Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Підозрюваного у вибуху під Радою арештували на 2 місяці

Печерський районний суд Києва заарештував до 29 жовтня екс-бійця батальйону спецпризначення "Січ" Ігоря Гуменюка, якого підозрюють у киданні гранати під будівлею Верховної Ради.

Можливість внесення застави суд не передбачив.

Прокурор під час судового засідання просив арештувати підозрюваного на два місяці, оскільки його провина "повністю підтверджується зібраними доказами".

Адвокат Ігоря Гуменюка Сидір Кізін стверджує, що його підзахисний не визнає себе винним.

Він також заявив клопотання про дослідження побоїв на тілі підозрюваного, отриманих під час затримання. Суд вирішив провести судово-медичну експертизу.

Інформагенції також повідомляють, що суд арештував ще принаймні двох затриманих. Їх підозрюють в участі у заворушеннях, які спричинили загибель людей.

Загалом у цій справі прокуратура висловила підозру 18 затриманим.

Сутички під Радою

У понеділок після голосування за зміни до Конституції, які стосуються децентралізації, сталися сутички. У підсумку троє бійців Нацгвардії померли від поранень, ще понад 140 опинилися у лікарнях.

Один із нацгвардійців помер у понеділок на операційному столі у лікарні від осколкового поранення в серце. Ще двоє померли у вівторок.

Як заявили у Нацгварії, перші травми під час заворушень 31 серпня правоохоронці отримали не від кинутої бойової гранати, а від світлошумових та газових гранат.

Потім були застосовані вибухові пристрої, вибухові пакети "зі звичайною терористичної начинкою", сказав командувач Національною гвардією Микола Балан, якого цитує "Інтерфакс".

Спільна слідча група, яка розслідує події під Радою, кваліфікувала інцидент як "підготовку, організацію та проведення терористичного акту".

На допит до МВС у вівторок викликали членів та лідерів партії ВО "Свобода", у тому числі Олега Тягнибока, Юрія Сиротюка, Ігоря Швайку та Ігоря Криворучка.

Раніше пан Аваков напряму звинуватив у сутичках партію "Свобода" та її лідера Олега Тягнибока.

Водночас у "Свободі" стверджують, що вибуховий пристрій у силовиків кинули невідомі, і вважають це "заздалегідь спланованою провокацією, спрямованою проти українських патріотів".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи