Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Після російської хімічної атаки Британія повертається до активної міжнародної політики

Спецтема:

Парламент Великобританії і її уряд прийшли до одностайного висновку про те, що Кремль переступив «червону лінію» і цього йому вже не спустять. З замахом на Сергія Скрипаля склалися три фактори, яких не було раніше.

За останні років десять Великобританія пішла в тінь міжнародної політики і ніяк себе не проявляла. Маса подій, що сталися за цей час, викликали реакцію США, Німеччини, іноді і Франції, але Великобританія послідовно залишалася осторонь.

Важко повірити в те, що така позиція була обумовлена ​​відсутністю адекватної інформації з тих чи інших резонансних подій. Скоріше навпаки. Розвідка і контррозвідка Її величності мають настільки довгу історію, спадкоємність поколінь і багаж досвіду, що можна припустити, що відсторонена позиція була радше обумовлена ​​надлишком інформації. Проте Великобританія акумулювала сотні мільярдів доларів, що належать особам, так чи інакше, пов'язаних з такими подіями.

Справді, практично всі мільярдери з РФ, так і України, мають на Альбіоні замок, маєток або просто - апартаменти, де постійно проживають їхні родини, челядь, коханки та інша публіка. Їхні діти вчаться в британських приватних школах, університетах та військових навчальних закладах. Щоб створити собі імідж респектабельних джентльменів ця публіка щедро спонсорує різні громадські заходи та інші речі, що знаходяться в полі зору благодійних організацій.

Загалом, розуміння того, що це за публіка, безумовно, було і є, але даремно її лякати - не було сенсу. Тим більше, що в Європі явно утворилася лідерська зв'язка Німеччини і Франції, які з ходу і без особливих роздумів закрутили куди більш міцненькі романи з тими ж російськими грошовими мішками.

На погляд англійців, континентальні колеги втратили безпечну дистанцію в спілкуванні з, безумовно заразною публікою з РФ, але починати з цього приводу дебати - не було сенсу. 

Так було до останнього часу, коли було скоєно замах на колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. Загалом, це був не перший замах взагалі. Всі прекрасно пам'ятають полонієву епопею у вбивстві Литвиненка, а плюс до неї - ще два десятка незрозумілих смертей осіб, так чи інакше, зав'язаних на Кремлі. За всіма цими фактами відновлено розслідування і прямо зараз проводяться відповідні процесуальні дії.

Але з замахом на Скрипаля склалися три фактори, яких не було раніше. Перший з них - кількість постраждалих від отрути, під час замаху. Речовина, що стала причиною отруєння вже не була з розряду персональної «чорної мітки», як у справі Літвтіненко, а могла відправити на цвинтар до півтисячі підданих королеви, які ні сном, ні духом не стосувалися ГРУ або взагалі - РФ. Тобто, в наявності відомий принцип: безкарність породжує ще тяжчі злочини.

Очевидно, що вбивство мало стати не тільки демонстрацією долі всім відступників і перебіжчикам, яких намічається величезна кількість, але і щось типу ляпаса британській владі.

Нагадаємо, пару місяців назад було прийнято рішення про те, що пора починати перевірку іноземців, які демонструють у Великобританії свої казкові статки. У разі, якщо ті не зможуть задовільно пояснити джерело походження статку, майно буде конфісковано.

Британська система слідчих органів одна з кращих в світі і базується, в основному, на об'єктивних доказах. Для цього там є технічні інструменти, які є останнім словом науки і техніки. Тобто, практична реалізація цього рішення, безсумнівно, дасть результати і вони дуже багатьом не сподобаються. Так що це отруєння показало й те, наскільки вразливим є цивільне населення і як легко можна влаштувати масову загибель цілих кварталів міст.

Загалом, це був виклик. Але він припав на не зовсім вдалий час. Схоже на те, що стосовно РФ концепція змінилася повністю і тепер там копають як годиться. Сьогодні стало зрозуміло, що накопали вже настільки багато, що готові звинувачувати офіційну Москву. Це наклалося на політичну волю, виражену в припиненні ганебного загравання з Москвою.

Загалом, парламент Великобританії і її уряд прийшли до одностайного висновку про те, що Кремль переступив «червону лінію» і цього йому вже не спустять.

Швидше за все, зараз йде узгодження з партнерами того, що Великобританія має намір зробити. Як повідомляють джерела з Лондона, там, зокрема, планують вислати російських дипломатів і анулювати візи російським товстосумам, які там прижилися, але підтримують зв'язки з Кремлем (а це майже 100%). Щось підказує, що слідом може початися конфіскація їх майна, як це і передбачалося раніше.

Наші інтереси: 

Крига скресла, у бій іде важка артилерія Її Величності.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи