Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Навчися володіти голосом і ти завоюєш світ!

Чоловік із високим голосом ніколи не буде керівником, а жінка — диктором телебачення.

Додай в голос "кольору" і все вийде!Фото: flickr.com
 

А "писклявій" жінці - диктром телебачення... 

Не дуже й хотілося? Ну, не скажи: навіть якщо ти не мрієш про кар'єру телезірки, погана постановка голосу може підвести тебе в будь-яку мить. 

Незвучний, наприклад, голос може просто звести нанівець ретельно підготовлену презентацію. Який був сенс сидіти ночами, якщо насилу виведені цифри народ просто не почув? 

Або, відчуваючи непояснене роздратування, перестав вслухатися в слова твоєї промови? І проблема – у надто високому голосі з верескливими нотками? 

- Деяким людям щастить із народження, говорить Альф, легендарний викладач курсу «Вчимося володіти голосом: дикція й харизматичність» (докладніше – на сайті організатора – компанії «Кругозір», www.krugozir.com).   

Але більшості людей свій голос треба розвивати розбудовувати. І це – цілком реальне завдання, для вирішення якого існує безліч методик. Перше, що треба зробити людині, яка вирішила всерйоз зайнятися своїм голосом як інструментом самопрезентації – це визначити свої слабкі місця. Ними можуть бути: 

Дихання. Для вирішення цієї проблеми можна скористатися, наприклад, методикою Стрельникова або Бутейка. Або будь-якою іншою із багатьох існуючих. Як вибрати найбільш ефективну? Проконсультуватися з фахівцем. Адже кожна з цих методик має свої нюанси, а дихальний апарат людини – взагалі «річ» індивідуальна. Дуже важливо знайти найбільш підходящий у цій ситуації варіант. 

Тьмяність звукових інтонацій. Для вирішення цієї проблеми доречні кумедні вправи. Ними можна займатися самостійно, шкоди вони не принесуть навіть при відверто незграбному виконанні. Візьміть невеликий текст: наприклад, прогноз погоди на завтра. І прочитайте його як освідчення. Потім – як монолог неслухняним дітям. Попросіть цим текстом про щось. І т.д. Стежте за інтонаціями, не змінюючи тексту.

Виконуючи цю вправу, ви не лише розвиваєте свою артистичність, а й тренуєте резонатори. Щоправда, робота з резонаторами – це окремий, особливий етап постановки голосу. Для повноцінної роботи з резонаторами є спеціальні методики, але на початковому етапі, щоб «відчути різницю», вистачить і цього. 

Освоїли «прогноз погоди»? Можна додати «крик Тарзана»: стоячи перед дзеркалом, закричіть так, щоб усі джунглі дізналися про ваше місцезнаходження. А ще краще – щоб затремтіли… Від страху чи пристрасті – на ваш вибір. 

Ще одна вправа з акторських: спробуйте  говорити в маску, але намагайтеся робити це так, щоб голос був чутний не тільки вам, а й «глядачам». 

Крім вищезгаданих (не найбільш «секретних») вправ, Альф дає масу порад і рекомендацій, що допомагають подолати внутрішню скутість і психофізичні блоки, які роблять голос менш виразним, сірим, невпевненим. Його авторські методики допомагають  підвищити витривалість голосу й навчають швидко  знімати втому голосових зв'язок і мовного апарату; говорити переконливо та доносити свою думку співрозмовникові; не боятися публічних виступів і тримати увагу аудиторії.

І все це – в оригінальній подачі та справді на вищому рівні! Приходьте в «Кругозір», він того вартий!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
голос
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

“Чоловікам із високим голосом ніколи не бути керівником, а жінці — диктором телебачення” - Чоловік із високим голосом ніколи не буде керівником, а жінка — диктором телебачення.

Творімо разом мову Сенсар!

Коментарі

Зображення користувача Оксана Лутчин.
0
Ще не підтримано

“Чоловікам із високим голосом ніколи не бути керівником, а жінці — диктором телебачення” - Чоловік із високим голосом ніколи не буде керівником, а жінка — диктором телебачення.

Творімо разом мову Сенсар!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Дякую, виправив.

Зображення користувача Ігор Вергелес.
0
Ще не підтримано

Ось ще гарний курс розвитку голосу - http://golosinfo.ru/