Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 5

«Обізнаний, значить озброєний», або Коли без допомоги адвоката не обійтись

Всім відомі прислів'я «закон один для всіх», «незнання закону не звільняє від відповідальності», чи ось таке — «закон суворий, але це закон». Проте ми також знаємо, що законодавство будь-якої країни (і Україна тут не виключення) таке заплутане і складне, що розібратися в його деталях самотужки практично неможливо. Без допомоги кваліфікованого юриста обійтись надто складно, тож постає резонне запитання: «Де знайти людину, яка зарадить неприємностям, а можливо і врятує, апелюючи до букви закону?».

Чому кожному громадянинові потрібен адвокат

Складність державної юридичної системи часто призводить до того, що громадяни не завжди знають свої права. Наприклад, усім відомо, що США мають велику кількість адвокатів через широке поширення правової професії та прагнення громадян до справедливості. За деякими оцінками, у Штатах працює приблизно один адвокат на кожних 300-350 осіб! 

Ви вже сумніваєтесь, чи всі ваші права дотримані?

Переходьте за посиланням — заповнюйте заявку і отримуйте кваліфіковану консультацію, адже завжди краще спрацювати на упередження, ніж кусати лікті «після бою». 

Адвокат — це професійний юрист, який спеціалізується на наданні юридичних послуг та представництві інтересів своїх клієнтів в судах та перед органами влади, адміністративними органами та іншими установами. Основна функція адвоката — забезпечити правовий захист та підтримку своїх клієнтів в різних ситуаціях, які пересічній людині можуть видатись «незрозумілими».

Адвокат представляє інтереси клієнта, консультує та готує документи, що стосуються судових та позасудових процедур. Також адвокатська діяльність може передбачати безпосереднє ведення справ у судах та посередництво у вирішенні спорів.

Адвокати захищають конституційні права та свободи своїх клієнтів, забезпечують дотримання їхніх прав у судових та інших процедурах.

Для того, щоб стати адвокатом, необхідно здобути юридичну освіту та успішно пройти відповідні кваліфікаційні іспити. Адвокати підпорядковуються етичним нормам та мають специфічні обов'язки, включаючи збереження конфіденційності та дотримання принципів справедливості.

Де може знадобитись фахова консультація у повсякденному житті

Адвокати можуть спеціалізуватися в різних галузях права, таких як цивільне, кримінальне, сімейне, корпоративне тощо, залежно від своїх знань та вмінь.

Юриспруденція — це дуже складна і розгалужена царина права з різноманітними напрямками, для якої потрібна спеціальна освіта. В різних галузях права можуть виникнути ситуації, коли потрібна саме фахова консультація.

Нерухомість

При розгляді питань нерухомого майна важливо правильно оформити документи, щоб уникнути проблем у майбутньому. Також, у спірних ситуаціях юрист може представити ваші інтереси в суді.

Спадщина

В ситуаціях, пов'язаних зі спадщиною, юрист може допомогти вам у розв’язанні судових питань.

Сімейне право

У сімейних конфліктах (наприклад, у випадку розлучення), також може знадобитися юридична допомога, особливо при розподілі майна та вирішенні питань опіки над дітьми.

На роботі

Вважаєте, що вас звільнили несправедливо? Юрист допоможе вам зрозуміти свої права та можливі шляхи розв’язання конфлікту з роботодавцем.

Бізнес

Юридичні консультації можуть знадобитися при створенні власного бізнесу, або отриманні інформації про законодавство, що регулює вашу сферу діяльності. І вже точно не обійтись без порад кваліфікованого юриста, коли бізнес набирає обертів.

«Незнання закону не звільняє від відповідальності», але на щастя, в часи необмеженого інтернету знайти фахову допомогу і захистити свої права, вже не так складно, навіть якщо ви не є експертом у юриспруденції.

Наші інтереси: 

Право, закон.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи