Зображення користувача Богдан ДуБ.
Богдан ДуБ
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Математика звуку у Васту

Закони звуку використовуються у Васту-шастрі - давній науці про організацію певної території: кімнат, квартир, будинків, районів, міст, країн. Житлової, промислової, торгової, адміністративної. Інші назви дисципліни - Васту-Від’я, Стхапат’я-віда. 

 

Васту, відична архітектура, об’єднує технології джйотішу (відичної астрології), аюрведи (ведичної медицини, "науки про життя"), врікша-аюрведи (науки про флору і її вплив на людину, територію) та інші, серед яких і наука про звук...

Васту дає інструменти аналізу, чи підходить людині місто, район в якому вона живе.

Астрологічні інструменти зараз ми не будемо розглядати. Розглянемо альтернативу сейрозному джйотіш-аналізу - простий аналіз за допомогою звуку.

Мова іде про звукові вібрації, які виникають в процесі вимови назви міста і їх відповідність з іменем конкретної людини.

Чи підходить вам місто, в якому ви живете?

Транскрипція звукових вібрацій з санскриту на російську (автор - Каджол Шастрі):

Всього існує 8 груп звукових вібрацій. Вони включають в себе будь-які звукові вібрації, в тому числі і міста та імені людини.
Ось формула, за якою здійснюється обчислення:

Сенс: Порівняти залишок ПГ, що обчислюється за формулою (ПГ*2+МГ)/8=ціле+десяті(залишок). Де 2 і 8 - константи, а, для прикладу, 4,5 - 4-ціле, 5-десяті/залишок. З залишком МГ, що обчислюється за формулою (МГ*2+ПГ)/8. Якщо залишок ПГ буде більшим за залишок МГ - місто не сприятливе для життєдіяльності, якщо залишок МГ > залишку ПГ - місто сприятливе для життя людини з таким іменем.

Для прикладу, чи підходить людині з ім’ям Іван проживання в Києві? Обчислюємо, згідно таблиці 1 і формули:
ПГ (персональна група) = І=1 + В=7 + А=1 + Н=5 = 14
МГ (міська група) = К=2 +И=1 + Ї/Є=7 + В=7 = 17

Ділення у всіх формулах потрібно виконувати таким чином, щоб знайти цілочисловий залишок. Для прикладу, 10/3=3 і залишок 1. Або 247/8=30 і залишок 7. Залишок можна знайти і таким методом: ділимо на калькуляторі, і ціле число (результат) множимо на дільник (те, на що ділили), потім від діленого віднімаємо дільник - отримуємо той же цілочисловий залишок. З попереднього прикладу: 247/8=30,875  30*8=240 247-240=7 - цілочисловий залишок.

Залишок ПГ = (14*2+17)/8=5 і цілочисловий залишок = 5
Залишок МГ = (17*2+14)/8=6  Залишок = 0
ПГ=5 > МГ=0  - Київ не для Іванів.

Для більшої точності радиться використовувати звуковий аналіз в сукупності з відичною астрологією. Якщо звуковий аналіз показав невіповідне співвідношення, але джйотіш вкаже на сприятливість проживання – значить, переїжджати в інше місто не потрібно. І навпаки...

В якій частині вашого міста ви будете найбільш процвітати?

Навіть якщо з попереднього розрахунку виявиться, що місто не сприятливе, цю обставину можна пом’якшити багатим інструментарієм Васту. Зокрема, вірним вибором району проживання.
Зазвичай, район вираховують по астрології. Але для цього потрібно, щоб людина мала можливість проконсультуватись в кваліфікованого джйотіш-спеціаліста. Розглянемо, як сприятливий район визначати звуковим аналізом:

Сенс: Потрібно знайти і розглянути залишок з формули: (№Н + №ПГ + №МГ)/9=ціле+десяті(залишок), де 9 константа, №Н (номер напрямку, Сваранг) - з таблці 2. Якщо залишок 0, 3, 5, 7 - напрям хороший, якщо 1, 2, 4, 6, 8 - напрям несприятливий для життя і різнобічного розвитку.

Як визначати №ПГ і №МГ розглянемо на прикладі Івана і Києва.
Ім’я Іван починається з І, що по табл1 відноситься до групи звукових вібрацій 1. Тепер звертаємось до таблиці 2 і бачимо відповідний номер першої групи - 8. Отже, №ПГ=8.
Київ починати з букви К, яка знаходиться (див. таблицю 1) у 2-ій звуковій групі. За таблицею 2 визначаємо відповідний номер. Отже, №МГ=5.
Тепер глянемо, чи підходить для Івана проживання на півночі Києва. Північ, згідно таблиці 2, має номер 3. Отже, №Н(напрямку)=3.

(3+8+5)/9=1 і цілочисловий залишок=7. Івану сприятливо жити і працювати на півночі Києва.

Якщо Іван так і вчинить, він має можливість "вирівняти" сприятливість проживання в Києві. Для цього треба звернутись за вже конкретними інструментами Васту, такими як архітектура житла, корекція інтер’єру кімнат та інші...

Наскільки підходить вам ця земля?

Один з методів визначення використовує звук. Спочатку визначаємо персональну міру довжини - локоть (міряти від кінця локотя до кінця середнього пальця). Потім міряємо ділянку - скільки цілих локотів в довжину і в ширину. Далі рахуємо кількість звуків в назві міста. Для Львова, Луцька чи Києва це буде 4. І так само кількість звуків в імені майбутнього/дійсного власника. Якщо це наш Андрій з Києва, то кількість 6. Допустимо, Андрій вирішив купити ділянку в Києві, яка має 1500 на 900 його ліктів.

Вираховуємо за формулою ((Д+Ш+М)*4+І)/3=ціле + цілочисловий залишок. Де Д-довжина, Ш-ширина, М-кількість звуків в назві міста, І-кількість звуків в імені власника, 4 і 3 - константи. Визначаємо енергетичну сумісність з землею: ((1500+900+4)*4+6)/3=3207 + цілочисловий залишок 1. Звіряємо з описом результатів:

Ц.Залишок = 0 : негативна енергетика, земля швидше за все у вмісті має багато вуглекислоти (СО²)
Ц.Залишок = 1 : позитивна енергетика, земля швидше за все у вмісті має багато кисню (О²)
Ц.Залишок = 2 : нейтральна енергетика, земля швидше за все буде з заниженим рівнем кисню, але й не отруєна вуглекислотою.

У випадку Андрія залишок=1 – земельна ділянка для нього відповідна.

Ще один цікавий особистісний параметр - рівень заліза в землі має бути більшим на достатню міру, ніж той же рівень заліза тільки у крові власника, що живе на ній. Якщо показники рівня заліза одинакові - магнітний та інші рівні будуть одинаковими, і як у одинаково заряжених магнітів - відштовхуватись. В результаті господар буде недомагати. Якщо рівень заліза в землі значно нище, чим рівень заліза у крові - земля не буде давати сил людині, не буде створювати потрібної атмосфери. В результаті хазяїн буде більш втомлюватись. Якщо рівень заліза в землі достатньо перевищує рівень заліза в власника - це добре. Така земельна ділянка буде надавати сил свому власнику.

deva premal - asato maa

Висновки

Довіряти подібним розрахункам чи не довіряти – вибір кожного. Для багатьох точність донесення методів крізь тисячі років буде під сумнівом. Але в одному ми можемо бути впевнені – звук відіграє дуже важливу роль в нашому житті. Оскільки навіть давні мудреці звертали серйозну увагу на звук, навіть в такій справі, як архітектура. І виводили відповідні формули, що стосуються звуку і долі. Ми розглянули тільки частину звукових розрахунків в Васту. Далі ідуть розрахунки, що стосуються міцності будинку, емоційного стану мешканців, енергетики вибраної ділянки землі і вміст кисню в ґрунті та ін. Система Васту охоплює своїми законами кілька енергетичних рівнів, зокрема кармічних. Тому ця наука використовує широкий спектр відичних знань інших дисциплін, в тому числі - про звук. Васту також згадує про дзвони і їх правильне розташування в житлі.


Зображення і формули взяті з книги Каджол’а Шастрі "Ведична архітектура Васту", 2ге видання.
Зображення в анонсі (іконка/аватарка) - одна з 12 янтр, що використовуються в Васту для гармонізації простору.
Зображення після анонсу - вода і пісок під дією технічного звуку (витримувалась частота, не зважали на тембр)

Наші інтереси: 

звук

 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Петро Підкова.
0
Ще не підтримано

Нічого не зрозумів - стаття українською, а фундаментальні прив’язки до російської мови.
В нас що, своїх звуків бракує???

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Коментарі

Зображення користувача Петро Підкова.
0
Ще не підтримано

Нічого не зрозумів - стаття українською, а фундаментальні прив’язки до російської мови.
В нас що, своїх звуків бракує???

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

своїх книг

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Я також нічого не зрозуміла. Богдане, Ви для кого це пишете?

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

для тих, кого цікавить звук і все цікаве та неспізнане, пов"язане з ним. п.Олено, це ж очевидно. таке враження, що вдруге відповідаю на риторичне запитання.)

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це матеріал для приватного блогу, але не для рубрики Освіта. Засмучує те, що автор пише з помилками і русизмами.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

У слові Київ [к и й і в] - 5 звуків. Пропоную виправити розрахунки.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)