Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Литва готова підтримати позицію України й Польщі проти побудови газопроводу "Nord Stream 2"

Спецтема:

«Nord Stream 2» лобіює російський газовий монополіст «Газпром». А поки що Україна залишатися ключовим транзитером газу в Європу.

17040601.jpg

Саулюс Сквярняліс

«Ми вважаємо, що Україні важливо продовжувати енергетичні реформи і забезпечити конкурентність  в секторі енергетики. Ми цінуємо ваш досвід і готові запропонувати допомогу, в тому числі в сфері синхронізації вашої енергосистеми з енергосистемою ЄС", - сказав глава уряду Литви Саулюс Сквярняліс в ході зустрічі з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, прем'єр-міністром Республіки Латвії Марісом Кучінскісом та прем'єр-міністром Естонської Республіки Юрі Ратасом, повідомив Урядовий портал. 

"Ми також підтримуємо ваш намір залишатися транзитною країною. Ми вирішити підтримати польську сторону в судовій справі щодо запуску проекту «Nord Stream 2». Сьогодні ми вважаємо, що Україна має залишити основним транзитним шляхом (для російського газу). А натомість ми також шукаємо нових шляхів для поставок зрідженого газу з Литви - через наш термінал", - додав Саулюс Сквярняліс і зазначив, що Литва завжди стояла на позиціях визнання територіальної цілісності України і засудження анексії Криму.

В Києві 6 квітня почався Київський безпековий форум. Форум є щорічним заходом, дискутуються актуальні питання Чорноморського регіону, регіональних конфліктів, економічної та енергетичної безпеки.

Наші інтереси: 

Nord Stream-2 – це не комерція, а питання життя і смерті Європи.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Метафора колективного розуму

Шукачі перлів: надлюдський розум «Народного Оглядача», його практичні прояви та перспективи

У цій статті ознайомимось з трьома реальними історіями дії надлюдського розуму, розглянемо наш досвід його застосування і сформулюємо три найближчі завдання нашого проекту.

Останні записи