Зображення користувача Андрій Гарас.
Андрій Гарас
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Нашими молитвами: за час президентства Трамп втратив мільярд, але тепер знову на підйомі – Slay News (США)

Категорія:

Величезна бізнес-імперія президента Дональда Трампа розширюється з моменту його повернення до приватного життя, про що свідчить його нещодавно поданий звіт про розкриття особистої фінансової інформації. Згідно з 101-сторінковим звітом (pdf), поданим до Федеральної виборчої комісії (ФВК), бізнес Трампа зараз оцінюється приблизно в 1,2 мільярда доларів. Ця новина з'явилася в той час, коли Трамп веде передвиборчу кампанію, щоб отримати номінацію від Республіканської партії на посаду президента у 2024 році.

16.jpg

Дональд Трамп (Donald John Trump)
Дональд Трамп (Donald John Trump), 45-й президент США з 20 січня 2017 до 20 січня 2021 року від Республіканської партії

У поданих документах особливо підкреслюється ділова хватка Трампа, на якій він наголошував перед виборами 2016 року і яку він неодноразово підкреслював з того часу – зазначається у матеріалі Ніка Гамільтона (Nick R. Hamilton) на сайті Slay.

З моменту відходу з посади в січні 2021 року Трамп приблизно подвоїв кількість своїх бізнес-холдингів. Протягом 2021 року та частини 2022 року бізнес-імперія Трампа принесла щонайменше 282 мільйони доларів. Наприклад, після того, як Трамп залишив посаду, він повідомив, що заробив понад 5 мільйонів доларів на виступах. Низка його володінь нерухомістю та гольф-клубів, включаючи Hudson Waterfront Associates, Fifty-Seventh Street Associates, Ireland Enterprises та Pine Hill, принесли понад 5 мільйонів доларів доходу кожна. Роялті за знамениті мемуари Трампа "Мистецтво домовлятися" принесли йому від 100 000 до 1 мільйона доларів. Інші книги Трампа, такі як "Думай як чемпіон" і "Час бути жорстким", принесли майже $15 000.

Що стосується бізнес-структур, то серед його нових підприємств – Trump Media, в якій він володіє 90-відсотковою часткою і яка включає його соціальну платформу Truth Social. Згідно з декларацією, Trump Media оцінюється в суму від 5 до 25 мільйонів доларів. Ряд інших підприємств оцінюються в тому ж діапазоні від $5 млн до $25 млн включно: Trump International Hotels Management, Trump Ferry Point та Excel Venture. Загалом 19 бізнесів оцінюються у понад 50 мільйонів доларів, включаючи Fifty-Seventh Street Associates, Jupiter Golf Club та Mar-A-Lago Club, згідно з декларацією.

Станом на 15 квітня, за оцінками Forbes, статки Трампа становлять 2,5 мільярда доларів, що робить його 1255-ю найбагатшою людиною у світі.

У 2016 році, останньому році перед вступом Трампа на посаду президента, його статки оцінювалися журналом Forbes приблизно в 4,5 мільярда доларів. Після перемоги на виборах Трамп змушений був відійти від бізнесу, що завдало значного удару по його особистим статкам. У минулому Трамп неодноразово заявляв, що президентство не робить його багатшим.

У 2019 році, коли статки Трампа оцінювалися в 3,1 мільярда доларів – на понад мільярд менше, ніж у 2016 році, – колишній президент заявив, що його не турбує, що президентство коштувало йому багато грошей. "Чи втратив я 2 мільярди доларів, чи 5 мільярдів, чи менше, це не має жодного значення", – сказав Трамп журналістам у жовтні 2019 року. "Мені байдуже. Я роблю це для країни. Я роблю це для людей". "Якби мені довелося зробити це знову, я б зробив це миттєво, тому що кого це хвилює, якщо ти можеш собі це дозволити, яка різниця?"

Історично склалося так, що президентство в США слугувало трампліном до більшого багатства, і ця тенденція була характерною для восьми президентів до Трампа. Згідно з дослідженням президентських статків до і після вступу на посаду, проведеним Американським університетом у Вашингтоні у 2017 році, вісім президентів до Трампа збільшили свої статки від 45% (Рональд Рейган) до 6150% (Білл Клінтон).

Трамп – єдиний мільярдер, який обіймав посаду президента Сполучених Штатів.

Наші інтереси: 

Як бачимо, після усунення від влади у 2021 році, Трамп не сидів без діла. І це добре!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Трамп втратив мільярд тому, що не отримував зарплату, не займався бізнесом і витрачав власні кошти на державні цілі. Також, думаю, багато грошей пішло на постійні судові процеси, якими його почали переслідувати ліваки з самого початку президентства.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Трамп втратив мільярд тому, що не отримував зарплату, не займався бізнесом і витрачав власні кошти на державні цілі. Також, думаю, багато грошей пішло на постійні судові процеси, якими його почали переслідувати ліваки з самого початку президентства.

Все, що робиться з власної волі, – добро!