Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

НАТО готове до прямої конфронтації з Росією, заявив Голова Військового комітету НАТО

Категорія:

Адмірал Роб Бауер, який є 33-м головою Військового комітету Організації Північноатлантичного договору (НАТО), заявив про це в інтерв'ю португальській громадській телерадіокомпанії RTP цього тижня.

23013002.jpg

Роб Бауер (Robert Peter Bauer). Фото: nato.int
Роб Бауер (Robert Peter Bauer). Фото: nato.int

Під час саміту НАТО в Мадриді минулого року Альянс вирішив створити чотири додаткові багатонаціональні бойові групи в Болгарії, Угорщині, Румунії та Словаччині у відповідь на дії Росії в Україні, – сказав Бауер в інтерв'ю RTP.

"Це – важливий сигнал Росії… Що ми готові, якщо у них з’явиться думка прийти до НАТО. І це – червона лінія. Якщо є якась червона лінія – то це перетин росіянами кордону нашої території", – заявив Бауер.

Адмірал висловив думку, що цивільне промислове виробництво країн НАТО має бути переорієнтоване на військову сферу. Він виступає за "військову економіку мирного часу".

Бауер також вважає, що стратегічні цілі Росії виходять за межі України, оскільки Москва прагне відновити розміри колишнього Радянського Союзу.

На запитання: "Чи ви готові до прямої конфронтації з Росією", він відповів: "Так, ми готові".

Адмірал Бауер визнав, що НАТО втратила колишню монополію на військову ініціативу. Нині пріоритетом Альянсу є переозброєння.

Наші інтереси: 

Хочеться вірити, що це – не особиста думка адмірала. Є ще одна думка – НАТО боїться Росію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи