Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 28
  • Переглядів: 29

Одужуймо-22

Борис Васильович Болотов — ​унікальний учений сучасності, який досяг успіху в фізиці, хімії і, звичайно ж, у медицині. Серед його нагород і досягнень — ​медаль «Винахідник року СРСР», наукова розробка «Таблиця хімічних елементів другого покоління», також ученого удостоєно міжнародного статусу академіка. А його теорією холодного синтезу зацікавився сам А. Д. Сахаров, над нею пізніше вони разом працювали. Болотов розробив унікальну систему здоров’я, яка допомогла мільйонам людей і перевірена 40–річним досвідом

Анатолій ВИСОТА: ОДУЖУЙМО-22. 1, 12.2022
#здоров'я
(по праці Бориса Болотова "Как не болеть, как не стареть", СНТ "ЛАВРА", К. 1991, 14 с.)


Час-від-часу серед людей появляються незвичайні люди, обдаровані винятковими здібностями. Про надто далеких від нас, як от про Гермеса Трисмегіста, помовчимо поки. А за італійця Леонардо да-Вінчі всі знають його, як геніального художника, а от серед записів знайшли його креслення літака і гелікоптера+. Серб Нікола Тесла умів добувати електрику прямо з простору. Перший електромобіль - це його рук діло. На моєму каналі МАЙОРАН є допис про іншого геніального вченого Віктора Шаубергера. Він умів добувати енергію із вихрової води і повітря.  Ще один геніальний чоловік, наш сучасник,росіянин за походженням, натуралізований українець, Герой України Борис Васильович Болотов.

Він ще живе десь на Київщині. Про нього теж є дещо серед моїх дописів, зокрема про те, що він може добувати ядерну енергію в домашніх умовах. Він виготовив діючий ядерний реактор на основі імпульсного зварювального апарата перший раз у восьмидесяті роки в Горлівці, а потім дома у Білозерці. Чимало зусиль він витратив на оздоровлення людей. Про це мало хто знає. Тепер узнаєте і ви або оновите свої забуті знання, як ось я.
Подаю мій переклад з російської запису з конспекту двох лекцій Бориса БОЛОТОВА у травні -червні 1990 року.

"Можна жити дуже довго. Коли мені було 30 літ я думав, що можна продовжити життя на 20-30%. Тепер я впевнений, що можна жити стільки, скільки забажаєш. Мною розроблена методика повторного народження людини без смерті. Для цього треба кожні 40 років запліднювати клітину-лідер, яка знаходиться в людині в центрі організму на відстані двох пальців нижче пупка. Клітина-лідер відповідає за виробництво молодих клітин в організмі. Стара клітина-лідер вже не здатна швидко відтворювати необхідну кількість молодих клітин, від чого число старих клітин із зниженою або втраченою функцією зростає. І результатом цього є початок старіння людини.
Досліджуючи закон лідера в системах, я ставив свої досліди на зграйках риб. Ті рибки, що вилупилися з ікринок, плавають зграєю. На думку біологів, це прояв інстинктіа. Я поділив зграю на дві частини і одна з них розпалася: рибки стали плавати окремо. Ту зграю, що осталася, я знову розділив на дві частини і знову одна з них розпалася. Так відбувалося ділення мною зграй доти, поки не знайшов рибку-лідера, за якою плавали всі інші особини. Зграйність намагаються пояснити оптичним, єлектромагнітним зв'язком, але жодна гіпотеза не мала об'єктивного підтвердження. Особисто я зупинився на припущенні існування у рибки-лідера дуже сильного біополя, направлявшого поведінку рибок у всій зграї.
Лідер є скрізь і в клітинних структурах теж. Від мікро до макросвіту лідерство пронизує природу. Лідируюча клітина не ділиться. У системі лідерів існує ієрархія: головний лідер, лідер підсистеми і т.п. Втрата лідера приводить до розпаду системи. Коли матка бджолиного рою захворює, або старіє, бджільник міняє її на молоду. В цьому випадку число бджіл у рою відновлюється і рій, тобто структура, продовжує плодотворно жити. В організмі людини багато клітин живуть нетривалий час: від кількох хвилин до кількох місяців (клітини шлунку й кишечника живуть коло трьох хвилин і постійно оновлюються), але організм як структура, не розвалюється, так як завдяки клітині-лідеру, на місця старих клітин стають молоді. Постаріла або хвора клітина-лідер нездатна своєчасно забезпечувати відновлення необхідної кількості молодих клітин. Всяка структура, хай-то бджолиний рій або людський організм, якщо своєчасно міняти старого лідера структури.

 Квінтесенція


Однак і без заміни клітини-лідера можна бути здоровим і жити досить довго. Для цього треба знати і виконувати п'ять правил квінтесенції (квінта по латині - п'ять). Цьому питанню присвячена одна із частин моєї книги "Бессмертие - ето реально", яка повинна незабаром вийти з друку. Квінтесенція ефективна завжди і скрізь, в Чорнобилі або в іншому небезпечному місці. Не важливо: чи ви захворіли, чи опромінені, чи вам нашкодили лікарі - квінтесенція діє завжди, як завжди діє закон тяжіння Ньютона. Квінтесенція дозволяє людині самій підтримувати своє здоров'я на необхідному рівні. То які ж ці п'ять правил квінтесенції.
 

ПРАВИЛО ПЕРШЕ - збільшення числа молодих клітин.
Організм складається із функціонуючих клітин і з'єднувальних тканин. Клітини постійно діляться, народжуються нові і поступово старіють. (А.В.: Ось яка складна будова клітини!)

Років з 30 тому я зробив прилад, який дозволив мені визначати кількість старих і молодих клітин. Дивно, що лікарі досі не користуються цим методом. На ділянку шкіри направляється тонкий промінь світла. Відбиваючись, він через механічний стробоскоп попадає на фотоелемент. Молоді клітини відбивають світло сильніше старих, змінюючи його спектр. Визначаючи  інтенсивність і спектральний склад відбитого променя світла, ми можемо підрахувати кількість молодих і старих клітин (їх співвідношення). У людини у віці одного року є коло 1% старих клітин, в 10 років - 7-10%, в 50 років - 40-50%. Перше правило в тому, щоб збільшити кількість молодих клітин по відношенню до числа старих клітин. Ефективний спосіб омолодження організму полягає у виведенні (знищенні, перетравлені) старих клітин із зниженою функцією, місце яких мають зайняти молоді. Щоб допомогти організму в заміні старих клітин, необхідно викликати виділення ферментів -пепсинів у шлунку. З цією метою через 30 хвилин після прийому їжі, яка вже частково піддалася перетравленню за рахунок ферментів, які виділилися, на кінчик язика треба взяти коло грама кухонної солі на кілька хвилин і потім, ковтнувши солону слину, сполоснути порожнину рота. Ще древні греки рекомендували їсти більше солі, а в нас стверджують, що це "біла смерть". Насправді від солі рефлекторно починає інтенсивно виділятися шлунковий сік, який має пепсиноподібні ферменти, які попадаючи по кровотоку у всі органи, розчиняють старі клітини, і тим самим помагають молодим клітинам у їх боротьбі зі старими.
У давнину для омолодження рекомендували використовувати в їжу молодило. Різні народи так називають різні рослини. Виходить, що у всіх таких рослинах склад солей такий же, як і в морській воді. Це молодило і зайцева капуста, це капуста всіх сортів, морська капуста, щавель, донник, кропива, кріп, люпин, конюшина, фенхель, елеутерокок, золотий корінь, лимонник, левцея і т.п., всього більше сотні рослин.
Рецепт простий:
1. Грам солі покласти на язик на кілька хвилин. Промити рот.
2. Або з'їсти після їжі чайну ложку морської капусти.
3. Або їсти якомога більше квашеними рослини "молодило"  (можна суміш). Готовити, як квашену капусту, накласти розрізані рослини молодило в 3-х літрову банку, покласти чайну ложку кухонної солі і 0,5 грама дріжджів і поставити кваситися.
Ці рецепти сприяють збільшенню в крові пепсиноподібних речовин. Відомо, що лікарі іноді приписують пацієнтам прийом шлункового соку тварин. Але ми ж не собаки, не свині і не корови. У нас є свій шлунковий сік. До речі, споживання з їжою гіркоти: перцю, гірчиці, аджики, хрону, редьки та іншого сприяють виділенню шлункового соку в трохи більшій кількості, ніж це треба для травлення їжі. Лишні пепсини розчиняють старі клітини. Тому серед горців так багато довгожителів. Через місяць після використання вказаних рецептів кількість молодих клітин може збільшитися на 10%.
 

ПРАВИЛО ДРУГЕ - перетворення шлаків у солі.


В організмі накопичується дуже багато солей не лише в нирках, але і у з'єднувальних тканинах і в кістках. Солі і шлаки треба виводити. Для цього в організм треба вводити безпечні кислоти, тобто споживати кислу їжу, яка має природні органічні кислоти: янтарну, молочну, аскорбінову і т.п. різні вітаміни. З цією метою використовуються всі види квашення: огірки, помідори, капуста; фруктові оцети (яблучний, виноградний), сухі вина, пиво, домашні наливки, приготовані без закриття (алкоголь в невеликих кількостях не є небезпечним). Кислоти треба різноманітнити, так як кожному органу для виведення шлаків і переведення їх у солі треба "своя" кислота. Олень їсть оленячий мох, а верблюд - верблюжу колючку! При споживанні чаю і кави в них треба додати трошки оцту (по чайній ложці на стакан). Дуже корисне все переброджене. Споживати непереброджене борошно - безумство. Дріжджі із раціону не можна виключати. Найсмачніші приготування на дріжджах. Є навіть дріжджі, здатні переробляти кукурудзяне борошно. Спочатку споживають м'ясну їжу, а потім через півгодини кислий борщ, чай з перебродженим лимоном, як було в давнину. Жирні кислоти і ефірні олії засвоюються в кислому середовищі.


ПРАВИЛО ТРЕТЄ - виведення солей.

Але є сполуки, які не виводяться кислотами - це лужні солі. Щоб їх вивести з організму, необхідно застосувати правило: подібне розчиняється подібним.
Відомо, що нафтопродукти розчиняються керосином, важкі спирти - спиртом же. Тому, щоб розчинити лужні солі, в організм треба вводити безпечні луги. Так можна видалити найбільш небезпечні солі -  оксалатні, фосфатні й інші.
В пошуках лікарських засобів древні спостерігали за тваринами. Курка скльовує всякі мінерали і метали за винятком золота. Звідси й приказка: кури грошей (золотих) не клюють. Адже раніше гроші були в основному золоті. Мінерали необхідні курці для шкаралупи яєць в якості будівельного матеріалу.  Скльовані куркою предмети перетравлюються у шлунку і кишківнику. Тому для виведення із організму шлаків можна використати курину жовч, ще краще качину, можна індичу. Жовч півнів не годиться, бо півень яєць не несе. Рецепт такий:
1. Курина жовч знаходиться в мішечку на печінці. Вона дуже гірка і її треба споживати в аптечних желатинових капсулах. Для одного курсу лікування треба 6-7 мішочків. Починати треба з 5-20 крапель і поступово довести дозу до 20-50 крапель. Споживати через 30 хвилин після їжі. 2. Чай із коріння соняшника чудово розчиняє камені. Коріння збирають восени після збору урожаю. 200 грамів промитого і висушеного коріння на 3 літри води. Довести до кипіння і кип'ятити не більше двох хвилин. Пити по одному стакану за раз і випивати по одному- півтора літра за день протягом 2-4 тижнів. В цей період менше споживати солі, протягом місяця не споживати кислого, щоб не нейтралізувати дії ліків. Через два тижні після початку курсу лікування починає йти іржава, як нафта, сеча. Це виходять шлаки. Червоні виділення йдуть десь два тижні, потім виділення стають зовсім прозорими. За цей час із організму виходять коло 3 кг солей, які знаходилися в судинах, в суглобах і т.п.
3. Сік чорної редьки. 10 кг чорної редьки разом з шкірою пропустити через соковижималку. Сік піде на споживання як сильний жовчогінний засіб, але процедура ця болюча. Тому сік треба споживати, починаючи із чайної ложки за 30 хвилин до їжі і поступово довести дозу до півстакана. Біль має відчуватися обов'язково, але коли вона стає незначною, треба залізти в гарячу ванну. Процедуру проводити 1-2 рази за рік. Вижимки треба змішати з медом 1:1, додати молочну сироватку до 3 літрів і витримати в теплому місці, давши перебродити. Приймати їх як салат після їжі.
4. Гарно виганяє каміння корінь петрушки, хрону. Хрону треба їсти якомога більше, але щоб не відчувати гіркоту, треба його споживати з сиром, за раз півстакана хрону. 5. Добре споживати польовий хвощ, шпориш, толокнянку, листя брусники. Сухі шкірки кавуна - чудовий засіб для виготовлення камнегонного чаю. Шкірки висушити і запарювати як чай.


ПРАВИЛО ЧЕТВЕРТЕ - боротьба із хвороботворними організмами.

Серед принципів, по яких організовано все живе - принцип подвійності або парності. Точно так на землі існує двоє царст або двоє видів життя - флора і фауна. Інших нема. Життєдіяльність рослинних організмів заснована на фотосинтетичних процесах. На мою думку, це фотоядерний процес, при якому із двох атомів утворюється атом кисню і водню. Схожий процес відбувається і в тваринних клітинах, в яких роль хлорофілу і фотонів виконує гемоглобін і електрони, які надходять із сонця. Наука ще до цього не дійшла. Я назвав цей процес бетасинтезом. Клітина - це ядерний реактор, в якому утворюються нові хімічні елементи. Запитайте всякого лікаря, до якого виду відносяться хвороботворні організми, до тваринного чи рослинного, і він навряд чи відповість. Всі хвороботворні організми рослинного походження і функціонують лише в тому середовищі, в якому вони можуть жити, тобто в лужному. В кислому середовищі рослини не можуть існувати. Ракова клітина -  теж рослинного походження. Якщо гниє дерево, то це означає, що воно вражене органами тваринного походження, трупи тварин же розкладаються рослинними організмами. Турки кажуть: якщо ви бажаєте, щоб ваш сад був наповнений пахощами, закопайте під кожним деревом по здохлій собаці. В цьому випадку рослини справді дають великі врожаї. Полінезійці, саджаючи кукурудзу, вкладають зерно в рот рибі і закопують її в пісок.
Таким чином для тварин цінним є все "гниле", рослинне, тобто квашене: квашені яблука, помідори, кавуни і т.д. Треба регулярно споживати квашені рослини. В списках королівських блюд був і такий рецепт: квасили зерно, висушували, мололи і робили галушки. Лікар, який рекомендує вам не їсти кислого, бажає вам скоріше захворіти і вмерти. Щоб не хворіти, треба бути підкисленим! Для оздоровлення селезінки треба квасити овес (раніше його називали селезіночником), для печінки - горох, квасолю, сою, чечевицю. Для закваски зерна використовують 3 літрову банку, в яку засипають продукт і долають по ложці цукру, солі і молочної сироватки і заливають водою. Квасити 2-3 тижні. Мечников казав: дотримання дієти - це спосіб зберегти хворобу до старості! Якщо у вашому організмі кисле або солоне середовище - ви не хворієте.
Треба слідкувати за тим, щоб не перекислити шлунок, тобто дотримуватися певної норми. Тим не менше, треба вводити кислоту навіть тим, кому лікарі кажуть, що в них підвищена кислотність. Підвищеної кислотності не буває. Цей термін появився тоді, коли кислотність взагалі ще не могли визначити. Найбільша кислотність у дитини рН 1,2.


ПРАВИЛО П'ЯТЕ - відновлення органів.


Цього медики не знають взагалі і не використовують. Але цим методом виліковують діабет, цироз печінки, ішемію і т.д. Відновлюються не лише звичні органи: печінка, селезінка, нирки, але і серцевий м'яз, легеневі тканини, нерви, кісткові тканини і зуби.
РЕЦЕПТИ ТАКІ
1. Застужені нирки зменшуються у розмірах, стискаються. Навіть при нормальних аналізах людина почуває себе жахливо. Природі однаково, яка нирка - зменшена чи нормальна. Просто нирка переходить з одного стійкого стану в інший, але зі зменшеною кількістю клітин, оскільки деякі клітини загинули в результаті, наприклад, простуди. В такому стійкому, але у зменшеному стані нирка може існувати все життя. Однак нирку можна наростити. Для цього нирку треба на деякий час звільнити від навантаження, а відпрацьовані речовини виводити через шкіру. Але крім того треба матеріал, із якого буде вирощуватися нирка.
З цією метою за годину до бані треба зварити і з'їсти нирку здорової тварини (краще свинину, бо склад мікроелементів в цієї тварини близький до людського). За 10 хвилин до парилки випити потогінного чаю на малині, меду, листках рододендрону і т.п., або пити квас із консервованої малини на воді і молочній сироватці, із толокнянки і бруньок сосни. Добре паритися березовим віником. Після пропарювання і потіння - теплий душ. В холодній воді купатися не можна! Після бані можна пити воду із плодів шипшини. 20-80 плодів на 3л води. Добре б випити до їжі, за час до їжі відразу 0,3л, але при нормальних нирках. Це засіб від камено-ниркової хвороби. 5-6 процедур з банею повністю відновлять нирку. 2. При цирозі печінки прийняти гарячу ванну, (але не баню). Вийти, пропотіти і відразу після цього обітертися чаєм багна звичайного, що сприяє входженню поживних речовин через шкіру. Через пару хвилин після багна обітертися молочною сироваткою з медом або рибним жиром (можна просто оселедцем), що дуже корисно для печінки. Можна натиратися підшкірним салом тварини. Печінка відпочиває, а органам всмоктування необхідні для неї речовини надходять через шкіру. Потім з'їсти трохи зарані приготованої печінки тварини. Через 13-20 хвилин помитися. Необхідно робити до трьох таких процедур на день. Печінка дуже швидко відновлюється, навіть якщо вже почалася "чесуха" при цирозі.
3. Серце. Вам важко підніматися по сходах. За час до бані зварити і з'їсти серце здорової тварини, а за 15 хвилин до бані випити квас із адоніса, жовтушника, конвалії, наперстянки і т.п. Для приготування квасу необхідно на 3л молочної сироватки стакан розмолотої трави, дві столові ложки цукру, одну десертну ложку солі. Квасити кілька діб в темному прохолодному місці. Приймати квас по 0,5-1 стакану за раз. В бані кваліфікований масажист повинен "поганяти" кров з тим, щоб полегшити роботу серця. Після одної-двох процедур відчуєте полегшення, але продовжувати треба доти, поки не будете без напруги вибігати на 16-й поверх. Для серцево-судинної системи дуже небезпечна оліфа, яка утворюється при прожарюванні олії. Тому не можна смажити їжу на олії. Вона корисна лише у свіжому стані.
 

