Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мінімум 20 тисяч для лікаря: вийшов указ Зеленського про підвищення мінімальної зарплати медичним працівникам

Указ Президента України зобов'язав Кабмін під час підготовки проекту закону про держбюджет на 2022 рік опрацювати питання щодо підвищення заробітних плат у сфері охорони здоров’я для лікарів до розміру не менше ніж 20 000 гривень на місяць, для середнього медичного персоналу — не менше ніж 13 500 гривень на місяць.

21032003.jpg

ілюстративне фото

На сайті Президента України оприлюднено указ №261/2021 від 18 червня.

Також Кабміну доручено розробити механізми для забезпечення можливості ефективного застосування державно-приватного партнерства у сфері охорони здоров’я.

Крім того, уряд має опрацювати питання щодо удосконалення підходів з визначення умов оплати праці медичних працівників, зокрема, щодо забезпечення розрахунку справедливого співвідношення між заробітними платами медичного персоналу та керівного складу закладів охорони здоров’я.

 

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що намагатися підняти зарплати  можна хоч до 50 тисяч. Питання: звідкіля взяти кошти на це? Підняти податки підприємцям, самозайнятим? Розкрутити інфляцію? Зараз у держави немає грошей. Стоїть питання, як виплати борги за попередні кредити. Кабміну потрібні гроші, щоб розрахуватися з боргами та фінансувати "ковідні" програми.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи