Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Новий звіт NYT вказує на внутрішній розкол в адміністрації Байдена

New York Times пише, що в адміністрації Байдена протилежні погляди з приводу того, як США мають реагувати "на кризу в Україні", оскільки наближається зима, а ознак того, що обидві сторони збираються припинити бойові дії, ще нема. Вони досі називають кризою російсько-українську війну!

221114milli-2.jpg

Генерал Марк Міллі. Фото: OLIVIER DOULIERY/AFP
Генерал Марк Міллі. Фото: OLIVIER DOULIERY/AFP

Генерал Марк Міллі, голова Об'єднаного комітету начальників штабів, за повідомленнями, наполегливо намагається змусити Білий дім підштовхнути Київ та Москву до переговорів. За словами цитованого джерела, генерал «стверджував на внутрішніх нарадах, що українці досягли приблизно всього, чого вони могли розумно чекати на полі бою до настання зими, і мають спробувати закріпити свої успіхи за столом переговорів», повідомляє Велика епоха.

Однак провідні радники Байдена із зовнішньої політики заявили, що «ще зарано». Вони стверджують, що будь-яка пауза в бойових діях піде лише на користь прокремлівським силам, давши можливість перегрупуватися. Байден нещодавно підтвердив, що Зеленський та його уряд є єдиними особами, які ухвалюють рішення щодо термінів перемовин.

Цитоване джерело зазначає, що внутрішній розкол в адміністрації виріс до рівня публічного обговорення. Дебати, про які чиновники розповіли на умовах анонімності, останніми днями стали надбанням громадськості.

"Ми бачили, як українська армія бореться з російською до переможного кінця. Що чекає на нас у майбутньому, невідомо, але ми вважаємо, що тут є деякі можливості для дипломатичних рішень", – сказав генерал Міллі.

Це викликало реакцію з боку Білого дому. "США не чинять тиску на Україну", – заявив на пресконференції радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

За іронією долі, новина про ці дебати з'явилася через кілька тижнів після того, як лідер прогресивної групи в Палаті представників Праміла Джаяпал направила листа Байдену з проханням серйозно зайнятися дипломатією. Але менш ніж через 24 години прогресисти офіційно відкликали листа та попросили вибачення.

У той час як прогресисти швидко відступили, генерал, схоже, цього робити не збирається, відзначає The Epoch Times.

14 листопада під час спільної пресконференції з главами МЗС і Міноборони Нідерландів генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що виключно українська сторона має право вирішувати, які умови закінчення війни проти РФ будуть для неї прийнятними.

Російські війська зберігають суттєві можливості та велику чисельність, тому НАТО продовжить підтримувати Україну.

За словами Єнса Столтенберга, відхід військ РФ з Херсона продемонстрував хоробрість українських захисників і довів необхідність продовження надання допомоги Україні з боку організації. Водночас Столтенберг зауважив, що недооцінювати російські сили було б помилкою.

Але він також згадав переговори:

"Більшість війн закінчуються на якомусь етапі за столом переговорів. Але те, що відбувається за цим столом, докорінно пов'язане із ситуацією на полі бою. Що ми повинні робити, то це підтримувати Україну, щоб на якомусь етапі могли відбутися переговори, на яких Україна могла б перемогти як незалежна суверенна європейська нація", – сказав генсек НАТО.

Наші інтереси: 

Стежимо за американською політикою і діями адміністрації Байдена.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи