Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Німецький концерн Rheinmetall отримав замовлення на артилерійські снаряди для України на €142 мільйони

Категорія:

Снаряди вироблятиме Rheinmetall Expal Munitions, нещодавно придбана іспанська дочірня компанія концерну. Боєприпаси будуть поставлені у 2025 році. Виробництво та поставка близько 40 тисяч набоїв для України за попереднім замовленням має відбутися вже у 2024 році.

23120401.jpg

155-mm shells. Фото: US Army6

Компанія Rheinmetall отримала велике замовлення на постачання артилерійських боєприпасів для України. Технологічне підприємство з Дюссельдорфа отримало завдання поставити Києву артилерійські снаряди на суму близько 142 мільйонів євро. Замовлення охоплює десятки тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів у комплекті, включаючи снаряд, запал (для вибухового заряду), пальне і запал (для підпалювання пального), йдеться у повідомленні Rheinmetall.

Замовником є країна-партнер НАТО, яка задекларувала намір підтримати Україну в її оборонній боротьбі шляхом надання ефективної довгострокової військової допомоги, зазначається у повідомленні та наголошується, що цей контракт підкреслює роль Rheinmetall як найбільшого у світі виробника боєприпасів, особливо у сфері великокаліберних боєприпасів.

Боєприпаси будуть поставлені у 2025 році. Виробництво та поставка близько 40 тисяч набоїв для України за попереднім замовленням має відбутися вже у 2024 році.

В середині жовтня 2023 року уряд Німеччини розмістив у Rheinmetall замовлення на понад 100 тисяч боєприпасів калібру 155 мм, призначених для України, а також додаткові осколково-фугасні снаряди DM 121, йдеться у повідомленні.

Попит на артилерійські боєприпаси наразі є дуже високим, що зумовлено не лише потребами України, але й необхідністю поповнити майже порожні склади боєприпасів Німеччини та інших країн НАТО і ЄС.

Rheinmetall планує значне збільшення потужностей з виробництва боєприпасів у 2024 році на своїх заводах у Німеччині, Іспанії, Південній Африці та Австралії, довівши річний обсяг виробництва до близько 700 тисяч артилерійських снарядів.

Наші інтереси: 

Німецький концерн виготовлятиме боєприпаси для України, що будуть доступні вже у 2024 році. Європа озброюється. Німеччина буде підтримувати Україну в рамках стратегії війни з РФ, яка випливає зі звіту Німецької ради з міжнародних відносин.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи