Зображення користувача Андрій Гарас.
Андрій Гарас
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Названі та зганьблені: 51 велика компанія, яка ненавидить консерваторів

Категорія:

Останніми роками корпоративна Америка стає все більш «вокнутою». Ні для кого не секрет, що сотні великих американських корпорацій прийняли політику «збудження» («woke policies»). Ця політика передбачає регулярне впровадження лівих ідеалів у свої продукти, послуги та практику працевлаштування.

3.jpg

Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

(Тут одразу необхідно пояснити, що означає термін «воук». Походить (від англ. woke, минулий час від дієслова «збуджуватися», «прокинутися». До кінця 2010-х років термін "воук" набув більш загального значення: «пов'язаний із лівою політикою, ліберальними рухами, фемінізмом, ЛГБТ-активізмом» і став предметом мемів, іронічного використання та критики. В одному з визначень, поданих у «Великому сучасному англо-українському словнику» видавництва «Арій» 2012 року подається визначення терміну «воук» як збудження, наприклад, «збуджувати бажання». У сьогоднішньому значенні "воукнуті" – це ліві фанатики, чорні бандити з BLM, феміністи, толерасти, сексуальні збоченці та інші дегенерати. «Go woke, go broke» – це англомовна приказка, яка натякає на те, що цільова аудиторія популярних продуктів – це все-таки психічно здорові люди, і тому при спробі догодити різного роду дегенератам відбувається сильне падіння прибутку, оскільки меншостей є менше, ніж нормальних людей. Фраза була введена американським письменником-фантастом Джоном Рінго, який наголосив на тенденції зараження творчості ще на початку 2000-х – А.Г.)

Однак останнім часом деякі з цих компаній пішли набагато далі, ніж просто просування ідей соціальної справедливості. Цей радикальний порядок денний призвів до того, що компанії обрали своєю мішенню консервативних клієнтів і співробітників. Американців примушували відмовитися від своїх глибоких переконань, щоб отримати важливі товари чи послуги або навіть щоб утриматися на роботі. Хоча багато консерваторів чули історії про корпоративну дискримінацію в останні роки, вони часто намагалися відстежити, які саме компанії були частиною цього руху. Звичайно, велика кількість корпорацій також здебільшого залишалася осторонь. Новий проект, започаткований неприбутковою організацією «1792 Exchange», має на меті пролити світло на цю важливу проблему – дізнаємося із матеріалу на сайті Slay.

«1792 Exchange» нещодавно опублікувала звіт Spotlight Report. У ньому оцінюється «політика, практика та інші відповідні критерії понад 1 000 компаній, щоб визначити ризик того, що фірма скасує контракт або клієнта, бойкотуватиме чи відмовить у послугах на основі поглядів або переконань».

Потім команда «1792 Exchange» використала ці оцінки для розподілу компаній на три категорії – «низький ризик», «середній ризик» і «високий ризик». Згідно зі звітом групи, «компанії з високим ступенем ризику, як правило, скасовують або відмовляють у ділових відносинах на основі розбіжностей у поглядах або створюють високий ризик скасування відносин з людьми та компаніями, які не поділяють їхніх поглядів». З більш ніж 1 000 компаній, що пройшли оцінку, 147 наразі класифікуються як «високоризикові». Ці 147 фірм набагато частіше, ніж інші, вдаються до прямої дискримінації.

Серед переліку є 51 компанія "високого ризику", які становлять пряму загрозу для повсякденного життя консерваторів. Ці компанії, згруповані за категоріями, перераховані нижче.

1. Банки

Мабуть, найвпливовішою групою воук-компаній у звіті є банки. Численні великі банки використовують свою фінансову міць, щоб ефективно примушувати бізнес-клієнтів до прийняття політики щодо зміни клімату, навіть якщо це вимагатиме від них кардинальної зміни бізнес-практики. Багато з цих банків також використовують свою діяльність для просування соціальних та ідеологічних поглядів, яким віддають перевагу ліві. Наприклад, Bank of America перевіряє своїх постачальників на предмет їхньої прихильності до поглядів ЛГБТК, а також припинив кредитування деяких виробників зброї. Він також надавав фінансування організації «Плановане батьківство» («Planned Parenthood»), а також «Південному правовому центру з питань бідності» («Southern Poverty Law Center»), який має довгий послужний список дій проти консервативних груп. Банк Америки та його генеральний директор Брайан Мойніган, а також багато інших банків, яким «1792 Exchange» присвоїла рейтинг «високий ризик», є одними з найбільших прихильників радикального руху за екологічні, соціальні та управлінські принципи (ESG). ESG – це своєрідна модель соціального кредитного скорингу (оцінювання), яка має на меті докорінно трансформувати світову економіку, щоб вона більше відповідала лівим цілям сталого розвитку Організації Об'єднаних Націй.

«1792 Exchange» визначила 21 банк з високим рівнем ризику: Ally Financial, Amalgamated Bank, Bank of America, Berkshire Bank, BMO Harris, Citigroup, Deutsche Bank, Eastern Bank, Fifth Third Bank, First Republic Bank, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, PNC, Royal Bank of Canada, Scotiabank, TD Bank, Bancorp, Trillium Asset Management, Truist, US Bank та Wells Fargo.

2. Транспорт

«1792 Exchange» визначила, що п'ять великих транспортних компаній підпадають під категорію «високого ризику» – Alaska Airlines, American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines і XPO Logistics. Хоча транспортні компанії, перелічені у звіті «1792 Exchange», регулярно не відмовляються від ведення бізнесу з ідеологічних чи релігійних міркувань, вони брали участь у лівому активізмі й навіть просували партійне законодавство. Наприклад, American Airlines публічно боролася проти Закону Флориди про батьківські права в освіті, який ліберали часто і помилково називають «Законом «Не кажи «гей» («Don’t Say Gay Bill»). Цей закон забороняє державним школам навчати дітей молодшого віку, від дитячого садка до третього класу, темам, пов'язаним зі статтю та гендерною ідентичністю. Так само Southwest Airlines боролася проти законів штату, які мали на меті підвищити чесність виборів, обмеживши сумнівні практики, такі як голосування поштою.

3. Гіганти роздрібної торгівлі

«1792 Exchange» визначила 15 великих компаній у галузі «Роздрібна торгівля» як компанії «високого ризику», включаючи популярні магазини Best Buy, Home Depot, Kohl's, Lululemon, Macy's, Madewell, Target і Walmart. До групи «високого ризику» у звіті віднесено інтернет-магазини Alibaba, Amazon, Chewy, eBay, Etsy, Shopify та Warby Parker. Причини, з яких ці компанії були віднесені до групи «високого ризику», були різними, але в кожному випадку «1792 Exchange» надала вагомі докази того, що ці компанії активно просувають ліві ідеологічні погляди. Наприклад, «1792 Exchange» зазначає, що компанія Home Depot «роздавала своїм працівникам листівки про протистояння «привілеям білих, християнським привілеям, гетеросексуальним привілеям, привілеям працездатних людей» тощо».

Target прибирала книги зі своїх магазинів на вимогу ліберальних активістів і боролася проти численних законодавчих пропозицій, підтриманих консервативними законодавцями, в тому числі проти законодавства про чесність виборів у штаті Джорджія.

4. Підприємства харчової промисловості

Десять великих компаній, що виробляють харчові продукти та напої, отримали рейтинг «високий ризик» у звіті «1792 Exchange»: Altria, Ben & Jerry's, Cargill, Coca-Cola, HelloFresh, Kellogg's, McDonald's, PepsiCo, Starbucks і JM Smucker Company. Хоча всі ці компанії займаються «вокнутою» діяльністю, а найбільш радикальною компанією, безумовно, є Ben&Jerry's.

Відома компанія-виробник морозива зі штату Вермонт проводила кампанії «Звільнити поліцію від фінансування», виступала проти законодавства, спрямованого на обмеження фальсифікацій на виборах, заявляла, що система кримінального правосуддя «має бути демонтована», і відкрито виступала за політику абортів серед багатьох інших дій.

Дати відсіч

На жаль, 51 компанія, згадана в цій статті – це лише верхівка айсберга. Чимало інших великих корпорацій також активно підривають позиції консерваторів та/або дискримінують сім'ї чи підприємства, які не поділяють їхніх радикальних поглядів. «1792 Exchange» у своєму звіті окреслила ще близько 100 компаній «високого ризику», включаючи деякі з найпотужніших у світі, такі як Alphabet (власники Google), Disney та Apple.

Як консерватори можуть протидіяти цим компаніям?

Першим кроком є поширення інформації про випадки дискримінації та звіти на кшталт того, що підготувала «1792 Exchange», серед друзів та родичів-однодумців. Bank of America та його генеральний директор Брайан Мойніган, а також багато інших банків, яким «1792 Exchange» присвоїла оцінку "високий ризик", є одними з найбільших прихильників радикального руху за екологічні, соціальні та управлінські принципи (ESG).

Інші кроки:

•    Консерватори повинні знаходити компанії, які пропонують подібні продукти та послуги до тих, що пропонуються дискримінаційними компаніями, і переходити до них, коли це можливо.

•    Якщо ви можете змінити товари чи послуги, обов'язково повідомте компанії, яку ви залишаєте, і новій, недискримінаційній компанії, чому ви робите цю зміну.

•    Якщо немає хороших альтернатив, надішліть листа компаніям, які вдаються до дискримінації, щоб повідомити їм, що ви розглядаєте можливість розриву стосунків через їхні дії. Компанії не часто отримують такі листи, тому вони мають вплив.

•    Нарешті, консервативні законодавці повинні визначити пріоритети політики, яка відкидає соціальні кредитні бали ESG та інші систематичні спроби примусити компанії підтримувати ліві ідеї.

Законопроект, запропонований губернатором Флориди Роном ДеСантісом на початку цього місяця, який обмежить використання ESG-рахунків у банківській сфері, є чудовим ходом для початку. Якщо консерватори найближчим часом не докладуть спільних зусиль, щоб дати відсіч воук-корпораціям, Америка може незабаром змінитися безповоротно. Ми просто не можемо дозволити собі більше чекати.

Наші інтереси: 

Застосувати американський досвід для бойкоту "вокнутих" в Україні та формування альтернативної економіки. Це стосується всіх «ліво-стурбованих» – компаній, ЗМІ, політиків, чиновників, лідерів думок, медиків, блогерів, експертів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Тобто наближається громадянська війна між правими і лівими?

Все починається з Любові.

Коментарі

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Тобто наближається громадянська війна між правими і лівими?

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Фактично, війна вже триває, але без гарячої фази – завдяки високій діловій культурі американців. Демократи не зацікавлені в доведенні до перестрілки, оскільки республіканці добре озброєні, а демократи завжди плекали пацифізм і збочення.

Сергій Ждан wrote: Тобто наближається громадянська війна між правими і лівими?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!