Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Волині школярка постійно прибирала лісосмугу і отримала за це можливість безкоштовно навчатися у вузі

У Ковелі (Волинська область) восьмикласниця Навчально-виховного комплексу "ЗОШ No11-ліцей" Яна Воробей постійно прибирала лісосмугу і отримала можливість безкоштовно навчатися у вузі. Дівчина зазвичай звільняла улюблене місце відпочинку від побутових відходів напередодні чегового сімейного пікніка.

"Коли плануємо з батьками відпочити у лісі, я приходжу за день і прибираю, але вже на наступний день тут знову насмічено, - нарікає Яна Воробей. - Особливо брудно після літніх канікул, куди не підеш, всюди сміття - прогулюєшся лісосмугою і завжди біля альтанок та просто під ногами валяється усілякий непотріб".
Екологічний почин школярки помітив громадський активіст Сергій Панасюк і не тільки розмістив у Фейсбуці фото Яни Воробей з мішками сміття, а й сам долучився до прибирання лісосмуги. "Саме такі маленькі справи і роблять великі зміни в країні», - переконані активісти екологічного фронту.   

На екосвідому восьмикласницю звернули увагу у Академії рекреаційних технологій та права. Ректор вишу Андрій Сітовський особисто приїхав у НВК "ЗОШ No11-ліцей" для вручення Яні Воробей сертифікату з гарантією 100% знижки на навчання за спеціальністю "Туризм".

"Ми популяризуємо здоровий спосіб життя і намагаємося шукати талановиту, перспективну молодь, яка займає активну громадянську позицію, - пояснює ректор академії. – Таким абітурєнтам пропонуємо і знижки, і навіть безкоштовне навчання".

Яна Воробей пообіцяла подумати над пропозицією Андрія Сітовського. "Я хотіла стати психологом, але тепер з'явилася нова можливість», - каже дівчина.

"Європа починається з кожного нас, - говорить директор НВК "ЗОШ No11-ліцей" Галина Сидорук. - Треба бути подібними до Яни і проявляти свою активну громадську позицію".  

Наші інтереси: 

Гарний приклад для наслідування. А взагалі - чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи