працювали, пише Радіо Свобода.

Лише в Instagram під хештегом #trashtag​ понад 37,5 тисяч дописів. І кількість їх зроcтає.

Відома актриса театру та кіно Римма Зюбіна, разом із друзями і сусідами, за три години 17 березня назбирала понад 30 мішків сміття, очистивши ділянку на схилі Протасового Яру у Києві.

«Все болить, мозолі, порізані руки, а ми щасливі», – написала Римма Зюбіна на своїй сторінці у мережі Facebook і запостила світлини, на яких видно скільки сміття довелося прибрати і як виглядала місцевість до прибирання та після нього.

У Дніпрі майбутні поліцейські з 2 курсу факультету економіко-правової безпеки у рамках Trashtag Challenge прибрали засмічену паркову зону на Набережній Перемоги. І заявили, що планують протягом тижня усім колективом прибрати територію Севастопольського парку.

Про це повідомив один із їхніх викладачів, оборонець Донецького аеропорту Кирило Недря.

Журналіст і режисер Павло Бекезін прибирав Андріївський узвіз і Замкову гору у Києві.

«Неділя. Полудень. У столицю тільки що увірвалася весна. Повітря перенасичене киснем, співають птахи, а крізь щільний шар сміття і торішнього листя, сміливо і нахабно, пробивається зелена-зелена трава. Я – гордий і цілеспрямований-молодий, у позі лева, гребу обома руками всяке сміття в пакет», – написав Павло у Facebook.

У наступну неділю, 24 березня, з 11-ї ранку ентузіасти мають намір повністю очистити від сміття Замкову гору. Вони сподіваються, що це «вдасться, оскільки знайшлося багато бажаючих взяти участь і, можливо, навіть буде вантажна машина від Київавтодору, пообіцяли долучитись багато іноземців і митців».

Що кажуть експерти?

Сміття, яке щодня виробляє людство, перетворилося на глобальну проблему, яка загрожує усьому живому на планеті Земля, зокрема, і самим людям. За даними Світового банку, щодня люди виробляють понад 2 мільярди тонн сміття – приблизно по 800 грамів на одного землянина, а через три десятиліття кількість продукованого сміття може зрости до 3,5 мільярда тонн.

Учені кажуть, що пластик заполонив усю планету, і навіть у Швейцарії, яка переробляє 100% пластикового сміття, мікрочастинки пластику знаходять на схилах Альп і у ґрунті.

«Що ж тоді казати про інші країни світу?!», – ставлять риторичне запитання науковці.

Організація об’єднаних націй неодноразово закликала жителів узбереж морів, зокрема, Середземного, чистити від сміття пляжі, оскільки змитий у моря пластик загрожує екології усієї планети.

Експерти ООН застерігають, що пластик і поліетилен, зокрема, поліетиленові торбинки, можуть залишатися в морі до 150 років, завдаючи непоправної шкоди морським жителям.

Попри це, питання заборони виробництва пластику досі залишається відкритим.

Забруднена вода, ґрунти і повітря щодня погіршують загальні показники здоров’я людства. Найбільше потерпають діти.

Щоб зменшити шкоду – сміття треба сортувати і переробляти, а щоб взагалі вирішити проблему – людство має продукувати лише те, що переробляється і швидко розкладається у природі.

Наші інтереси: 

Гарна ініціатива.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи