Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

МВФ може піти на поступки Україні щодо земельної реформи

Міжнародний валютний фонд готовий залишити основною умовою для виділення наступного траншу кредиту Україні прийняття пенсійної реформи. При цьому з вимог буде виключено прийняття земельної реформи. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело, близьке до переговорів.
 

Основною умовою для виділення наступного траншу Києву залишиться прийняття пенсійної реформи.

За словами співрозмовника агентства, в МВФ ухвалили таке рішення з огляду на те, що між Фондом і Кабінетом міністрів немає згоди з деяких важливих позиціях майбутньої земельної реформи, а відповідний проект ще не розроблений.

Разом з тим, зазначив він, проект пенсійної реформи вже внесений до Верховної Ради після попереднього узгодження з МВФ.

Водночас інше джерело агентства в уряді уточнило, що на сьогоднішній день МВФ офіційно не підтвердив готовність обнулити в проекті меморандуму маяк, що стосується проведення земельної реформи в Україні.

"Щоб говорити про те, що будь-який маяк знятий, потрібно отримати офіційні письмові підтвердження Фонду, проте таких, наскільки відомо, поки не надходило", - сказав він.

За його словами, земельна реформа поряд з пенсійною, медичною, судовою і реформою підприємств держсектора залишається однією з найбільш пріоритетних в Україні і знаходиться в фокусі уваги міжнародних партнерів. Однак їхній формат не є предметом міжнародних рекомендацій і, як і раніше, повністю залишається на розсуді української сторони.

Співрозмовник агентства додав, що консультації на рівні уряду і дискусії з учасниками ринку і аграрними асоціаціями тривають в раніше взятому темпі, а узгоджена позиція буде відображена в законопроекті про обіг земель, який буде внесений до парламенту.

Напередодні агентство Bloomberg поінформувало, що МВФ відклав виділення п'ятого траншу Україні на кінець поточного року. Причина такого рішення - український парламент не встигне до літніх канікул проголосувати за необхідні реформи. Причому головною проблемою вказувалася земельна реформа.

Нагадаємо, спочатку Україна сподівалася отримати п'ятий транш у розмірі $1,9 млрд ще в травні цього року. Але для цього потрібно було виконати кілька важливих умов МВФ.

Наші інтереси: 

Пенсійна реформа повинна стосуватись не лише підняття пенсійного віку. Змінити потрібно систему соцвиплат.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

США і, відповідно МВФ, підтримуватимуть Україну за будь-яких обставин. У новому циклі хто керуватиме Україною, той впливатиме на весь світ.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

США і, відповідно МВФ, підтримуватимуть Україну за будь-яких обставин. У новому циклі хто керуватиме Україною, той впливатиме на весь світ.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!