Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Ніколи не дізнаємося, наскільки безпечна вакцина, поки не вакцинуємося", – професор Гарвардського університету

У США уряд чекає дозволу на введення вакцин від коронавірусу дітям віком від 5 до 11 років, щоб розпочати масштабну кампанію, спрямовану на 28 мільйонів дітей. У Європі фармацевтична промисловість також перебуває на старті. Відповідно, BioNTech/Pfizer вже постукали у двері Європейського агентства лікарських засобів (EMA).

21110402.jpg

Символічне зображення. Фото: Istockphoto/romrodinka

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) збирається схвалити мРНК-вакцину компанії BioNTech/Pfizer з екстреним дозволом для дітей від п'яти років і старше, пише Велика епоха.

На сайті Центру з контролю та профілактики захворювань США (CDC) йдеться: "Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) ще не схвалило вакцину проти COVID-19 для дітей віком від 5 до 11 років, а Консультативний комітет з практики імунізації CDC (ACIP) ще не дав рекомендації щодо вакцинації цієї вікової групи. CDC буде оновлювати цю вебсторінку, коли з'явиться нова інформація".

Уряд Вашингтона готовий розпочати масову кампанію з вакцинації 28 мільйонів дітей цієї вікової групи, якщо її буде схвалено. Початок кампанії заплановано на листопад. У середині жовтня компанія BioNTech/Pfizer також подала заявку на схвалення свого препарату для дітей віком від п'яти до одинадцяти років у Європі та представила відповідні дані до Європейського агентства лікарських засобів (EMA).

За даними Washington Post, доктор Ерік Рубін, член консультативного комітету FDA, дав зрозуміти, що безпечність вакцини гарантувати не можна. Професор Гарвардського університету та головний редактор журналу New England Journal of Medicine сказав на слуханнях: "Ми ніколи не дізнаємося, наскільки безпечною є вакцина, поки не почнемо її застосовувати. Так вже склалося".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Він також сказав: "Я думаю, що це набагато складніший випадок, ніж ми очікували. Дані показують, що ця вакцина працює і цілком безпечна... І все ж таки нас турбує побічний ефект, який ми поки що не можемо виміряти, але який, ймовірно, існує. І ми бачимо користь, яка відрізняється від тієї, що спостерігається у літніх пацієнтів".

 

Наші інтереси: 

Захищати дітей від вакцинації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Знову стара риторика: користь переважає шкоду. А якщо людина береже сама себе, як знає чи вміє, цю людину прирівнюють до самогубці.
Моралі тут нема. Просто констатація.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Знову стара риторика: користь переважає шкоду. А якщо людина береже сама себе, як знає чи вміє, цю людину прирівнюють до самогубці.
Моралі тут нема. Просто констатація.

Поки дихаю - сподіваюсь!