Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Павло Гриценко про глибинні, історичні витоки української мови (ВІДЕО)

Розповідь про те, коли і як починалась історія української мови від доктора філологічних наук, професора, директора інституту української мови НАН України, Павла Юхимовича Гриценка.

Лише факти, докази того, звідки коли і як формувалася українська мова. А також про культуру письма і культуру писемності на теренах української території які сягають давніх давен у дуже цікавій розповіді для IDEALIST.media.

 

У другому сюжеті Павло Гриценко також розповідає про минуле, сьогоднішнє та майбутнє української мови, її особливості та пояснює її красу.

В наступному сюжеті Павло Гриценко розповідає про графіку української писемності, про кирилицю, її історію і витоки. А також, коментує слова міністра МЗС України, щодо впровадження латиниці в українській мові.

Про стан української мови у сьогоденному українському суспільстві. Закон Ківалова-Колісніченка скасований, а нового ще немає. Яким чином поширювати мову в нашому суспільстві дивіться в сюжеті нижче:

Павло Гриценко розповідає про те як визначено положення про мову в головному законі країни – Конституції України. Згадує конституцію Пилипа Орлика та робить екскурс в історію, а також акцентує увагу які є сьогоденні мовні проблеми України та як їх потрібно законодавчо врегулювати.

Доктор філологічних наук, професор, директор Інституту української мови НАН України Павло Гриценко розповідає, про суть святкування Дня Незалежності України. Про свято, Україну і виклики які перед нею стоять.

 

Наші інтереси: 

Цінувати рідну мову.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи