Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Львів'яни зустрічали Сліпака на колінах

У п’ятницю, 1 липня, у Львові відбудеться прощання з українським оперним співаком Василем Сліпаком.

Львів'яни зустрічали Сліпака на колінах

  •  5294

У Львів прибув кортеж з тілом загиблого в АТО оперного співака і добровольця Василя Сліпака.

Читайте також

Про це повідомляє «Укрінформ».

Кортеж із тілом загиблого воїна АТО Василя Сліпака прибув у Львів вранці.

При в'їзді до міста на вулиці Богдана Хмельницького чекали люди із запаленими лампадками.

Об 11 годині у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла (вул. Театральна, 11) відбудеться поминальне богослужіння, о 12:30 пройде чин похорону на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища.

Львів'яни зустрічали Сліпака на колінах
Львів'яни зустрічали Сліпака на колінах
Львів'яни зустрічали Сліпака на колінах
Львів'яни зустрічали Сліпака на колінах
Львів'яни зустрічали Сліпака на колінах
Львів'яни зустрічали Сліпака на колінах

Родина Василя Сліпака просить не приносити вінків і квітів на похорон

Паризького оперного співака Василя Сліпака поховають першого липня у Львові.

Загиблого воїна згадують його товаришки.

Скайпом говорила журналістка «Громадського Радіо» Василина Думан.

Анна Лазарєва, власкор «Українського тижня», розповідає про панахиду, яка відбулася в Парижі 29 червня:

«Прийшло дуже багато людей. Вони стояли навіть поза церквою на вулиці, майже на проїжджій частині. Думаю, активна частина громади була в греко-католицькому храмі Св. Володимира, який відвідував Василь. Службу Божу правив владика Борис Ґудзяк, який добре знав Василя особисто. Була зворушлива жалобна атмосфера, всі плакали. Василя дуже любили в громаді.

Вчора прийшло багато французьких співаків. Він мав яскраву кар’єру, з ним багато хто працював. Французькі співаки організують концерт у пам’ять про Василя. Це їх спонтанна ініціатива.

Він львів’янин і ховатимуть його у Львові. Похорон буде в п’ятницю, так захотіла родина. Якщо я правильно зрозуміла, є Алея Героїв (Личаківський цвинтар) і саме там за рішенням міської влади ховатимуть Василя».

Перекладачка Анна Жайяр-Чесановська каже, що родина просила не нести вінків і квітів, а гроші передати військовим і сиротам:

«Писала йому ввечері 28-го, питала, як справи. Він сказав, що буде на варті всю ніч. Мені дуже не подобалось, коли він на варті. Я хвилювалася, попросила написати, коли все закінчиться, сказати, що все нормально.

Коли я прокинулася зранку, почала дивитися, чи є новини від нього. Побачила, що нема. Подумала, що він, може, закінчив варту, був зморений, ліг спати. Коли я зайшла у Facebook, побачила перше повідомлення. Від журналістки Лєри Бурлакової, яка воює з ним. Я одразу зрозуміла, що це не може бути неправдою. Хоч і вірити в це зовсім не хотілось.

Брат просив допомогти гідно поховати Василя. Думаю, це не означає, що треба збирати кошти і допомагати фінансово. Він мав на увазі не це. Він просив також не приносити вінків і квітів на похорон. Краща згадка про Василя — допомога військовим, сиротам».

 Співака-добровольця Сліпака поховають сьогодні у Львові

Всесвітньо відомого оперного співака Василя Сліпака поховають у п'ятницю у Львові.

Про це Укрінформу повідомила прес-секретар міського голови Львова Христина Процак.

«Василя Сліпака, який з перших днів Революції Гідності захищав права свого народу ідобровольцем пішов воювати у зону АТО, поховають у Львові на Личаківському кладовищі»,- зазначила Процак.

Планується, що поминальне богослужіння розпочнеться об 11.00 у Гарнізонному храмі Св. ап. Петра і Павла. Звідти похоронна процесія вирушить до Личаківського кладовища, де орієнтовно о 12.30 розпочнеться чин похорону. Поховають героя на полі почесних поховань №76.

Василь Сліпак був вихованцем і солістом Львівської хорової капели «Дударик», закінчив консерваторію (зараз — Музична академія ім. М. Лисенка). У 14 років юний вокаліст побачив Канаду і Америку, виступив у Карнегі-хол. У нього виявився рідкісний голос — контр-тенор.Таких всього два в Україні. Для нього писали пісні. Ще студентом він виграв конкурс у французькому місті Клермон. Після цього два роки їздив до Франції, співав там, аж поки в 1996 році йому не запропонували залишитися там назавжди — на фестивалі Моцарта у Франції йому запропонували контракт. Він зробив серйозну сольну кар'єру в Європі. Також проходив до фіналу конкурсів у Будапешті, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку та Парижі. Він співав на «Радіо Франс», в турне по країні і за кордоном.

Василь Сліпак прожив у Франції 19 років, співав у паризькій Гранд-опера, проте з початком Революції Гідності кинув європейську кар’єру та повернувся в Україну. Після Майдану став волонтером, а згодом пішов воювати в 7-й окремий батальйон ДУК. Обрав собі позивний «Міф» — скорочення від Мефістофель зі своєї улюбленої опери «Фауст».

Загиблому було лише 42 роки.

Прощання із загиблим в АТО львів’янином Василем Сліпаком відбудеться у п’ятницю

У п’ятницю, 1 липня, у Львові відбудеться прощання з українським оперним співаком Василем Сліпаком.

За попередньою інформацією, поминальне богослужіння розпочнеться об 11.00 год. у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Звідти похоронна процесія вирушить до Личаківського кладовища, де орієнтовно о 12.30 год. розпочнеться чин похорону. Поховають новітнього Героя на полі почесних поховань №76.

Джерело: прес-служба ЛМР

Василя Сліпака поховають у Львові

Стало відомо, що в зоні АТО загинув український оперний співак Василь Сліпак, який добровольцем пішов на Донбас і воював у складі 7-го окремого батальйону ДУК.

Громада міста Львова висловлює співчуття родині та близьким. Повідомила прес-службаЛьвівської міської ради.

Поховають Василя Сліпака у Львові. Деталі похорону будуть повідомлені додатково.

Василь Сліпак був вихованцем Львівської хорової капели «Дударик», закінчив Львівську консерваторію.

В зоні АТО загинув оперний співак

Сьогодні в зоні АТО на Донбасі загинув український оперний співак Василь Сліпак.

Про це у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

«Схилимо голови, громадяни. Великий українець загинув сьогодні, захищаючи Батьківщину та кожного з нас…

Василь Сліпак, оперний співак з світовим ім'ям, один з найкращих баритонів світу, 19 років жив та працював у Франції, був солістом Паризьської опери, але з початком російської агресії кинув європейську кар'єру та повернувся захищати Україну, загинув на фронті під Донецьком у лавах «Правого сектору».

Воїн-доброволець Василь Сліпак став зразком громадянина та патріота.

Він обрав собі псевдо «Міф» — це скорочено від Мефістофель, це з опери «Фауст». Він не був професійним солдатом, він був співаком, послухайте його улюблену арію Мефістофеля:

А ось арія «Тореадор», за виконання якої Василь отримав приз «Найкращій чоловічий виступ» на міжнародному фестивалі оперних співаків в Армеле та бурхливі овації глядачів:

Василь Сліпак, великий артист та великий співак загинув як солдат. Як великий захисник свого народу.

Це величезна втрата для кожного за нас.

Про нього будуть писати книги, називати вулиці, проводити концерти та розповідати у школах та консерваторіях…

Вічна пам'ять, друже «Міф», ти поклав життя за кожного з нас, ми не забудемо твою жертву заради України. Ми не залишимось байдужими…», — йдеться на сторінці у фейсбуці Юрія Бутусова

 

Наші інтереси: 

На жвль ми дізнаємось про наших видатних земляків занадто пізно...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи