Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Москітні сітки: різновиди та особливості

Москітна сітка — необхідний сучасний аксесуар для вікон, який перешкоджає потраплянню в приміщення комах, пилу й пуху, і водночас не блокує надходження свіжого повітря в оселю.

Але причини для встановлення сіток можуть бути не лише зовнішні, а й внутрішні. Зокрема, сітки на вікна стануть у пригоді тим, хто тримає домашніх улюбленців — вони убезпечать тварину від падіння з висоти.

Компанія vikna.ua — https://vikna.ua/uk/komplektuyushhie/moskitnye-setki/ — має широкий асортимент москітних сіток. Тож їхній вибір вимагає зваженого підходу.

Різновиди москітних сіток

Сітки розрізняють за типом конструкції:

  • ролетні;

  • рамкові;

  • на липучці.

Усі типи москітних сіток користуються попитом, оскільки в кожного є свої переваги.

Ролетні, або рулонні, аксесуари монтуються на вікно ззовні. Відкриття-закриття забезпечується скручуванням полотна сітки в щільний рулон. Перевагою такого захисту є те, що його можна відкривати лише на частину вікна, якщо в такому є потреба.

Вироби на липучці можна використовувати як тимчасовий захист, наприклад, для заміських будинків. Аксесуар легко знімається й компактно зберігається.

Рамкові — використовують тоді, коли є необхідність постійного захисту приміщення від зовнішніх факторів без частого знімання конструкції. Хоча й зняття сітки не спричиняє труднощів і може здійснюватися самостійно.

Особливості матеріалів москітних сіток

Рамкові москітні сітки поділяються на кілька типів залежно від матеріалів, з яких виготовлено раму, й особливостей кріплення. Варіанти розрізняються відповідно й за вартістю, починаючи від бюджетної.

Є такі види:

  • економ;

  • стандарт;

  • преміум;

  • еліт.

Різниця між типами «економ» та «еліт» в щільності алюмінію, використаному для рами, особливостях кріплення конструкції, якості елементів, що утримують аксесуар у віконному отворі, та кольорах, у яких виконано дизайн сітки. Бюджетний варіант представлений у двох кольорах — білому й коричневому. Елітний — у восьми кольорах. Для вікон нестандартного розміру, зокрема із широкою рамою, є можливість підбору індивідуальних параметрів виробу в типах «преміум» та «еліт». Розмірні характеристики «москіток», які можна замовити на сайті vikna.ua (за посиланням https://vikna.ua/uk/), сягають максимум 2900 мм заввишки і 1900 мм завширшки. Розміри рамок «стандарт» та «економ» обмежуються 2400 мм та 1200 мм відповідно.

Кути для кріплення рами найміцніші в типі «еліт». Ця характеристика актуальна за наявності додаткових навантажень на сітку зсередини приміщення. Кріплення може витримати невелику домашню тварину. Для такого захисту ще рекомендовано обрати сітку «антикішка», полотно якої ущільнене й не пошкодиться від кігтів тварини.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи