Зображення користувача Петро Олар.
Петро Олар
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нова книга Вітаутаса Ландсбергіса буде українською

Багато книжок  Вітаутаса Ландсбергіса заслуговують на увагу українців. Так  наприклад в 2015 році виходили книжки про Майдан та російську агресію в Україні 2013-2014 року – “Ukrainos Golgota. 2013-2014”, а також авторству пана Вітаутасу належать і книжки на неполітичні теми, наприклад про видатного литовського художника і композитора Чюрльоніса.

Нещодавно у Вільнюсі заступник голови правління ГО “Міжнародна Ініціатива з Підтримки України” Андрій Волошин зустрівся з Вітаутасом Ландсбергісом щоб обговорити деталі видання книги видатного литовського державного діяча українською мовою.

Вітаутас Ландсбергіс (лит. Vytautas Landsbergis) — литовський політик, державний і громадський діяч, Перший голова Парламенту (Сейму), Президент незалежної Литви, депутат Європарламенту багатьох скликань, а також — вчений-музикознавець, професор, публіцист.

В ході зустрічі було вирішено видати книгу про Литовську боротьбу за незалежність (автобіографію Вітаутаса Ландсбергіса), яка вже виходила англійською мовою під назвою “Lithuania: Independent Again The Autobiography of Vytautas Landsbergis”, перекладалась й іншими мовами.

Новіше видання французькою “Un people sort de prison.” (Vilnius, 2007), яке включає листування з Президентом Франції Фрасуа Міттераном, пан Ландсбергіс подарував Андрію Волошину. Також було домовлено, що українське видання супроводжуватиме спеціальне вступне слово до українського читача.

З початку російської агресії українцям відчутна підтримка литовців, збільшується політична, економічна та культурна співпраця двох народів, так само як збільшуються і туристичні потоки між двома країнами.

Все ж таки для багатьох українців новітня історія Литви та литовська боротьба за незалежність є досить новими темами, які безперечно потребують більше матеріалу. Українцям будуть добре зрозумілі трагічні та героїчні дні, коли литовці стали на захист свого парламенту, своєї незалежності під дулами російських танків та прицілом російського спецназу.

Ми впевнені, що дане видання стане важливим для культурно-гуманітарної інтеграції Балто-Чорноморського простору в цілому та для ще більшої співпраці України та Литви.


Анна Олар (за матеріалами ЗМІ)  Джерело: http://www.mipu.info/ukrainian-edition-vytautas-landsbergis-books/

Наші інтереси: 

Читати думки наших іноземних друзів рідною мовою

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи