Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На Сумщині суд скасував наказ про відсторонення невакцинованого вчителя від роботи

Категорія:

Районний суд міста Ромни скасував наказ про відсторонення вчителя від роботи через відсутність вакцинації проти COVID-19. Відповідачем у справі є директор Роменської школи №2. Вчителька у позові посилалася на конвенцію з прав людини, на заборону дискримінації за будь-якими ознаками та на КЗпПУ ст. 25.

Також вона зазначає, що урядом не оголошено надзвичайного стану через епідемію у державі, тому вакцинація є добровільною. 

Про це повідомляє Суспільне.

Суд задовольнив позов вчителя частково: наказ про відсторонення скасований. Водночас прохання про відшкодування грошей, які вчитель втратила за час, протягом якого не працювала, не задовольнили.

Рішення суду набирає чинності через 30 днів, 6 січня. Протягом цього часу сторони можуть оскаржити його.

Нагадаємо, вчителька подала до суду 11 листопада, оскільки її відсторонили від роботи через відсутність вакцинації від COVID-19. 5 листопада школа видала наказ про відсторонення її від роботи без збереження зарплати з 8 листопада.

У школах Сумської громади з 8 листопада було відсторонено від роботи 20 невакцинованих працівників освіти. 

 

 

Наші інтереси: 

Судді розуміють незаконність і неконституційність рішення уряду про відсторонення від роботи невакцинованих працівників. Тож це має бути прикладом для інших працівників, яких відсторонили від роботи за те, що вони не вакцинувалися ві ковіда.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи