Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 100
  • Переглядів: 108

Найголовніше для України зараз – це якість лідерів у Києві, – Пенні Пріцкер

Категорія:

Спецтема:

Україна наразі має вікно можливостей для того, щоб переорієнтувати всю країну на інтеграцію до Європейського Союзу та НАТО. Але найпершою умовою для досягнення цього є якість лідерів у Києві, яка ґрунтується на чесності, єдності та демократичних принципах, заявила Пенні Пріцкер, спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України.

24061101.jpg

Спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Львів, 2 квітня 2024 року

10 червня Пріцкер виступила на форумі “Все відновлення є місцевим”, зорганізованому Німецьким фондом Маршалла напередодні 3-ї міжнародної Конференції з відновлення України, яка пройде за підтримки уряду Німеччини в Берліні 11-12 червня, пише Голос Америки.

“Україна має вікно можливостей трансформувати свою економіку та переорієнтувати країну на шлях інтеграції до ЄС та НАТО. Але колективні інвестиції, які всі ми робимо – чи то некомерційні організації, чи то країни-донори, компанії-донори, приватний сектор і комерційно орієнтовані організації – усі ці зусилля, усі колективні зобов’язання, які представлені у цій кімнаті та в багатьох частинах світу, ґрунтуються на хорошому врядуванні тих, хто керує реконструкцією”, – зазначила Пріцкер.

“І якість лідерства в Києві має відображати чесність, єдність і демократичні цінності, які представляють справжній відрив від пострадянського минулого, відрив, якого прагне Україна, якого прагне народ України. Тож це головне, що, на мою думку, ми повинні взяти з цієї конференції”, – додала Пріцкер.

Заяви посадовиці прозвучали на тлі гучного рішення Мустафи Наєма, очільника Агентства з відновлення України, залишити посаду напередодні конференції в Берліні, з огляду на непорозуміння з вищим керівництвом України. Пріцкер не пояснювала, чи її коментарі пов’язані або мотивовані відставкою Наєма.

Пріцкер окреслила широкий спектр питань відбудови України, якими опікується вона та її команда. Зокрема, до сфери її повноважень входить залучення інвестицій для відновлення України, допомога у пріоритизації проектів, створенні сприятливих умов і супроводження вибраних проектів на різних рівнях для їх ефективного втілення – те, що Пріцкер загально схарактеризувала як “рамки для підготовки проєктів”.

Вона наголосила, що розуміє різницю між довгостроковою відбудовою та нагальними потребами України. Серед них вона, в першу чергу, бачить стабілізацію діяльності енергетичної галузі, яка критично постраждала від нищівних ударів росіян, та надання Україні адекватних засобів ППО, які є запорукою економічного відновлення і процвітання.

“Україна втратила – пошкоджено понад дев'ять гігаватів їхньої потужності. І тому здатність це налагодити, відремонтувати, побудувати нове і т. д. тепер стала пріоритетом Заходу. І я б сказала, що всі зараз працюють, щоб зрозуміти, чого можна досягти за наступні п’ять місяців до настання зими”, – зауважила Пріцкер.

“І тому це безумовно найвищий пріоритет на цей час”, - додала вона.

Що стосується засобів ППО, Пріцкер відзначила роль Німеччини у постачанні цих військових систем Україні, водночас визнавши, що теперішніх засобів недостатньо.

Втім, на її думку, партнери Києва у світі разом спроможні осягнути набагато ширший підхід і комплекс відновлюваних заходів для України.

“Це не означає, що ми повинні зосередитися лише на цьому. Як глобальна спільнота, зосереджена на підтримці України, ми маємо бути спроможними робити більше, ніж одну річ одночасно” – підсумувала Пріцкер.

Наші інтереси: 

Американці розуміють погану якість нашої влади та необхідність її змінювати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ельфи – з кінофільму "Володар перстенів"

Шлях Лебедів, або Як увійти в ельфійський простір волі. Світотворча тріада: омолодження, інновації, удача

Для заснування нової цивілізації необхідне поєднання трьох обов’язкових компонентів – керованої молодості, інноваційності та удачі. Щоб стати ельфом (елбедем, лебедем), треба піднестися в ельфійський...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Йде до того, що американці та європейці будуть фінансувати економіку України в обхід уряду. Штати вже виділили мільярд доларів на пряме фінансування української оборонної промисловості. Кажуть, це пілотний проект. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Йде до того, що американці та європейці будуть фінансувати економіку України в обхід уряду. Штати вже виділили мільярд доларів на пряме фінансування української оборонної промисловості. Кажуть, це пілотний проект. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Яка відбудова? Про що вони? Чергове велике крадівництво.

Є кілька проектів вартих уваги.

Це про побудову нових населених пунктів.
Один з них анонсований фондом "Омріяна Україна" Олексія Толкачова https://www.ar25.org/article/futuropolis.html

Другий прихильниками Жака Фреско. Є такий Ютуб канал українською мовою. Там був анонс. Будувати хочуть під Києвом.

Третій: Юрій Романенко пропонує перенос столиці десь в район Одеси.

У Львові до війни була якась будівельна сверблячка. Набудували море житлової нерухомості. Ці події регулярно критикує архітектор Юрій Ситник.

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.