Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Oxford Union під вогнем критики за запрошення Стіва Бенона

Категорія:

Дискусійне товариство Oxford Union підпало під вогонь критики за запрошення колишнього радника Дональда Трампа — Стіва Бенона — виступити перед членами товариства.

Довідка Вікіпедії: Oxford Union Society, або скорочено  Oxford Union — дискусійне товариство у місті Оксфорд, Англія. Є одним з найдавніших дискусійних товариств у Британії, засноване у 1823 році. Право на членство у товаристві мають випускники, викладачі та студенти Оксфордського Університету, а також, в окремих випадках, студенти деяких спеціальностей з інших вишів.

Анонсований у п’ятницю (16 листопада) візит колишнього радника Білого Дому був зустрінутий гнівом у соціальних мережах, а також анонсом студентських протестних акцій.

Студентська організація “Oxford Students Stand Up To Racism” (Оксфордські студенти проти расизму) виступила із заявою, що  Oxford Union “дає кредит довіри расизмові та фашизмові”.

Президент товариства Oxford Union відповів, що це була можливість задати йому (Бенону) “критичні питання”.

Містер Бенон був найближчим помічником Президента Трампа, поки минулого року не залишив свою посаду у Білому Домі.

Нещодавно він узяв участь у конференції “News Xchange” (гра слів: можна перекласти як “Обмін новинами” та як “Підміна новин”) в Единбурзі, де один з протестувальників, чоловік 56 років, був затриманий та звинувачений у загрозливій та образливій поведінці.

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен (Nicola Sturgeon) залишила конференцію через “її (конференції) крайньо-праві погляди”.

На своїй сторінці у фейсбуці “Oxford Students Stand Up To Racism” (Оксфордські студенти проти расизму) описують містера Бенона, як “зв’язок Трампівського Білого Дому з білим супермацизмом”.

“Oxford Union знову дає платформу для крайньо-правого промовця, і таким чином лігітимізує расизм”, сказано на сторінці.

Група “Hope Not Hate” (Надія, а не ненависть) на своїй сторінці в твітері стверджує, що містер Бенон “розворушив ненависть та розшарування”.

“Це може бути тільки грою для тих, хто керує  Oxford Union, але це запрошення служить лише для подальшої роботи Беннона”, - сказано на сторінці.

Президент  Oxford Union Стівен Хорват (Stephen Horvath) каже, що  це була можливість для членів товариства “почути пряму мову від людини, яка була центром підйому правого популізму, а також критично поставити питання і обговорити ідеї та риторику пана Бенона”.

“Тільки почувши думки інших, ми можемо зрозуміти ці думки.  Є велика інтелектуальна цінність у критичному мисленні, чому саме ми погоджуємось [з якоюсь думкою] або навпаки не погоджуємось, на відміну від простої відмови [від ознайомлення з протилежною думкою].

Джерело:  BBC. Oxford Union criticised for Steve Bannon invite

Переклав: Володимир Щербина

Наші інтереси: 

Світове лівацтво не визнає дискусій, а лише прагне затулити рота всім іншим.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Британські університети ще з 1930-х були розсадниками лівих ідей.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Британські університети ще з 1930-х були розсадниками лівих ідей.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Люди, групи людей лівого толку керуються страхом. Страхом, що те, про що говорять чи хочуть говорити такі як Бенон виявиться правдою.

Si vis pacem, para bellum