4. Легені і інші "ємності" очищаються від забруднень чистотілом. До мене в колонію попали осуджені із Чорнобильської зони біди із опроміненням і радіоактивним забрудненням легень. Через пилюку і їжу радіоактивному зараженню піддалися і легені, і шлунково-кишковий тракт. В зоні я виготовив дуже чутливий індикатор на радіонукліди, яким і користувався. Через два тижні після моїх процедур у моїх пацієнтів повністю були виведені радіонукліди і відновлено здоров'я. На 3л молочної сироватки один стакан трави чистотілу разом із загинулими корінцями, 1 стакан цукру. Квасити протягом 3-5 діб в прохолодному місці. Квас матиме приємний смак і жовтуватий колір. Пити по стакану протягом двох тижнів і робити на ньому інгаляцію: 1-2 рази за день по 5-10 вдихань за раз. В цей період треба вживати оцети й кислоти. Ходити в баню. За час до бані зварити і з'їсти легені тварини. Після бані інгаляція. В бані пити потогінний чай на малині, клюкві, бузині, мати-й-мачусі. Це приводить до відновлення зруйнованої частини легені.
 

5. Для лікування шлунку краще всього використовувати "вижимки". В китайському вченні "джуд-ші" говориться, що всі хвороби від шлунку і лікуються через нього. Стрес вражає перш за все шлунок: сповільнюється ріст молодих клітин, а оскільки вони перетравлюються шлунковим соком разом з їжою, то стінки шлунку не встигають відновлюватися, вони утончуються і утворюється язва і "пропалення". Для лікування потрібно ізолювати стінки шлунку від надлишку шлункового соку і тим самим дати час клітинам вирости на враженій ділянці. Це можна зробити завдяки вживанню адсорбуючих речовин, в якості яких використовуються вижимки, отримувані при вижиманні соків із моркви, буряків та  іншого. Застосовуються при підвищеному тиску вижимки із буряка, при легеневих хворобах - із яблук, при пониженій кислотності - із капусти або подорожника. Соки слід пити після їжі. Із вижимок ліплять маленькі кульки, зручні для ковтання. Ковтати швидко, не жуючи, щоб не потрапила слина. Раз за день перед їжею треба проковтнути 3 столові ложки кульок із вижимок. 10-15 процедур і наступає покращення. Процедури проводити до повного виздоровлення. При хворій печінці споживати вижимки із кореня петрушки, при склерозі - із редьки. При повноті, коли хочеться їсти, відчуття голоду минає при споживанні вижимок із буряка. Я називаю цю процедуру ситим голоданням. Взагалі при болях в шлунково-кишковому тракті корисним є квас, приготований із півстакана чистотілу і стакану цукру на три літри сироватки. Зброджувати 2-3 тижні. Такий квас потім може стояти роками. При болях треба випити 0,5-1 стакан квасу. Після зброджування чистотіл не отрута!

ПИТАННЯ
ЯК СХУДНУТИ?

Видаляти шлунковий сік з допомогою вижимок. Застосовувати замість їжі. Наступить момент, коли навіть після прийому вижимок появиться відчуття голоду. Тоді трохи поїжте.

ЯК ПОЗБАВИТИСЯ ВІД ВАРИКОЗНОГО РОЗШИРЕННЯ ВЕН І ТРОМБОФЛЕБІТУ? Складом 0,5л 9% оцту і стакану багна звичайного (багульник)

3-4 дні обтирати варикозні ділянки тіла. Обережно: оброблені ділянки будуть виглядати як після опіку. Після першої процедури необхідно почекати тиждень. Може відшаровуватися шкіра. Добре діє обтирання аптечним шлунковим соком. Пити квас на часнику, який злегка п'янить: на 3л сироватки по стакану часнику і цукру.
 

ЯК ЛІКУВАТИ ОСТЕОХОНДРОЗ? Обтиратися оцтовою настоянкою багна звичайного.
ЯК КВАСИТИ БОБИ, ОВЕС і т.п.? Я вже казав вище: трьохлітрова банка засипається зерном до країв і заливається сумішшю із води, столової ложки сироватки і ложки цукру, чайної ложки солі. Квасити 2-3 тижні. Воду не виливати, а пити, бо корисно. Проквашене зерно змолоти, бо буде як ґума.
 

ЯК ЛІКУВАТИ ЗУБИ? Для відновлення зубів використовуйте борошно із зубів тварини (свині), яке підсипають в супи. Рот полоскати горілчаним настоєм лепехи, калгану, прополісу. Прополіс і лепеха обеззаражують "пломбують" тріщини, а борошно із зубів забезпечує ріст тканини зубів.
 

ЯК ЛІКУВАТИ ЗАХВОРЮВАННЯ МОЛОЧНИХ ЗАЛОЗ, МАТКИ? По-перше - квінтесенція в такому порядку: підкислитися, підсолитися, прогрітися. Молочну залозу розтирати оцтовим розчином деревію. Організм підкислюється квасом молокогонки-деревію. Для матки - квас із материнки-душиці або ірису (кровохлебки, кропиви, туї). Спринцювання.
 

ЯК ОЧИСТИТИ ОБЛИЧЧЯ? Вживати молодий лист і квіти  болотної лілії на меду, які необхідно настоювати 1-1,5 місяці. Обличчя змащувати наніч. Компреси із соку огірка. Від віспинок використовувати обтирання сіллю екстра після умивання. Ще краще маски із суміші сала і аптечного шлункового соку. Перхоть легко прибирається сіллю: помили голову і натерлися сіллю - висохне і сама обсиплеться. Шкіра стане глянцевою і без перхоті.
 

ЯК ЛІКУВАТИ ГРИЖУ? Печеним грижником. Так називалася раніше ріпчаста цибуля. Цибулю запекти в духовці в піску. Розрізати надвоє і скріпити  пластирем. Пити кисле молоко і їсти побільше сухожилля: висушити, розмолоти - і в їжу.
 

ЯК ЛІКУВАТИ ПСОРІАЗ, ЕКЗЕМУ, ДЕРМАТОЗ? Ми вихідці із моря і наша шкіра була як у риб. Тому і лікуватися треба рибною лускою, яку промити, висушити, розмолоти і споживати з їжею. Псоріазні ділянки натирати густо підсоленим рибним жиром або оселедцем. Почергово змащувати вражені ділянки оцтовою настоянкою багна звичайного і чистотілу. Від екземи гарно допомагають морські ванни. При псоріазі у вражені місця втирати солений рибний жир з борошном із луски, чистотіл з сіллю, багна і валеріану, пити квас із валеріани.
 

ЯК ПОЗБАВИТИСЯ ВІД АЛЕРГІЇ? При легеневій алергії дихати над бризками і парою солі і обтиратися квасом валеріани.
А ПАРАЛІЧ? Квінтесенція!
 

А ТИСК? Вижимки із буряка. Щоб збити тиск, необхідно вилучити частину крові, для чого треба обтиратися чаєм із багна, це викличе сильне потіння. Підвищений тиск має три причини: захворювання нирок, кишківника і судин. Їх треба лікувати. У всякому віці тиск має бути 120 на 80.
 

ЯК ЛІКУВАТИ ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ?  Ознаки: сечовиснаження, відчуття гіркоти в роті через час після їжі. Взагалі діабет лікується п'ятьма правилами: голод, холод, гіркота (цикорій, кульбаба, мускатний горіх), кисле середовище, в якому є пектиди, розчиняючі цукор. Треба пам'ятати, що цукор згорає при фізичній праці і при охолодженні шкіри. Тому необхідне дозоване навантаження, не перегріватися, замість солодкого споживати чистий яблучний сік, в раціон їжі включити гіркоти (гірчиця, хрін і т.п.), споживати кваси з пектидами - чистотіл, багно, кульбабу: чаєм багна обтирати тіло. За час до бані зварити і з'їсти підшлункову залозу. В бані слід охолоджуватися в басейні і знову розігріватися, пити солодкий чай або фруктові соки.
 

ЯК ЛІКУВАТИ ПОДАГРУ? Вживайте салат із камчужної трави, тобто із мати-й-мачухи, яку розмолоти на м'ясорубці, трохи підсолити і їсти або натирати тіло.
А СУГЛОБИ? Окислятися і обтиратися оцтовим настоєм багна.
А ЯК ПОЗБАВИТИСЯ ВІД ЖИРОВИКІВ? Подорожником. Обтиратися шлунковим соком із аптеки, вживати сіль після їжі, обов'язково вживати як їжу вижимки із моркви і капусти.
ЯК ЛІКУВАТИ БЛИЗЬКОЗОРІСТЬ? Квінтесенція! (ястребянка, очанка, очисток їдкий, черніка).
ЯК ЛІКУВАТИ НИРКИ? Я казав. Пити спориш, толокнянку, тобто всі кваси, які мають кремній.
ЯК ЛІКУВАТИ ГЕМОРОЙ? Пити по одній чайній ложці аптечної соляної кислоти, пити підсолений чай із полину, підмиватися холодною м'ятою, застосовувати квас із чистотілу всередину і зовнішньо. Свічки із кріпко просоленого сала, змішаного із порошком сухих листків чистотілу (1:1).

"З короткими тезами своєї доповіді згоден, однак лікуватися треба за згодою домашнього лікаря"
27.12.1990 р.
Б. В. Болотов


МОЄ СТАВЛЕННЯ


В 1991 році, коли я прочитав цю брошуру вперше, воно було переважно критичним. Болотов здавався мені якимось медєретиком: говорить про якусь "клітину-лідера", про користь кухонної солі, а нам казали, що це "біла смерть". А ще в ту пору медики й дієтологи твердили, що корисним для організму є все лужне: їжа, напої і навіть кров повинна мати лужний характер. Закислення організму вважалося тоді, та й зараз, смертельно небезпечним і для цього є термін "ацидоз". А я навпаки - любив все квашене й солоне і воно мені не вадило. Отож я думав, що Болотов має рацію в тому, що органічні кислоти сприяють одужанню. Я навіть виготовив був квас на основі сироватки і чистотілу, але на смак він був мені бридким. Я тоді в свої 45 років мав нормальний тиск, ходив підбігом і переробив стільки роботи: такі каменюки вергав, будуючи дім на Лукавиці. Отож я відклав цю брошуру десь далеко між книжками і надовго забув про поради Болотова. А міг би скористатися тими рекомендаціями хочби, щоб здолати лупу у волоссі на голові...
Та швидко пролетіло 30 років: в мене підвищився тиск, замучили болі в суглобах і стали холонути мені кінцівки, особливо цієї воєнної осені-зими-22... Дякуючи Мирону Бурці, я познайомився з оздоровчими ідеями Миколи Друзьяка: для оздоровлення треба пити воду, очищену від надлишків кальцію і збагачену магнієм і калієм та ще й підкислену. Разом із товаришем Григорієм ПАЛІЄНКОМ ми таку воду придумали й виготовили, назвали її "Краснянська оздоровча" та вживаємо її для оздоровлення. Я помітив, що регулярне обтирання оцтом всього тіла і вживання води з лимонною кислотою таки дає ефект: тиск нормалізується і з суглобами полегшало. Але тільки я зменшую закислення організму, так все і вертається. Та ще й Григорій каже: треба ще якийсь радикальніший засіб для очищення судин і суглобів, щоб якось видаляти ті "холестеринові бляшки". Але вода камінь точить; хто стукає, тому відчиняють - так і Гриша, він добився, що я таки згадав про Болотова і його брошуру.
Нове прочитання.
З інтернету я дізнався, що Болотов народжений в 1930 році в Росії. Війна і повоєнне лихоліття не дали йому закінчити школу. Він підлітком працював на військовій базі, і разом здав екстерном усі екзамени за середню школу. Потім закінчив Одеський електро-технічний інститут, де вивчав електромеханіку й електроніку. Із 1962 року молодий інженер отримав направлення в Київ і кілька років працював в НДІ АН УРСР. Захистив дисертацію. Його цікавили глобальні речі: структура матерії, здоров'я людини, холодні ядерні реакції+. До вивчення і вирішення проблем молодий учений підходив системно. Щоб кардинально оздоровити людину, треба регулярно омолоджувати тіло, замінюючи старі клітини молодими. Він зробив прилад, який заміряє співвідношення старих і молодих клітин, наприклад, на поверхні шкіри. В Горлівську колонію на Донеччині, де він відбув 7 років неволі, він став лікувати людей, заражених радіонуклідами в Чорнобильській зоні після 1986 року. Але як контролювати процес  виведення радіонуклідів з легень і кишечно-шлункового тракту? Мусив виготовити дуже чутливий прилад для реєстрації радіонуклідів. Як доказати, що ядерні реакції можливі без мільйонноградусних температур і тиску? Болотов виготовив ядерний мініреактор, на якому в тій же колонії провів багато дослідів по перетворенню хімічних елементів, наприклад, кремнію у фосфор або свинцю у золото. Не всі хімічні аналізи можна було провести в місцевій лабораторії, яка обслуговувала металургійне виробництво виправної колонії. І Болотов організував проведення аналізів поза зоною.

Валютою був чай. На виготовлення реактора і проведення аналізів Болотов витратив тоді понад 200 пачок чаю. Вже на волі Болотов вилікував дуже багато страждальців. Ось чорно-біле фото Болотова, мабуть, з тих років:

Із відповідей на питання після лекцій видно, що академік Болотов був "глибоко занурений в тему". В нього є більше 1200 публікацій статей+. Борис Болотов - винахідник "від Бога". Він має 600 винаходів, з яких 150 захищені авторськими свідоцтвами про винаходи в часи колишнього СРСР. Він написав і видав 43 книги і крім цього видав твори в 13 томах по 300 сторінок кожний. Ось деякі з його книг:

 


ТЕПЕР ПО СУТІ
Відомо, що встановлений порядок у всякій замкнутій системі з часом руйнується. По-науковому - у всякій системі без зовнішнього втручання з часом наростає ентропія. Приклад: ви налили в стакан чаю з температурою 60 градусів й забули на столі; через годину-дві чай охолоне до кімнатної температури. Окрема людина сама дбає за свою безпеку (за збереження певного порядку в своєму тілі): щохвилини дихає, щодня їсть, п'є, одягається, щоб не замерзнути. За людину дбає родина, близькі й далекі люди, громада і держава, обороняючи її від ковіду й московського окупанта+. Однак, незважаючи на такі гігантські зусилля, шлях всякої людини відомий: від народження до дитинства і юності через розквіт у зрілі роки до старості і смерті. Тому ідея академіка Болотова про безсмертя завдяки періодичній заміні старої клітини-лідера на молоду і яка подбає про оновлення всього тіла є сумнівною. Чому неможливий еліксир молодості? Бо головний зовнішній духовний супровід людини відбувається через її свідомість.  Ось недавно прочитав у романі ПІД ТИХИЙ ВЕЧІР Богдана Лепкого: годинник життя в кожного ходить по-різному, бо його накручує чиясь рука здалеку. А інші рекомендації академіка мають практичну основу. І чому б ними не скористатися, щоб хоч на певний час очистити-підлатати вражені тілесні органи?  Наприклад, я хочу очистити свої судини і суглоби настоєм із коріння соняшника.

Маю намір також вернутися до лікування квасом із чистотілу.
Кажуть: лікарю, спершу вилікуй себе сам! Мабуть же академік Болотов теж оздоровлювався завдяки тому, що потім порадив і нам. У 2020 році хто знав, той поздоровив його з 90-літтям. У грудні 2022 року наш Герой України є нашим сучасником і має повних 92 роки.  Видно по світлинах, що з кожним роком він все більше сивіє і старіє. Але ж таки він дожив до глибокої старості!
Гадаю, що кожна освічена людина колись таки та дізнається про оздоровчі ідеї академіка БОЛОТОВА. Бажано, щоб це сталося чим раніше і вам на користь.

Хай же буде!

Анатолій Висота

24 декабря, 09:01

Наші інтереси: 

Оздоровлюьємось

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Феєрично!
Раніше рашисти використовували війну заради миру, а ми, значить, - смерть заради життя? То може зразу вбивати старих заради молодості нації?
Вчення повинно бути внутрішньо несуперечливим, а тут саме такий випадок.
Іншими очима, до речі, подивився на фармацевтику (чим вона займається).

Все починається з Любові.

Коментарі

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Феєрично!
Раніше рашисти використовували війну заради миру, а ми, значить, - смерть заради життя? То може зразу вбивати старих заради молодості нації?
Вчення повинно бути внутрішньо несуперечливим, а тут саме такий випадок.
Іншими очима, до речі, подивився на фармацевтику (чим вона займається).

Все починається з Любові.