Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Закарпатті виготовляли фальшиві сертифікати про вакцинацію та негативні результати тестів на Covid-19

У Тячеві продавали довідки через 44-річного лікаря місцевого медзакладу за 500 гривень. 4 січня СБУ Закарпаття викрила підпільну типографію. Чотирьом людям, які брали участь у виготовленні ковідосертифікатів та довідок оголосили про підозру.

Підпільну типографію облаштували у приміщенні автошколи, за весь час надрукували тисячі документів, повідомляє ZAXID.net.

«Фіктивні документи «завіряли» підробленими печатками, QR-кодами та сфальсифікованими підписами сімейних лікарів. За попередніми даними, «прибутки» учасників схеми становили сотні тисяч гривень», – йдеться у повідомленні СБУ.

Як уточнили у прес-службі Закарпатської обласної прокуратури, схема діяла через тячівського лікаря, який пропонував пацієнтам купити фейкові документи без додаткових обстежень і забору матеріалів для дослідження. Одна така довідка коштувала 500 грн.

У прес-службі поліції Закарпаття зазначили, що схему підробки ковідосертифікатів викрили ще у серпні 2021 року, але тільки зараз зібрали достатньо доказів для оголошення підозри фігурантам.

Наші інтереси: 

Розуміти, що під час ковідоепопеї з'явився дуже прибутковий бізнес – тести на ковід. Нові лабораторії з'являються на кожному кроці. Ціни за ПЛР-тест починаються від 700 грн. Тож чому б не купити за 500 грн. довідку, знаючи, що ПЛР-тести нічого не визначають, тобто до ковіда мають таке саме відношення, як і підроблені довідки. І в носоглотці у вас ніхто не буде колупатися! Скидається на те, що ті четверо не змогли домовитися з сбушниками.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цього лікаря можна розглядати як учасника руху опору проти ковідної диктатури. Він де-факто врятував багато життів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цього лікаря можна розглядати як учасника руху опору проти ковідної диктатури. Він де-факто врятував багато життів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Іван Андрійович.
0
Ще не підтримано

Але навіть на Н.О цього лікаря " подають " як злочинця. Навіщо освітлювати такі випадки, маса людей сприймає такі речі як злочинні дії, ( антиваксери ).

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

З другого боку, це те, що називається суперпаразитизмом, тобто паразитуванням на паразитах. Таке собі шахрайство другого рівня.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, в українських програмістів є така національна забавка - підробляти "Дію". Маю на увазі, створювати свою власну "Дію", яка майже нічим не відрізняється від первинної. І, за допомогою отієї підробної "Дії" штампувати підробні сертифікати про вакцинацію. Сертифікати, які дуже складно відрізнити від справжніх. І, лише 100грн вартістю! Наразі, таки впіймали двох таких програмістів, віком 21 та 15 років. Чекатимемо, доки впіймають такого програміста віком 12 років...) Це щодо захищеності "Дії" від підробок...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!