Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Пазли для дорослих: корисна, захоплива розвага родом з дитинства

Інтерес дорослих до звичних дитячих розваг на думку психологів пов'язаний з необхідністю емоційного розвантаження, а також потребою звільнитися від накопиченого негативу. Мова не йде про те, щоб постійно поводитись як дитина, адже небажання дорослішати свідчить про відсутність почуття відповідальності, а також про спроби уникнути будь-яких зобов'язань. А ось періодично повертатися в дитинство не тільки необхідно, а й корисно. 

Позбавляємось від стресу

Досить часто саме офісні працівники вдаються до використання антистресових іграшок, які допомагають керувати гнівом, знімають тривожність, напругу, занепокоєння. Є й інші дієві методи для розслаблення, наприклад, збирати пазли для дорослих.

На сайті інтернет-магазину Панама можна замовити з доставленням ігрові набори різної тематики з великою кількістю елементів – 500-1000 шт. Їхня практична користь ґрунтується на розвитку таких корисних аспектів:

  • Пам'ять. Зазвичай вважається, що її потрібно розвивати тільки у дітей, але з віком ми часто помічаємо, що здатність зберігати інформацію та відтворювати її поступово знижується. Пазли корисні для короткочасної пам'яті. Ви дивитесь на запропонований зразок, візуально поділяєте його на сектори, відтворюєте окремі ділянки, а потім поєднуєте їх між собою. Основне завдання полягає в тому, щоб детально опрацювати зображення й перетворити візуальне сприйняття в практичний результат.
  • Своя методика. На противагу конструкторам, ця гра не має схеми складання. Як впорядкувати запропоновані елементи та в якій послідовності їх комплектувати ви вирішуєте самі. У кожного є своя власна стратегія. Можна починати з центру, нижньої чи верхньої частини, скласти спочатку контур.
  • Саморозвиток. За допомогою таких наборів ви зможете, не виходячи за межі своєї квартири, познайомитися з визначними пам'ятками, які розташовані у найвіддаленіших куточках світу. Є й інший важливий аспект – можливість щось зробити своїми руками та отримати від такої роботи естетичну насолоду.
  • Зосередженість. Часто ми помічаємо, що нам складно зібратися, самоорганізуватися, зосередитися на певному занятті. Пазли – це не проста розвага. Для того, щоб правильно зібрати задане зображення потрібні уважність, організованість, зосередженість, продуманість виконуваних дій.
  • Медитація. Мається на увазі не глибоке занурення в себе, а певне розслаблення, яке супроводжується зосередженим роздумом, пов'язаним з поставленим завданням. Думки про незакінчений квартальний звіт, про розбіжності з колегами по роботі, переживання з приводу недавньої сімейної сварки витісняються простим, зрозумілим алгоритмом дій – дивимося на картинку, аналізуємо її та втілюємо у реальне зображення, що складається з безлічі вихідних елементів.

Крім пазлів є й інші способи, що допомагають відпочити від щоденної рутини та проблем. Це настільні ігри, ліплення з пластиліну, розмальовки для дорослих, картини за номерами. Вибираючи заняття, подумайте чого б вам найбільше хотілося. Побути наодинці з собою, сконцентруватися на своїх відчуттях або отримати позитивні емоції від спілкування з близькими під час веселої, захопливої гри.

Наші інтереси: 

Корисні речі

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи