Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Міністр оборони проти напрацьованих вимог до постачальників харчів для ЗСУ, над якими працювали два місяці

Категорія:

Світ:

На всіх засіданнях  міжурядової робочої групи (МРГ) був присутній заступник міністра оборони Шарапов, який ці рекомендації погоджував. Але міністр оборони вчора заблокував двомісячні результати роботи. Отже, великі рітейлери (а не “прокладки”) не зможуть брати участь у постачанні харчів для ЗСУ. Принаймні найближчим часом.

Про це йдеться на Телеграм-каналі Віталія Шабуніна, голова правління громадської організації «Центр протидії корупції».

Два місяці МРГ на чолі з міністром економіки працювало над розробкою адекватних вимог до постачальників харчів для ЗСУ. Логіка проста: створити прозорі умови та конкуренцію в цьому процесі, які призведуть до того, що ціни на продукти для ЗСУ відповідатимуть “супермаркетним”, а не перевищуватимуть їх у кілька разів.

Причина? Міноборони хоче, щоб ритейлер показав їм точні прорахунки по цінах, не маючи жодної інформації про місця та обʼєми доставки. А це зі зрозумілих причин неможливо. Ось така от співпраця держави із чесним бізнесом.

Сьогодні Кабмін ще раз спробує прийняти рекомендації для прозорих закупівель. І ми без надії сподіваємося, що на цей раз бізнесу відкриють дорогу на прозорі торги.

Інакше 22 червня Міноборони може стати ой як боляче. Бо саме на цю дату у Prozorro мають зʼявитися УСІ ціни на незбройні закупівлі для ЗСУ, починаючи з 24.02.2022. Усе це відповідно до закону, розробленого антикорупційним комітетом за участі і Мінекономіки, і ЦПК.

Нагадаємо, в січні цього року вийшла викривальна стаття Юрія Ніколова про те, як Міноборони закупляє харчі для військових за завищеними цінами, зокрема, яйця закупляли за 17 гривень (за штуку). Після цього міністр оборони Резніков відзначився тим, що сказав, що яйця вони купляють кілограмами, а стаття має «ознаки навмисних маніпуляцій та вводить в оману». Проте, як зазначає глава «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін, Міноборони у своєму «спростуванні» не змогло пояснити жодної цифри та не заявило, що розслідування – це фейк.

 

 

Наші інтереси: 

Розуміємо, що міністерство оборони — це тилові пацюки. Там НІЧОГО не змінилося попри війну та втрати. Нагадаю, фігуранту справи про розкрадання $580 тисяч коштів Міноборони під час закупівлі військової амуніції нічого не було, бо він є людиною колишнього міністра оборони України Андрія Тарана, якого поставили на чолі міністерства оборони, щоб зірвати підготовку до війни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи