Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Меджліс може ввести надзвичайний стан

Ревізійна комісія закликала Меджліс ввести надзвичайний стан у зв'язку з утисками прав кримських татар в Криму

Голова Ревізійної комісії VI Курултаю кримськотатарського народу Алі Озенбаш вважає, що в ситуації політичного тиску на кримських татар у Криму, який все більше посилюється, органи національного самоврядування кримських татар разом з Меджлісом і Курултаєм повинні офіційно оголосити надзвичайний стан, пише Крим.Реалії.

"Ще 15 січня 2015 Ревізійна комісія Курултаю зробила заяву, в якій вказала на те, що деякі члени Меджлісу, в силу різних причин працюють в органах влади Криму, протягом довгого часу не виконують рішення Меджлісу і Курултаю, що суперечить інтересам народу. Однак в поточних умовах можливості скликати Курултай і провести ротацію членів Меджлісу або справедливі вибори – нема", - нагадав Озенбаш.

На думку керівника Ревізійної комісії, з урахуванням реалій, в яких опинилися кримські татари, необхідно оголосити про введення надзвичайного стану, а саме - тимчасово скоротити кількість делегатів Курултаю; в терміновому порядку визначити форму, що дозволяє скоротити фактично недіючих членів Меджлісу і обрати нових; тимчасово надати Меджлісу право вносити зміни в документи, що регламентують діяльність Курултаю кримськотатарського народу.

Як відомо, на цьому тижні віце-спікер Держради Ремзі Ільясов, чиє членство в Меджліс тимчасово призупинено, заявив, що найближчим часом представницький орган кримськотатарського народу проведе засідання і визначить дату проведення Курултаю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи