Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На складах у Києві пcувалися сотні тонн гуманітарної допомоги

Категорія:

Національна поліція передала частину гумдопомоги Збройним силам України та Національній гвардії. Грузинський національний легіон та медики Національної гвардії отримали ковдри, спальники, каримати, амуніцію, медичні засоби, продукти, засоби гігієни.

Національна поліція та Міністерство соціальної політики стали розподіляти допомогу за призначенням. Державній спеціальній службі транспорту передали бронежилети, медичні ноші, пожежні рукави та продукти, йдеться у повідомленні Національної поліції.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України здійснюють досудове розслідування щодо незаконного поводження із гуманітарною допомогою, яка зберігалася на складах у Солом’янському районі столиці. Завдяки оперативному реагуванню правоохоронців розблоковано доступ до 350 тонн вантажів із Польщі, Великої Британії, Азербайджану та інших країн.

В ході досудового розслідування, яке розпочато в лютому цього року за оперативного супроводження співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України, проведено огляди складів на території Києва. Виявлено гуманітарні вантажі, що надійшли від різних країн-донорів.

У співпраці із Міністерством соціальної політики України розпочато процедуру розподілу та використання цієї гуманітарної допомоги за її цільовим призначенням.

Зокрема через благодійну організацію, яка отримала доступ до вантажів, Державній спеціальній службі транспорту Міністерства оборони України передано бронежилети, медичні ноші, пожежні рукави, а також продукти.

Гуманітарну допомогу також отримав Грузинський національний легіон, медики Нацгвардії та бійці окремого батальйону спеціального призначення. Вони отримали ковдри, спальники, каримати, амуніцію, медичні засоби, продукти, засоби гігієни.

Наразі правоохоронці встановлюють осіб, причетних до блокування доступу до вантажів, в результаті чого відбулося псування окремих продуктів гуманітарної допомоги.

 

Наші інтереси: 

Розуміємо, до чого призводить чиновницька недбалість. Хто блокував доступ до вантажів? Хотіли продати як у Запоріжжі? Внутрішній ворог несе не меншу загрозу, ніж ворог на полі бою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи