Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 9
  • Переглядів: 11

Партія здорового глузду: 5%, які не бояться. Хто вони? (+аудіо)

Що собою являє спільнота українців, яка не боїться коронавірусу і виступає проти карантинних обмежень. Підказку дає соціологічна константа 5% – погляньмо, де вона проявляється.

Аудіоверсія: Партія здорового глузду: 5%, які не бояться. Хто вони?

Масовий психоз навколо Covid-19 виявив головну причину гальмування розвитку України. З’ясувалося, що 95% населення опановане вельми песимістичним, навіть депресивним світоглядом. Де-факто ці люди вважають, що живуть в дуже агресивному, пекельному світі, а самі вони є надзвичайно вразливими й беззахисними. Проблема в тому, що саме ці люди складають електоральну більшість і вирішують долю всієї держави, в тому числі й долю тих 5%які не бажають жити в пеклі.

Це питання ми вже почали розглядати у статті «У кого вірять українці? Тільки не кажіть, що в Бога». Важливо розуміти, що домінуючий нині депресивний «світогляд 95%» абсолютно не притаманний українському народу – він суперечить і українській традиції, і науковим знанням, і навіть здоровому глузду.

Тепер запитаймо себе: А хто ці 5% українців, які не бояться?

Підказку дає соціологічна константа 5% (плюс-мінус 1% похибки). 

У 2015 році телеканал «Україна» показав новий документальний проект Іларіона Павлюка «Звичайні зомбі. Як працює брехня». У фільмі відтворені деякі відомі з середини 20 ст. психологічні експерименти, які розкривають механізми маніпуляції свідомістю. Із 80 учасників експерименту тільки троє (4%) виявилися стійкими щодо «зомбування».

Це підтверджує відому емпіричну закономірність, що тільки 5% населення спроможні до критичного мислення. На цю тему навіть є жартівливий закон: «95% населення – ідіоти». Також у фільмі показали, що рішення більшості зазвичай є помилковими. Хоча це й так очевидно – виходячи з «закону 95%».

Про цю пропорцію знав Костянтин Ціолковський, у 1929 році він про неї висловився так: «Всяка творча особистість повинна бути знищена, бо вона заважає спокійно жити, – ось гасло 95% населення земної кулі».  

Арнольд Шварценеггер висловився м’якіше: «95% людей у світі потребують, щоб хтось говорив їм, що робити і як  поводитись».

Консультант з продажів Роберт Каветт на заняттях з продавцями-стажерами говорить так: «Оскільки 95% людей є за своєю природою імітаторами і тільки 5% – ініціаторами, дії інших переконують покупців більше, ніж докази, які ми можемо їм запропонувати».

Поширена думка, що в Європі та США лише 5% населення володіє здібностями до підприємництва – це творці, що не бояться ініціативи та фінансового ризику, готові брати відповідальність за свою справу і людей. На базі цієї теорії існує переконання, що підприємництву навчити неможливо – з цими здібностями необхідно народитися. Докладніше про це у статті «Звичайні зомбі» (2015) – оргвисновки для лідерів».

Доктор соціальної економіки Зеновій Свереда навів таку статистику: «Якщо маєте тренінг на 100 осіб, то половина зрозуміє зміст, біля 20 продовжить навчання, і лише 5-7 розпочнуть практично щось реалізовувати. Це природній відбір, бо мало є тих, що бажають бути інноваторами».

Згідно з опитуванням у 2019 році5% населення підтримують самостійний пошук роботи й виступають проти гарантованого державою працевлаштування.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) з 21 до 24 березня 2020 року провів опитування «Як українці дотримуються умов карантину». Згідно з отриманими результатами, лише 6% опитаних не турбує поширення коронавірусу, з них 1,5% вважають, що ніякі обмежувальні заходи взагалі не потрібні. Натомість 95% підтримують карантин, з них 40% вважають, що обмежувальні заходи повинні бути ще жорсткішими. 

Отже, маємо кілька груп, чисельність яких складає 5% (плюс-мінус) дорослого населення. Для них властиві:

  • критичне мислення, стійкість до зомбування;
  • спроможність до творчості;
  • підприємливість та інноваційність;
  • ініціативність;
  • самостійний вибір діяльності;
  • заперечення обмежувальних заходів;
  • відсутність страху перед коронавірусом.

Логічно припустити, що це та ж сама соціальна група. Справді, адже описані якості є взаємодоповнюючими і випливаючими одна з одної: творчість передбачає ініціативність і вільнолюбство, підприємливість – ініціативність і сміливість, а самостійність – стійкість до зомбування.

У ситуації з коронавірусною аферою саме ця група виявилася «партією здорового глузду» (від фр. partie – частка, товариство, спільнота). Саме з нею пов’язані наші надії на світле майбутнє України.  


Продовження: Ідентифікація середнього класу і Три арійські закони життя

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.

Лінія Маннергейма - Де твоя лінія?


В тему: 

Наші інтереси: 

Творимо Вільну Українську Державу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, соціологія в принципі, не здатна виявити в суспільстві 5% інтелісів. Бо, їх там лише 1%. А, серед вищого керівництва транснаціональних корпорацій, та держав, їх вже близько 20%.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Нажаль соціологія не виявила в народному організмові ще 5% інтелісів, бо не було такого завдання. Певно ці 5% варто долучити до 90% гобітів. Але загальна картина трохи змінюється.
У багатьох питаннях гобіти мало чим відрізняються від інтелісів. Хоча у перших є шанси стати людьми, а потім і аріями. Тож найперше треба відділити від сапієнсів інтелісів. Тоді з рештою гобібів легше буде працювати. Це вже справа нової шляхти, - середнього класу. Як не крути, йому треба єднатись. Але на основі чого? Доведеться оголосити повний перелік. Поміркуємо?

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Можливо, об'єднуючою стане ідея загального оновлення, ядром якого буде ідея палінгенезії. Це доволі практична ідея, адже її результатом буде масове оздоровлення, омолодження та самореалізація. Важливо, що добрі плоди можна отримати досить швидко, наприклад, за кілька тижнів або кілька місяців.

А щодо ідентифікації сапієнсів та інтелісів, то можна хоч зараз задіяти МРТ. Далі підуть доступніші технології експрес-діагностики, наприклад, подібні до аналізу крові на вміст глюкози. Ще цікавіше виглядатиме діагностика електромагнітного поля – її можна робити дистанційно (як у фільмі Кін-дза-дза).

Сергій Ждан wrote: Нажаль соціологія не виявила в народному організмові ще 5% інтелісів, бо не було такого завдання. Певно ці 5% варто долучити до 90% гобітів. Але загальна картина трохи змінюється. У багатьох питаннях гобіти мало чим відріз

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, соціологія в принципі, не здатна виявити в суспільстві 5% інтелісів. Бо, їх там лише 1%. А, серед вищого керівництва транснаціональних корпорацій, та держав, їх вже близько 20%.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Якщо інтеліси лізуть у владу, а гобіти їх підтримують, то краще ці обідві групи відлучити від виборів саме тепер. Коли виросте мережа демосів, то все піде автоматично, а поки що неможливо не пустити в демоси гобітів: хляхта може вести за собою, але не може не пускати за собою.

Все починається з Любові.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Гобітам та інтелісам демоси просто не цікаві...:) Оскільки грошей та статусу вони напряму, не дають.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Якщо ми нині не маємо прстого надійного ідентифікатора "Сапієнс - Інтеліс", то не маємо і іншого "Людина - Гобіт". А без тих та інших, аж ніяк!

Все починається з Любові.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Такий ідентифікатор створений ще наприкінці 80-х років минулого сторіччя. Це - тест Б. Нікитина на творчі здібності. Психопати та інтеліси, згідно нього, не здатні до таких речей, як натхнення, співчуття, співрадість та віра. Гобіти набирають в ньому не більше 8 Ніків. Для порівняння - люди волі набирають там більше 30 Ніків. Сам тест - дуже дешевий. Сам процес тестування є загальнодоступним. Він потребує не більше 20хв. часу на викладання візерунків, та стільки ж на підрахунок результату. Але, я особисто стикнувся із тим, що Google та Meta його намагаються усіляко приховати...
Для порівняння - одне оіагеостування МРТ коштує близько 5000грн, а установка для нього - близько 3млн.€.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

МРТ-діагностика нині цілком доступна, її вартість – до 1000 гривень.

Микола Стригунов wrote: Такий ідентифікатор створений ще наприкінці 80-х років минулого сторіччя. Це - тест Б. Нікитина на творчі здібності. Психопати та інтеліси, згідно нього, не здатні до таких речей, як натхнення, співчуття, співрадість та ві

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Про цей ідентифікатор я чую останні 2 роки, але досі ніхто його не показав і навіть коробку ще не зробив. Чи я помиляюсь? Якщо так, то готовий приймати участь в перевірці.

Все починається з Любові.