Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 44
  • Переглядів: 48

Олімпійські ігри з кіберспорту: перші змагання проведуть у Саудівській Аравії в 2025 році

Категорія:

Світ:

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) схвалив створення Олімпійських ігор з кіберспорту. Перші змагання проведуть у Саудівській Аравії у 2025 році. Нині спеціальна комісія МОК розробила проєкт, який враховуватиме інтереси кіберспортивної спільноти та поважатиме олімпійські цінності.

24072403.jpg

МОК. Фото: скріншот

Президент олімпійського комітету Томас Бах зазначив, що таке рішення є новою ерою для МОК, повідомляє пресслужба МОК.

"Йдемо в ногу з темпами цифрової революції. Кіберспортивна спільнота, представлена в нашій Комісії з кіберспорту, з ентузіазмом долучилася до цієї ініціативи. Це ще один доказ привабливості олімпійського бренду та цінностей, які він відстоює серед молоді", – сказав Бах. 

Він додав, що НОК Саудівської Аравії має принести унікальний досвід у сфері кіберспорту.

Нині спеціальна комісія МОК розробила проект, який враховуватиме інтереси кіберспортивної спільноти та поважатиме олімпійські цінності. Йдеться, наприклад, про назви ігор у програмі, ідеї просування гендерної рівності. Не забули й про взаємодію та залучення молодої аудиторії, яка захоплюється кіберспортом.

Крім того, Олімпійський комітет почне створювати окрему спеціальну структуру в межах організації. Збираються застосовувати інший підхід до фінансування та організації цих ігор. Все це – з урахуванням особливостей таких ігор.

Разом з тим, міжнародні федерації, які вже займаються електронною версією свого виду спорту, яка розглядається для включення в Олімпійські ігри з кіберспорту, стануть першими партнерами МОК. Те ж саме стосується національних олімпійських комітетів, які вже включають кіберспорт у свою діяльність, додають у комітеті.
МОК і кіберспорт

З 2018 року МОК цілісно займається кіберспортом. Кульмінацією цього стала організація Олімпійського тижня кіберспорту в Сінгапурі у 2023.

У результаті успіху цієї події президент МОК попросив Комісію з кіберспорту МОК на 141- й сесії МОК у Мумбаї (Індія), у жовтні минулого року вивчити створення Олімпійських ігор з кіберспорту.

До речі, літні Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня. Уже сьогодні, 24 липня, у Києві на території ВДНГ відкриється фан-зона до Олімпійських ігор.

Наші інтереси: 

Змінюється життя, змінюються й види спорту.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
спорт
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Гермес Гіперборійський і Гомо триплекс

Засновник Гіперборії вічно юний Купало – Аполлон – Гермес – Ной: реконструкція міфу про перенародження світу

Найголовнішою технологією нашого світу є технологія керованої молодості, або ж «вічного життя». Згідно з творами античних авторів, ця технологія була доступна народу гіперборіїв, який пережив Великий...

Останні записи