Зображення користувача Тимур Де-Бальзак.
Тимур Де-Бальзак
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Петербург вже вибухнув

Лише 4 дні тому я зробив у блозі на "НО" цей пост:

Знов підірвати Росію?..

http://ar25.org/article/znov-pidirvaty-rosiyu.html

Сьогодні ж маємо повідомлення про незрозумілі вибухи на території Російської Федерації - у "північній столиці". Ну, що ж... запасаємось попкорном і спостерігаємо за розвитком подій. Цікаво, коли налякані 86% почнуть волати "Путінпамагі"?..

На місці вибухів у Петербурзі

Увага! За гіперпосиланням можна прочитати не тільки оригінальний російський текст, ілюстрований фотографіями, але також переглянути 2 відео з місця трагедії.

bomb-02-600x375.jpg

Вибухи в Петербурзі
Вибухи в Петербурзі

На одній з площ Петербурга пролунали два вибухи протягом одного дня. Постраждала тільки одна людина, але городян лякає повна невідомість: хто це зробив і навіщо.

Вдень 8 жовтня на перетині Кантемирівської вулиці і Великого Сампсоніївського проспекту близько 15:40 спрацював вибуховий пристрій. Про це повідомили одночасно користувачі в соціальних мережах, потім сайт «Фонтанка.ру» і LifeNews.

«Ріг Кантемирівської й В. Сампсоніївського. Був страшенний гуркіт, немов вибух. Лежить людина, по ходу збили. Служби на місці», - повідомляв очевидець в одній зі спільнот в мережі «ВКонтакте».

Досеменно відомо наступне. При вибуху постраждала одна людина: жінка 66 років. Швидка відвезла її в лікарню Військово-медичної академії, де їй зробили операцію. У жінки була уражена грудна клітина, рука, частково відірвана одна з ніг, і згодом вона померла.

Місце вибуху в Петербурзі

Як пишуть свідки, дісталося також автівкам, що проїжджали поруч.

«Людині, яка проїжджала поруч, пробило заднє скло і оббивку сидіння осколком».

«Постраждала дівчина на Toyota RAV4, пробило в двох місцях лобове, скол на правому боці з вм'ятиною невеликою, Renault Logan - розбите заднє скло, скалка увійшла у водійське сидіння, Toyota Land Cruiser - зачепило, як конкретно не знаю».

В ефірі міського телеканалу «Санкт-Петербург» один з очевидців, Олександр Гур'єв, описав подію так:

«Рухався по Великому Сампсоніївському, повертав на Кантемирівську. Почув поьужний гуркіт. Відчутно трусонуло машину. Повернув голову і побачив бабусю, яка осідала, купи сміття, що розлітаються. За нашими припущеннями, бабуся переходила дорогу в недозволеному місці, побачила якийсь чорний пакет, підняла його і стався вибух».

Поліція оточила ділянку, потім на місце прибули сапери, незабаром пролунав ще один вибух. Згодом представники силовиків пояснили: другої бомби не було, про всяк випадок «знешкодили» речі пенсіонерки, що валялися після першого вибуху на проїжджій частині і тротуарі.

Особа постраждалої була швидко встановлена, і вона ніяк не підходить під портрет бомбистки: уродженка Гомеля, жила в спальному районі в невеликій квартирі з 33-річною дочкою і двома маленькими онуками. Крім того характер поранень, як пояснили лікарі, показує: швидше за все вона просто нахилилася подивитися, що було в пакеті. Саме тоді і стався вибух. У розкиданих особистих речах був в основному, як висловилися джерела серед силовиків, «всякий непотріб, підібраний по смітниках».

Сам вибуховий пристрій, як з'ясувала до вечора «Фонтанка.ру», складався з батарейки, шматка пластика і металевого корпусу. Потужність бомби експерти оцінили не більше ніж в 100 грамів тротилу. Який тип вибухівки в ньому був, поки не повідомляють.

Місце, де це сталося, площа Клімова, найменше підходить для теракту: обабіч широкої Кантемирівськой вулиці - порожні сквери, пішоходів тут мало, машини проїжджають ділянку як правило швидко - пробки скупчуються до світлофора. Дорога в місці вибуху відгороджена від проїжджої частини металевим парканом. Випадково «забути» в такому місці пакет з бомбою теж навряд чи можливо.

Реакція експертів, яких опитали журналісти, суперечлива.

Член президії громадської організації «Офіцери Росії», ветеран групи антитерору «Альфа» Ігор Шевчук, в ефірі «Радіо Балтика» пояснив, що бомбу, швидше за все, підірвали терористи.

«Навряд чи ця подія - випадковість. Можливо, це перевірочні дії якихось сил для того, щоб відстежити реакцію влади, реакцію спеціальних служб щодо подальших дій. Не секрет, що зараз йде таке загострення геополітичної боротьби, пов'язаної з присутністю РФ в Сирії. Можна пов'язати цей вибух в Петербурзі з терористичною загрозою, але не варто говорити про це зі стовідсотковою впевненістю», - вважає Шевчук.

Інший ветеран «Альфи», Андрій Попов, навпаки, вважає, що подія - випадковість.

«Це не було навмисною акцією, оскільки сумка не була залишена в годину пік у місці великого скупчення людей», - сказав Попов LifeNews.

Звідки мініатюрна бомба в поліетиленовому пакеті взялася на порожній площі, чому вибухнула, коли жінка, яка проходила поруч, вирішила на неї подивитися, і чому це сталося в Петербурзі 8 жовтня, залишається нез'ясованим.

Деякі видання поспішили зробити висновки, пов'язавши пригоду з участю Росії в сирійському конфлікті.

Мережеве повідомлення

У соціальних мережах почали поширюватися панічні чутки.

Повідомлення в соцмережах

Хоча ніяких твердих підстав вважати вибух терористичним актом або пов'язувати його з активністю російської армії в Сирії немає, жителі Петербурга стривожені і, навчені сумним досвідом інших міст, готуються до гіршого.

Наші інтереси: 

Стежимо за Росією. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи