Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Не вистачає доказів причетності РФ до підриву Каховської ГЕС – єврокомісар

Категорія:

Комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс назвав підрив Каховської ГЕС інцидентом і зазначив, що доступу до територій, де сталася трагедія, немає, власних розвідувальних можливостей у ЄС немає. Причетність росіян до вибуху на ГЕС є логічною, але слідству необхідно мати вагомі докази.

23062903.jpg

Каховська ГЕС після вибуху

Про це в коментарі Укрінформу повідомив комісар ЄС з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

"У ранок, коли стався інцидент, я мав телефонну розмову із генеральним прокурором України Андрієм Костіним, який повідомив, що обстрілу не було, отже, вибух міг статися лише в результаті спрацювання вибухівки із середини конструкції, яку контролювали росіяни", – сказав єврокомісар.

За його словами, безпосереднього доступу до територій, де сталася трагедія, немає, адже вони перебувають під контролем армії РФ. У ЄС "немає власних розвідувальних можливостей", отже, робота триває на основі тих даних, які надходять від держав-членів. Також відповідний запит щодо надання розвідданих було скеровано до американських партнерів.

"Це лише опис, оснований на логіці", в той час, як слідству необхідно мати вагомі докази для того, щоб вести справу та в результаті притягнути Росію до відповідальності, заявив він.

Наші інтереси: 

А вимагати у РФ доступу до територій, де сталася трагедія? ЄС так сильно боїться РФ, щоб вимагати у держави-агресора доступу на окуповані території? Вони нічого не можуть, пишуть запити до США, розвіддані отримують у держав ЄС... І все? У них немає вагомих доказів! То навіщо це ЄС взагалі? Писати інструкції та правила для держав-членів і керувати ними? Нав'язувати державам-членам ліву повістку, примушувати усіх до "мультикультуралізму", вимагати їх "боротися з кліматичними змінами", примушувати держави-члени до локдаунів і тотальної вакцинації населення – це все, що вони вміють? Навіщо Україна так рветься до того ЄС? Які наші інтереси в цьому?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи