Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 264
  • Переглядів: 289

Перехід-III – естафета від США, або Як удосконалити українську націю без опору українців

Категорія:

Кожен, хто став на шлях самовдосконалення, автоматично стає засновником невидимого «віртуального демосу». Для його «матеріалізації» є проста й комфортна стратегія з чотирьох кроків. Вона приносить добрі плоди одразу ж після її усвідомлення.

231207prapor-2.jpg

Сонячно-блакитний – прапор шляхетної нації у Просторі волі
Сонячно-блакитний – прапор шляхетної нації у Просторі волі

«Спасися сам – і тисяча спасеться навколо тебе»
(Гіперборійська традиція)

У попередніх статтях ми говорили про те, що народ може перебувати на п’яти рівнях розвитку. Перший рівень – стан аморфного етносу, другий і вище – стан структурованої нації з власною державою. Це відповідає п’яти рівням розвитку людини, де перший рівень – це несамостійна «людина проста» (гомо сімплекс), а другий і третій – це «людина подвійна» (гомо дуплекс), що керується власним розумом; вище них – на четвертому і п’ятому рівнях – перебуває «людина потрійна» (гомо триплекс), що відновила зв’язок зі своїм внутрішнім богом.

Попередні статті:

Перехід-II – передача естафети

Нині український народ перебуває на першому рівні організації – це аморфний етнос під керуванням чужорідної паразитичної верхівки. У політології такий стан позначається евфемізмом «політична нація» – в тому сенсі, що це не справжня нація (тобто самокерований етнос), а лише сукупність людей зі спільним паспортом (псевдонація).

Проте – за дивним збігом драматичних обставин (або незбагненним боголюдським задумом) – в ході війни за своє існування український народ здійснює прискорений перехід на другий рівень розвитку. Цей перехід від етносу до початкової нації (нації-2) ми позначаємо терміном Перехід-2. Він відбувається під потужним впливом США, які підтримують Україну зброєю, розвідкою, грошима, аналітикою та дипломатією. Природно, що американці розвивають свого геополітичного союзника згідно зі зрозумілою для них Американською моделлю, яка зводиться до трьох ключових слів «американської тріади»: Євангеліє. Виборність. Озброєність.

Початковий імпульс цьому переходу задає стратегічна комунікаційна кампанія «Байден-24», що здійснюється політтехнологами Демпартії США, зосередженими в Білому домі. Метою цієї кампанії (СКК) є здобуття масштабної геополітичної перемоги над Росією, яка введе американський електорат у стан ейфорії та заохотить його до підтримки кандидатів Демпартії на виборах 5 листопада 2024 року.

Ключовим чинником цієї глобальної перемоги є Україна, проте в нинішньому стані вона дуже ненадійний союзник, в чому американці переконалися під час СКК «Конгрес-22». Для гарантованого успіху кампанії «Байден-24» необхідно не лише змінити керівництво України, відновити зруйнований «зеленою командою» конституційний лад та владну вертикаль ЗСУ, а й вийти на вищий рівень світогляду, організації та технологій. Український етнос має стати нацією з власною державою, яка матиме тотальну народну підтримку.

Відтак йдеться про перехід України до нового суспільно-політичного устрою. Він має бути зрозумілим для американців, тому здійснюється за Американською моделлю. Фактично, Штати передають Україні естафету цінностей вільного суспільства – для їх засвоєння і розвитку.

Перехід-III – підхоплення естафети

СКК «Байден-24» – це дуже потужний і масштабний процес, до якого Білий дім і Демпартія США вже задіяли всі доступні для них ресурси, включаючи НАТО та Євросоюз. Тому ми не можемо вплинути на його перебіг, та в цьому й нема потреби, адже в цілому розвиток відбувається в правильному напрямку – до формування в Україні «нормальної держави», і навіть трохи кращої, ніж в США завдяки ефекту новобудови.

Але на цьому розвиток не зупиняється. Згідно з законом росту, наступним має бути перехід від початкової нації-2 до реалізованої нації-3 – ми його позначаємо терміном Перехід-3.

З одного боку, він передбачає поглиблену реалізацію в Україні «американської тріади»: досвіду євангелізації, церковної самоорганізації та озброєного громадянства.

З другого боку, перехід-3 виходить за рамки нормативної Американської моделі, тому не одразу і не у всьому отримає підтримку США. Це означає, що на початковому етапі цього переходу до реалізованої (шляхетної) нації українцям доведеться покладатися на власні сили. І ось тут виникає серйозна проблема.

Опір соціального середовища

Хай там як, але перехід з другого на третій рівень – до шляхетної нації – для багатьох українців буде дуже незвичним. Понад те, деякі ключові якості, необхідні для нації-3, можуть у них викликати недовіру та роздратування. Наприклад, уявлення про простори подій більшість людей сприйматиме в кращому разі як казочки, в гіршому – як шахрайство. А про все це доведеться розповідати, адже вихід на третій рівень розвитку передбачає піднесення у Простір волі.

Також доведеться змінити ставлення до свого здоров’я, відмовитися від найбільш шкідливих звичок, позбутися хибних уявлень про нашу історію тощо. Якщо ми почнемо відверто про це говорити, то більшість нас не зрозуміє. Навіть елементарне прохання відмовитися від москальської лайки може викликати агресію, тому що «неначасі».

На щастя, перехід до нації-3 не означає, що все населення має піднятися на третій рівень розвитку і стати реалізованими, шляхетними людьми – аріями. Досить аби на третій рівень піднялася активна частина громадянства – національна еліта, керівна верхівка, організатори громад, ядро лідерів громадської думки.

Так що завдання спрощується. З усім тим, підняти у Простір волі треба хоча б один відсоток населення України, а це величезна робота. Для її здійснення доведеться подолати величезний опір суспільства, відтак ідея Переходу-3 виглядає недосяжною навіть у середньостроковій перспективі. То що робити?

Не все так погано, друзі :) Там, де не працюють звичайні методи, треба застосувати методи незвичайні.

Почнімо з застосування гіперборійського принципу, згідно з яким народ – це велика людина. З нього випливає, що для перетворення нації можна застосувати методи, які гарно працюють для окремих людей.

Чому люди не бажають змінюватися

Багато хто, займаючись самовдосконаленням, намагався допомогти своїм ближнім – членам сім’ї, друзям, знайомим. Ну і як, є успіхи? Скоріше всього, не дуже. Зазвичай спроби зробити когось кращим викликають активну протидію. Раціональні аргументи не працюють, а той, хто намагається допомогти, швидко отримує статус «чокнутого». Більшість людей буде вперто страждати і «битися лобом об стіну», але вас не послухає. Мовляв, «не вчіть мене жити – краще допоможіть матеріально».

Причина такої поведінки не в тому, що люди тупі або остаточно зіпсовані, хоча й таке буває. Головна причина в тому, що кожна людина має природний механізм підтримання внутрішньої стабільності, тому інстинктивно протидіє всьому, що порушує цю стабільність. З усім тим, людина таки спроможна сприймати нові впливи, але лише в дозах, які не викликають у неї дискомфорт.

Отже, завдання полягає в тому, щоб здійснювати дуже делікатний вплив, який не викликатиме протидії.

Легко сказати, адже всі люди різні – спробуй для кожного підібрати його індивідуальну допустиму дозу. Це висмокче з тебе всю енергію без позитивного результату. То що робити з цими людьми?

Відповідь парадоксальна: НІЧОГО. Найкращий спосіб змінити людей – дати їм спокій, натомість зосередитись на власному розвитку.

Допоможи собі сам

Річ у тім, що коли людина вдосконалюється, то автоматично вдосконалюються всі, хто перебуває в її просторі подій, по суті – у просторі уваги людини. Що більше уваги, то активніше відбувається вдосконалення.

Де-факто найкраще вдосконалюються ті, кого ми любимо, адже на них найбільше спрямована наша увага, а отже й наша енергія. Вони найбільше отримують від нас Світла, причому стільки, скільки спроможні сприйняти – не більше і не менше. Так що «відмірювання» згаданої вище індивідуальної дози відбувається автоматично. Згідно зі славетною метафорою Григорія Сковороди, генератор Світла виступає в ролі фонтану, з якого кожний набирає стільки енергії, скільки готова сприйняти його енергетична система.

Емпірично спостережуваний ефект перетікання Світла через «сполучені посудини» має й інше пояснення. Якщо людина впевнено перебуває у просторі позитивних подій, то, згідно з законами Всесвіту, з нею відбуваються тільки позитивні події. Якщо ж якась людина, яку ми любимо, засмучує нас, то це вже негативна подія, несумісна з нашим простором подій. Для виправлення цієї невідповідності Всесвіт робить так, щоб ця людина підтягувалася до вашого простору подій – доти, доки ви почнете вважати, що нарешті з нею все гаразд.

Таким чином, ваше перебування у просторі позитивних подій автоматично поліпшує стан людей, про яких ви думаєте. При цьому ви, звісно, витрачаєте енергію, але дещо до вас повертається. Хоча б тому, що чим досконалішими стають ці люди, тим легше вам продовжувати власне вдосконалення. Тут працює позитивний зворотний зв’язок, який згодом перетворюється на синергію: вдосконалення одного дає імпульс для вдосконалення всієї групи, а поліпшення групи поліпшує кожного її учасника.

Але на цьому процес спільного вдосконалення не закінчується. Річ у тім, що стан людини, яку ви любите і про яку думаєте, залежить не тільки від вас, а й від стану вже її оточення – людей, яких ви не знаєте. Відтак для того, щоб поліпшити стан цієї людини, про яку ви думаєте, Всесвіт буде поліпшувати стан інших людей з її простору уваги. А для цього треба поліпшити стан людей уже з їхнього простору подій – і так далі.

У результаті виходить, що коли людина займається самовдосконаленням, то вона автоматично вдосконалює не лише своїх ближніх, а й ближніх своїх ближніх – тобто людей з другого, третього, четвертого кола.

Звісно, що ця хвиля Світла поступово затухає у своєму русі від центру до периферії. У центрі перебуває сам генератор Світла – людина, яка рухається вгору і за допомогою невидимих зв’язків тягне за собою всіх, хто з нею пов’язаний, а вони вже тягнуть вгору людей зі свого кола і в такий спосіб підтягують «периферію».

Розуміння цього механізму дозволяє усвідомити сенс гіперборійського принципу «Спасися сам – і тисяча спасеться навколо тебе». На мові Гіперборійської традиції, процес спасіння – це рух самовдосконалення задля досягнення боголюдського стану. Ісуса називають Спасом тому, що він досяг «спасіння», тобто став боголюдиною (українське слово «спас» є синонімом гелленського слова «хрестос», тому й говоримо про Хреста-Спаса). Якщо згаданий принцип сформулювати доступнішою мовою, то він виглядає так: «Вдосконалюйся сам – і тисяча вдосконалюватиметься навколо тебе».

Описаний ефект нагадує повітряну кулю, яка поступово підіймається вгору і витягує з болота людей, які тримаються за сітку, прив’язану до цієї кулі. Чарівний аеростат витягує людей з тієї частини негативного простору подій, до якої дістає його чарівна сітка.

Але яке це має відношення до переходу початкової нації з другого на третій рівень розвитку – до стану реалізованої, або шляхетної нації? Ви вже здогадалися...

Націю формують демоси

Як ми вже з’ясували, для поліпшення своєї спільноти людина має дати їй спокій, натомість зайнятися власним розвитком. При цьому людина, яка наповнює себе Світлом, виконує не лише роль генератора Світла для своєї спільноти, а й чарівного аеростата, який сам підіймається вгору і витягує з «енергетичного болота» всіх пов’язаних із ним людей.

А якщо ми маємо справу з нацією, то хто виступає в ролі генератора Світла, спроможного її вдосконалити? Спільнота складається з людей, натомість нація складається з громад, тобто організованих спільнот. Що стосується шляхетної нації-3, то вона складається з демосів, тобто з правильно організованих громад зі шляхетним світоглядом. Можна навіть сказати, що демос – це нація в мініатюрі, зменшена модель нації, своєрідна «мікронація».

У таксономії «людина – демос – нація» шляхетний демос безпосередньо взаємодіє зі шляхетною нацією, тож його вплив на перехід-3 в сотні й тисячі разів переважає вплив окремої людини.

З погляду Американської моделі, початкова нація (нація-2) складається з церковних громад та народних міліцій, тобто озброєних церков. Натомість реалізована, шляхетна нація (нація-3) складається з демосів, тобто «реалізованих церков». Демоси є засобом подальшої еволюції Американської моделі, адже вони поєднують функції лідерства, метафізики, права, оборони та господарства, відтак повністю охоплюють американську тріаду «Євангеліє–виборність–озброєність» і навіть розширюють її в напрямку економіки.

З цього випливає, що саме демоси є засобом переходу від Американської до Козацької моделі. Отже, для переходу до нації-3 необхідно створювати самокеровані мережі демосів – подібно до самокерованих мереж протестантських церков.

Не важко спрогнозувати, що спроба демосів вдосконалити початкову українську націю та перетворити її на шляхетну націю зіткнеться зі спротивом українців. Причина та ж сама, що й при намаганні вдосконалити окрему людину – будь-яка система прагне стабільності, тому може сприймати тільки дуже дозовані впливи.

І тут виникає вже знайома нам проблема: як у кожному конкретному випадку визначити цю безпечну «дозу», але так, щоб вона не виявилася надмірно малою, а тому недієвою.

Розмір такої «дози» можна визначити тільки емпірично, тобто після отримання кількох «ударів по голові». Якщо займатися такою емпірикою, то енергія демосів марнуватиметься на те, щоб відбиватися від агресивних реакцій суспільства, яке вкотре щось неправильно зрозуміло. То що тоді робити?

Відповідь ми вже знаємо: НІЧОГО. Дайте спокій суспільству, натомість займіться собою. Якщо демоси стануть чарівними аеростатами, що підносяться у кращі простори подій, то вони автоматично підійматимуть за собою суспільство і витягуватимуть його з болота початкової нації. Якщо демоси стануть організаціями здорових, щасливих та успішних людей, то всі інші самі потягнуться до них. Без агітації. Без реклами. Без опору.

Це лише перший крок

Самовдосконалення, зосередження на своєму внутрішньому космосі та досягнення людиною особистих успіхів є найпотужнішим засобом формування навколо неї сприятливого середовища. У такий спосіб «енергетичний лідер» формує невидиму спільноту, яка перебуває в його просторі подій і схильна до матеріалізації в реальну організацію.

Якщо в ролі енергетичного лідера виступає людина, то вона невимушено рухається до заснування локальної групи, церкви, демосу. Якщо в цій ролі лідера виступає демос, то він запускає процес формування мережі демосів. Одне слово, людина формує групу людей, а демос формує групу демосів.

Проте поліпшення внутрішнього космосу – це лише початковий крок переходу на третій рівень. Цей крок невидимий для оточення, яке потрапляє в поле тяжіння енергетичного лідера. Наступні кроки полягають у цілеспрямованому впливі на своє соціальне середовище.

У справі переходу «в реал» найважливішим і найвідповідальнішим є другий крок, який полягає в делікатному інформуванні тих, хто зацікавився поліпшенням вашого стану або може ним зацікавитись.

Крок 2. Правильне інформування

Для прискорення Переходу-3 необхідно інформувати людей. Врешті-решт, багатьом буде цікаво дізнатися про рецепти здоров’я, молодості та щастя, навіть якщо вони не наважуються про це прямо запитувати. Ваше інформування буде успішним тоді, коли в ньому не буде навіть натяку на бажання когось змінити.

Погляньмо, як це відбувається на рівні окремої людини. Якщо у вас уже є виразні прояви оздоровлення, омолодження та загальної гармонізації життя, то в жодному разі цим не можна хвалитися, адже це викличе або заздрість, або підозри в маніпуляції, або розмови про те, що ви «остаточно поїхали дахом».

То як доносити інформацію? Єдиний спосіб полягає в тому, щоб коментувати події свого життя в дусі легкої самокритики. Самокритика не викликає опору, натомість навіть викликає співчуття до людини, яка «жаліється» – а це лише сприяє засвоєнню корисної інформації. Наприклад, людина критикує себе за те, що позбулася хронічних хвороб, але ніяк не може позбутися сивини. Або, на жаль, може пробігти не більше трьох кілометрів. Або ніяк не може підтягнутися хоча б десяток разів – тільки вісім. Або що через власне лінивство вдалося скинути тільки 10 кг зайвої ваги, а треба 12 – і так далі. Розповідайте про свої досягнення так, наче це проблеми, і навіть просіть порад, як їх виправити. Це корисно: ви навіть можете почути щось розумне, а ваш співрозмовник скоріше зверне увагу на ваше повідомлення.

Крок 3. Давайте поради

Якщо інформувати можна лише зацікавлених, то давати поради можна лише вдячним. Щось радити невдячним – це марне витрачання часу, якого в нас і так не багато.

Якщо на етапі інформування ви, згідно з євангельською притчею, просто «засіваєте зерно» і ще не знаєте, куди воно потрапить, то порада – це вже робота з плекання зерна, яке почало проростати.

Для того, щоб дати дієву пораду конкретній людині, вам треба вникнути в її ситуацію та дослідити обставини її життя. Дуже часто доводиться проводити ціле розслідування, адже для подолання негативу треба виявити його причину. Так що надання порад – це енергозатратна та відповідальна справа. Не розкидайтесь порадами – давайте їх тим, хто їх цінує і проявляє вдячність.

Крок 4. Допомагайте

Якщо надавати інформацію можна тільки зацікавленим, а давати пораду – тільки вдячним, то допомагати можна тільки тим, які вже самі собі допомагають, тобто виявляють активність у розв’язанні своєї проблеми. Врешті-решт, саме слово «допо-мога» означає «додавання могутності». Допомога виступає в ролі підсилювача активності, тому для її надання необхідна початкова активність того, хто потребує допомоги. Якщо ж активність нульова, то скільки її не помножуй, а результатом буде нуль.

Звідси також випливає, що допомагати можна лише тим, кому, попри власні старання, не вистачає сили. Якщо ж людина може власними силами розв’язати проблему, то вона не потребує допомоги. Таким не допомагають.

Інформування вимагає часу, порада вимагає ще більше часу і напруження, проте це лише інформаційні впливи. Натомість допомога зазвичай передбачає витрачання матеріальних ресурсів – грошей, речей, фізичних зусиль тощо.

Політика демосів

Описані вище кроки для формування сприятливого середовища та прискорення власного розвитку справедливі не лише для окремої людини, а й демосів. Для формування мережі (федерації, братерства) демосів необхідно інформувати, давати поради та допомагати.

Щодо правильного інформування інших демосів, то підхід подібний до інформування окремої людини – без найменшого натяку на те, щоб когось повчати чи змінювати (див. вище). Демос може коментувати внутрішні події, ставити перед собою нові завдання та вимагати від себе більшого. Це легко, адже не треба нічого вигадувати. Правда про чудеса самовідновлення цікавіша за будь-які вигадки. У шляхетних демосах відбуваються позитивні події, тому навіть легка самокритика об’єктивно працюватиме як реклама шляхетного способу життя.

Так що демосам не треба перейматися тим, як поліпшити навколишнє суспільство. Їм треба перейматися своїм життям, конкретно – власним переходом на третій рівень розвитку.

Сенс Переходу-3

Ознаки людини третього рівня (шляхетної людини, реалізованої людини, арія) описані у статті «Гомо триплекс – ті, що бачать бога: 5 рівнів розвитку людини в термінах Євангелія». Результуючою ознакою є перебування такої людини у Просторі волі, або ж у Царстві божому. Як ми вже знаємо, Простір волі (Царство боже) має три рівні: арійський, ельфійський та боголюдський. Шляхетна людина перебуває на першому рівні Царства божого – на арійському рівні («на планеті аріїв», тобто у площині шляхетних подій).

Головним засобом піднесення на третій рівень є вироблення чесноти (нідги) скромності – звички позбуватися всього зайвого і, відповідно, здобувати тільки необхідне. Про це відверто сказав Ісус: «Щасливі скромні, бо їхнє Царство боже». Ефективному виробленню скромності сприяють правильно сформовані навички та вміння – це питання ми вже обговорювали у статті «28 чеснот Великого Переходу – навички, вміння, нідги та сідги (7х4)». По суті, це дороговказ розвитку людини – і це саме те, чим мають займатися демоси.

Демоси (мікронації) формуються людьми, які прагнуть саморозвитку. Демос починає поводитись як організація третього рівня тоді, коли цього рівня досягає його лідер. Ще краще, коли третього рівня досягає старшина демосу – його «демено» (керівний квінтет). Після цього вмикається автоматичний процес наслідування і підтягування на третій рівень решти членів демосу.

Приклад подав Ісус Хрестос, заснувавши Галілейську церкву, яка стала спочатку шляхетним демосом, а потім зробила перехід на четвертий рівень – до біологічного безсмертя (вічного життя) в ельфійському просторі Царства божого.

Головне завдання демосу на етапі Переходу-3 – піднятися у Простір волі. Дороговказом для формування шляхетного демосу є «Шість рівнів розвитку демосів: Краса, Порядок, Слово, Мова, Інтуїція, Цілісність (+аудіо, відео)». Але це ще не все.

Для того, щоб успішно зробити один крок, треба бачити другий. Для того, щоб успішно здійснити Перехід-3, треба бачити обриси Переходу-4. Євангеліє дає конкретні настанови для колективного переходу на четвертий рівень розвитку. Його можна застосувати як для демосів (мікронацій), так і для цілої нації. Про це – у наступній статті.

Висновки

1. Умовою успішного розвитку є сприятливе соціальне середовище.

2. Для формування такого середовища прямі методи не працюють.

3. Для того, щоб змінити іншу людину, треба змінитися самому.

4. Людина, яка наповнює себе Світлом, автоматично стає «енергетичним лідером» і формує невидимий «віртуальний демос».

5. Для матеріалізації демосу необхідно інформувати, давати поради, допомагати.

6. Для формування мережі демосів треба робити те ж саме.

7. Демоси — це мікронації. Нація третього рівня формується як братерська мережа мікронацій.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 
Наші інтереси: 

Підіймаємось у Простір волі та формуємо для себе сприятливе середовище.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

Що далі, то легше і простіше. Займись собою – і люди потягнуться до тебе.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

Що далі, то легше і простіше. Займись собою – і люди потягнуться до тебе.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дякую, Ігоре! Що далі, то все стає зрозуміліше :))

Не можу надивуватися, як давно Ти писав про Перехід IV, і присвятив йому журнал, а тепер так глибинно це питання досліджуєш !?!

А може, тоді все це пояснювати було передчасно ?
 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Ця стаття якраз те, чого мені не вистачало останнім часом. Тепер очевидні мої помилки, отже треба виправлятись.
З'явилась одна особливість в реакції оточення: ледь знайомі люди ставляться до меня якось надто прихильно-уважно,
доводиться тохи напружуватися і бути обережним, бо бува ображаються через мою деяку незграбність.

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Дещо зі статті остаточно переконало мене в тому, що я сам скоріше відчув, ніж зрозумів.
Вельми дякую за знання.

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (3 голосів)

У ті далекі часи я дійшов до чотирьох рівнів розвитку:  1) рівень особистого досвіду, 2) рівень соціальних норм, 3) рівень нестандартного мислення, 4) рівень мудрості (цілісності). Завдання полягало в тому, щоб перейти на рівень цілісності – як для окремої людини, так і для цілого народу.

Поступово ця модель увиразнювалася. Але спочатку було досить важко, тому що доводилося діяти в повній темряві, долаючи потужну дезінформацію та інформаційний шум. 

Це засмучувало. Але "блаженні засмучені, бо вони отримають допомогу". Так і сталося. Нині ми вже діємо в ситуації достатньої ясності. Ніч позаду, вже настав ранок.

Зірка Вітошинська wrote: Дякую, Ігоре! Що далі, то все стає зрозуміліше :)) Не можу надивуватися, як давно Ти писав про Перехід IV, і присвятив йому журнал, а тепер так глибинно це питання досліджуєш !?! А може, тоді все це пояснювати було передчасно ? 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Подібні статті треба не просто читати, а покроково втілювати в практику (свою власну практику). Але вони так швидко з'являються на НО, як з кулемета, що я за ними вже не встигаю (потрібний час для осмислювання). Навпаки було б гірше.

Тож, дякую, Ігоре!

Все починається з Любові.

Зображення користувача Іван Кинза.
0
Ще не підтримано

Хай Радіє Творець Всесвіту і творіння Його!

Прочитав цю статтю і повністю погоджуюсь з основними висновками щодо особистого шляху вдосконалення без нав'язування комусь. Особисто переконався на оточуючих мене рідних, родичів чи знайомих.

Теж важливим є питання цілісного бачення, бо існуюче навколо нас інформаційне сміття (обман, брехня) віддаляє усіх від цілісного бачення сенсів життя починаючи з дитячих років. І без мудрих учителів (книжок різних авторів наукового спрямування) змінити сформований обманом світогляд дуже важко. Про що й стаття.

Респект як завжди! Надихає і дає надію.

... Від віри - до події, Від прагнення - до здійснення.
Визначаємо формування прекрасних світів.

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

А що ти маєш на увазі під словосполученням "незбагненним боголюдським задумом"? Ти хочеш сказати, що нам допомагають ельфи, а може й боголюди?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, це все схоже на божественне втручання. Занадто ефективно, енергійно і красиво, щоб це було випадковістю.

Андрій Гарас wrote: А що ти маєш на увазі під словосполученням "незбагненним боголюдським задумом"? Ти хочеш сказати, що нам допомагають ельфи, а може й боголюди?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Чи не вийде таке, що при Переході-ІІ ми разом з США почнему будувати не українську національну, а бандерівську державу. бо більшість українців саме так і думають про націоналізм?

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Американська модель передбачає свободу слова, тож народ дізнається, що Проект Бандера з самого початку був антиукраїнським, і що бандерівщина спрямована проти націоналізму.

Сергій Ждан wrote: Чи не вийде таке, що при Переході-ІІ ми разом з США почнему будувати не українську національну, а бандерівську державу. бо більшість українців саме так і думають про націоналізм?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

«Поступово ця модель увиразнювалася. Але спочатку було досить важко, тому що доводилося діяти в повній темряві, долаючи потужну дезінформацію та інформаційний шум». 
 

Уявляю, як це було прикро й важко. І все ж, Ти знайшов у собі силу перебороти перешкоди… ! Напевно й тому, що «Хтось, на горі, до Тебе добре ставиться «:)) 

Ігор Каганець wrote: У ті далекі часи я дійшов до чотирьох рівнів розвитку:  1) рівень особистого досвіду, 2) рівень соціальних норм, 3) рівень нестандартного мислення, 4) рівень мудрості (цілісності). Завдання полягало в тому, щоб перейти на рівень цілісності – як для окремої людини, так і для цілого народу. Поступово ця модель увиразнювалася. Але спочатку було досить важко, тому що доводилося діяти в повній темряві,

 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Як можна звʼязати до купи, те що відбувається в США, те що творять демократи із США, уся ця повістка: гендерна, зміна статі у дітей, ковіди, увесь цей світовий брехливий бруд.
Як усе це поєднати з Україною.
Ну, якщо вірити у пере народження, тоді усе стає на своє місце, бо на те що написано у статті потрібно 100, або 1000 земних років.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У США йде рішуча боротьба за Американську модель. Згадані тобою демократи роблять усе, щоб її знищити.

Тому демократи не принесуть нам Американську модель, проте вони запускають процес її запровадження, яким будуть опікуватися республіканці – уже з 2025 року.

25 – це число перемоги. 

Іван Андрійович wrote: Як можна звʼязати до купи, те що відбувається в США, те що творять демократи із США, уся ця повістка: гендерна, зміна статі у дітей, ковіди, увесь цей світовий брехливий бруд. Як усе це поєднати з Україною. Ну, якщо вірити

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Світлий.
0
Ще не підтримано

Інтуїтивно дійшов до такої моделі підходу як в конституційному русі, споживчому товаристві та у демосі який ще не зовсім демос. Ключовим в праці є принцип за яким поширюється світло створене лідером, потім демосом. "Чим вищий рівень усвідомлення тим більша мірність світобудови" говорить про те, що справжнім лідером може бути лише людина яка має енергію світла, не тільки біологічний лідер (вожак зграї).

Від мрії до слова, від слова до дії, від дії до світлової події.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо у громаді нема енергетичного лідера, то його можна виховати зусиллями самої громади. Для цього треба обрати найвідповіднішого кандидата і активно заохочувати його до святості. Подібним чином мурахи вирощують собі королеву: обирають крилату мурашку, посилено її годують та оберігають. 

Володимир Світлий wrote: Інтуїтивно дійшов до такої моделі підходу як в конституційному русі, споживчому товаристві та у демосі який ще не зовсім демос. Ключовим в праці є принцип за яким поширюється світло створене лідером, потім демосом. "Чим

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Як тоді розцінювати ситуацію довкола Ірини Фаріон? Бандерівщина укріпляє позиції?!... Ця метушня, та ще й у час війни, - не дуже добре для держави.
Ігор Каганець wrote: Американська модель передбачає свободу слова, тож народ дізнається, що Проект Бандера з самого початку був антиукраїнським, і що бандерівщина спрямована проти націоналізму.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Занадто різке висловлювання Ірини Фаріон було використане для масованої атаки на українську мову. Це здійснили як московські структури інформаційної війни, так і внутрішня стратегічна п'ята колона – прихильники ідеї "російської України", до яких, як завжди, приєдналися корисні ідіоти.

Ця штучно створена істерія привернула увагу до необхідності поступового, делікатного, але неухильного просування української мови в усіх сферах нашого життя, зокрема в армії. Мова – це головний чинник нашої ідентичності. Нинішня війна – це війна за ідентичність. Втрата української ідентичності означає наш програш у цій війні.

Але не все так погано :) На практиці, перемога українського народу вже незворотна. Завдяки згаданому вище мовному скандалу засвітилася російська п'ята колона, пристосуванці та невігласи, навіть якщо вони вважаються професорами, інтелектуалами, лідерами суспільної думки.     

Андрій Ясун wrote: Як тоді розцінювати ситуацію довкола Ірини Фаріон? Бандерівщина укріпляє позиції?!... Ця метушня, та ще й у час війни, - не дуже добре для держави. Ігор Каганець wrote: Американська модель передбачає свободу слова, тож

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!