Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міноборони США допоможе Україні на 150 мільйонів доларів – обладнання, навчання, консультації

Ці 150 мільйонів доларів є залишком коштів, виділених Конгресом для USAI у 2021 фінансовому році. Його використання стало можливим завдяки тому, що Міністерство оборони у координації з Державним департаментом засвідчило, що Україна цього року досягла достатнього прогресу в оборонних реформах, як того вимагає Закон про фінансування національної оборони.

Міністерство оборони CIF оголошує новий пакет для Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) на 150 мільйонів доларів, що включає навчання, обладнання та консультативні зусилля, щоб допомогти українським силам зберегти територіальну цілісність країни, захистити її кордони та поліпшити сумісність з НАТО, повідомляє Посольство США в Україні.

Пакет USAI включає можливості для підвищення летальності, покращення управління й командування, а також ситуативної обізнаності українських військ шляхом надання контрартилерійських радарів, комплексів боротьби з безпілотниками, захищених засобів зв’язку, засобів електронної боротьби та військово-медичної евакуації, а також навчання й обладнання для підвищення експлуатаційної безпеки та спроможності баз військово-повітряних сил України.

Ці можливості доповнюють пакет USAI у розмірі 125 мільйонів доларів, оголошений 1 березня 2021 року, який включав озброєні патрульні катери Марк VI, контрартилерійські радари, тактичне обладнання, можливості отримання й аналізу супутникових знімків та обладнання для військово-медичного лікування і процедур евакуації в бойових умовах.

Міністерство оборони закликає Україну продовжувати проводити реформи з метою: кращого узгодження військової справи в Україні з основним принципом демократичного цивільного контролю над військами; ухвалення стратегії оборонної промисловості, яка б краще підтримувала потреби Збройних Сил України, сприяла економічній конкурентоспроможності України та покращувала корпоративне управління; запровадження контролю над прямими іноземними інвестиціями на основі інтересів національної безпеки; підвищення ефективності та прозорості циклу оборонних закупівель; та просування реформи управління людськими ресурсами для запровадження у Збройних Силах України системи кар’єрного зростання західного зразка.

З 2014 року Сполучені Штати виділили Україні понад 2,5 мільярди доларів безпекової допомоги і продовжать надалі зміцнювати наше стратегічне оборонне партнерство, в тому числі шляхом надання оборонної летальної допомоги. США також продовжуватимуть допомагати Україні у здійсненні цих реформ для просування її євроатлантичних прагнень в ім’я безпечної, заможної, демократичної та вільної України.

Наші інтереси: 

Військово-політична співпраця України зі США.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи