Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Наш розвиток у березні-квітні 2023: універсальна варна «Ганса», вічне життя та економіка приязності

Радіймо, друзі! Щиро дякую всім, хто підтримав нашу справу роботою, грошима і молитвами! Істинні знання завжди активні – вони спонукають до дій і приносять добрі плоди. Останній місяць нашої праці яскраво показав, що Добра Новина містить у собі саме такі знання.

230330rozvytok.jpg

Працюємо!
Працюємо!

Свого часу ми почали дослідження євангельської настанови про те, що людина має перетворитися на боголюдину. Послідовні кроки до цієї мети описані в «семи блаженствах» Нагірної проповіді:

Дослідження другого кроку – «Щасливі приязні, бо вони успадкують землю» – суттєво розширило наші уявлення про самоорганізацію нової української нації та про зміст євангельського терміну «вічне життя». На цю тему в березні опубліковано два дослідження:

Завдяки проведеній роботі вдалося ясніше усвідомити деякі важливі речі:

1. Нове українське громадянське суспільство складатиметься не з окремих людей, а з громад. Тобто на політичному та економічному рівні базовою одиницею суспільства є громада – організована спільнота персонально знайомих людей.

2. Розробка софту для самоорганізації громад передбачає два етапи. На першому етапі розробляється софт для формування та життєдіяльності автономних, самодостатніх, самокерованих громад – демосів. На другому етапі розробляється софт для взаємодії цих громад у вигляді мережі демосів.

3. Для забезпечення економічної самодостатності сайт демосу являтиме собою універсальний інтернет-магазин, в якому можна придбати все – товари, послуги, гроші, тексти, зображення, музику, емоції, зустрічі, відповіді на запитання тощо, а універсальною валютою є слава (галія). Про це ми вже говорили у статті «Економіка дарування планети «Приязність»: здійснення бажань, розподілений банк, пенсійний фонд».

4. Ядром нового українського суспільства будуть три арійські (шляхетні) варни, які являтимуть собою три спеціалізовані організації людей, які досягли третього рівня розвитку – рівня реалізованої людини (арія). Входження до варни є засвідченням досягнення рівня реалізованої людини.

5. Організацію арійських варн може здійснити лише четверта варна – універсальна варна «Ганса» (Лебідь). Ця варна являтиме собою організацію людей четвертого рівня – універсальних людей. Звідси випливає, що організацію людей третього рівня мають здійснити організовані люди четвертого рівня.

6. Ключова перевага універсальних людей основана на довгоживучості (стільки, скільки треба – сто, двісті, триста чи більше років), перебуванні у Просторі волі та спроможності до швидкого навчання.

Значна частина активних прихильників «Народного Оглядача» досягла третього рівня розвитку. Його ознаками є критичне мислення, вміння розрізняти правду і обман, правдомовність, майже повна відсутність хворобливих станів, допомога ближнім, перебування у позитивному просторі подій, стійкість матеріального положення, цікава праця, постійне самовдосконалення, чиста мова.

Наявність цих ознак заохочує нас розпочати рух на четвертий рівень – від реалізованої до універсальної людини. Наочним проявом успішності цього руху буде практичне омолодження та самоорганізація у формі Аріянської Вільної Церкви – постіндустріальної мережі демосів (традиційна назва – Сокупія).

Відтак двома головними напрямками нашого розвитку у квітні будуть:

1. Подальша розробка технології керованої молодості – теоретичні дослідження і практична перевірка. Зокрема, спробуємо дослідити третє блаженство (третій крок до вічного життя) Нагірної проповіді: «Щасливі засмучені, бо вони отримають допомогу». Тут треба з’ясувати, чим ми реально засмучені на третьому рівні нашого розвитку, тобто виявити, що нам заважає рухатися далі.

2. Розробка софту для самоорганізації громад у світлі уявлень про «сокупію демосів» як своєрідну «мережу духовних супермаркетів».

Нинішнє різке прискорення позитивних подій підтверджує наш висновок про те, що пік глобальної кризи пройдено, відтак маятник цивілізаційного розвитку розганяється до нової Золотої Ери. Наша загальна стратегія викладена у статті «Дороговказ для Галілеї».

Що більше людей перебуває у гарному просторі подій, то ліпше почувається Україна в цілому. Тому просуваємо технологію самозцілення Живе Слово і активно поширюємо Світло.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 
Наші інтереси: 

Вгору просування – без краплі вагання!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У нас на сайті незрозуміла технічна проблема: статті можна нормально читати, проте нові публікації поки що недоступні. Виправляємо проблему. Прошу трохи почекати. Всесвіт натякає, що звичайний ремонт вже не працює, тож треба переходити на нову платформу – і ми це вже робимо.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У нас на сайті незрозуміла технічна проблема: статті можна нормально читати, проте нові публікації поки що недоступні. Виправляємо проблему. Прошу трохи почекати. Всесвіт натякає, що звичайний ремонт вже не працює, тож треба переходити на нову платформу – і ми це вже робимо.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сайт вдалося відновити без втрат. Дещо навчилися, побачили потенційні вразливості. Треба змінювати підхід і до технічної частини, і до організаційної. Якось напишу про це у статті про "Наш розвиток у червні". Всесвіт заохочує нас діяти рішучіше і сміливіше. Працюємо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!